Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τη CISCO Αcademy

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

O Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, και ειδικότερα στα θέματα της διεύρυνσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων κυρίως των νέων, εξασφάλισε για την πόλη μας σε συνεργασία με την εταιρεία CISCO και το εκπαιδευτικό της τμήμα CISCO Networking Academy, την παροχή προγράμματος επιμόρφωσης με θέμα τις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύων. Η CISCO Networking Academy παρέχει αυτά τα προγράμματα παγκοσμίως σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους σε θέματα της επιστήμης της πληροφορικής και των δικτύων και να προετοιμαστούν για την πιστοποίηση CCNA, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση.

Που απευθύνεται το πρόγραμμα: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 12 άτομα τα οποία πρέπει να έχουν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) Βασικές δεξιότητες στη χρήση υπολογιστών (δεν απαιτείται η γνώση δικτύων) οι οποίες θα αποδεικνύονται από τις σπουδές (πτυχίο οποιασδήποτε βαθμίδας) και την επαγγελματική εμπειρία. β) Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο B2, διότι όλο το εκπαιδευτικό υλικό είναι στα Αγγλικά).


Περιεχόμενα του προγράμματος:
Το πρόγραμμα σπουδών της Cisco CCNA Routing and Switching αφορά την εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών λήψης αποφάσεων και αποκατάστασης δικτύων για την επίλυση προβλημάτων δικτύωσης. Οι σπουδαστές CCNA μαθαίνουν πως να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν τα Switches και τα Routers της Cisco σε τοπικά (LAN) και ευρείας (WAN) περιοχής δίκτυα χρησιμοποιώντας διάφορα πρωτόκολλα, πως να παρέχουν υπηρεσίες αντιμετώπισης προβλημάτων επιπέδου 1 και πως να βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια του δικτύου. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση για τη σωστή φροντίδα, συντήρηση και χρήση του λογισμικού και του εξοπλισμού δικτύωσης. Στην έκδοση 7.0 έχει προστεθεί ύλη που αφορά την ασφάλεια, τους αυτοματισμούς και τον προγραμματισμό.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις εξής τρεις διδακτικές ενότητες (semesters 1-3):
1. Introduction to Networks (ITN)
2. Switching, Routing, and Wireless Essentials v7.0 (SRWE)
3. Enterprise Networking, Security, and Automation v7.0 (ENSA)

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι σε ηλεκτρονική μορφή διαθέσιμο διαδικτυακά από την εκπαιδευτική πλατφόρμα της ακαδημίας και περιλαμβάνει την θεωρία, τις ασκήσεις εφαρμογής, τις ασκήσεις προσομοίωσης και τις ασκήσεις πράξης σε πραγματικό εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αλλά και στο τέλος της κάθε διδακτικής ενότητας, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εξετάσεις θεωρίας και ασκήσεις πρακτικής στις οποίες πρέπει να επιτύχουν έτσι ώστε να περάσουν στην επόμενη ενότητα.

Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ενοτήτων οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πιστοποίηση «Cisco Certified Network Associate Routing and Switching» με εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάποιο εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο (Pearson VUE Authorized Testing Centers). Η εξέταση έχει διάρκεια 120 λεπτά, γίνεται στην Αγγλική γλώσσα, αποτελείται από 50-60 ερωτήσεις και τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα.

Όλη η φοίτηση είναι δωρεάν. Το κόστος των εξετάσεων για τις πιστοποιήσεις σε όποιον το επιθυμεί θα βαρύνει τους συμμετέχοντες.

Φοίτηση – Διάρκεια: Η φοίτηση θα διαρκέσει έξη μήνες. Τα μαθήματα θα γίνονται σε πέντε ώρες ανά βδομάδα (120 ώρες παράδοση θεωρίας, με τις ασκήσεις και τα εργαστήρια ισοδυναμούν με 280 ώρες). Τα μαθήματα θα γίνονται στο πιστοποιημένο κέντρο της CISCO Academy edu4u Κούμα 9 1ος όροφος τηλ. 2410548831 Λάρισα και από πιστοποιημένους εισηγητές.

Αιτήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ από την Παρασκευή 7/2/2020 έως και την Δευτέρα 17/2/2020. Περαιτέρω οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τα συνοδευτικά της αίτησής τους στο πιστοποιημένο κέντρο της CISCO Academy edu4u Κούμα 9 1ος όροφος τηλ. 2410548831 Λάρισα.

Στόχος του δήμου είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί μετά το πέρας του πρώτου αυτού κύκλου και σε ένα δεύτερο κύκλο για περισσότερους συμπολίτες.