sandal logo

poli 12

Κλείνει η ...αυλαία για τις “Ετεροτοπίες” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η περιοδική έκθεση “Ετεροτοπίες” του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας “8” σε συνεργασία με το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ολοκλήρωσε -στις 31-1-2020- την επιτυχημένη πορεία της.

Εικοσιτέσσερα εικαστικά έργα, εμπνευσμένα από την ιστορία του Μύλου και τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης, προσέφεραν ένα αισθαντικό αισθητικό ταξίδι, εναρμονισμένο απόλυτα με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Στους δύο μήνες λειτουργίας της έκθεσης, επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, ενήλικες και παιδιά, περιηγήθηκαν και σχολίασαν με ενθουσιασμό το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα των έργων και τον τρόπο ένταξής τους στο Μουσείο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα μέλη του Σωματείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν διαδραστικά τα εκθέματα αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα, με σιτάρι που χορήγησε ο Συνεταιρισμός Αγροτών “Θες Γη”.

Οι εικαστικοί που συμμετείχαν είναι οι: Λιάνα Κρανιώτου, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Πάρης Μακρής, Ελένη Σαρλή, Αντιγόνη Καψάλη, Στέλλα Κακάβα, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Κωνσταντίνος Δουλούδης, Ιωάννης Ντάκος, Αθανασία Παπατζέλου, Ζωή Σεϊτάνη, Αχιλλέας Ζάζος, Κατερίνα Γκρίμπα, Ιφιγένεια Σδούκου, Ήβη Σαμαρά, Νίκος Μάτας, Ζωή Ζηπέλα, Χρήστος Λάσκαρης, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Έλλη Κυριαζή, Μαρία Παναγιώτου, Δήμητρα Εξάρχου, Άρτεμις Διαμαντή, Γεωργία Μπλιάτσου.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1