sandal logo

poli 12

Δύο ταινίες στο Χατζηγιάννειο (Δευτέρα 16/12/2019 και Τρίτη 17/12/2019)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Δύο ταινίες θα προβάλει αυτή την εβδομάδα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο. Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 την κουβανική ταινία «Μνήμες Υπανάπτυξης» και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 την πολιτική ταινία του Μπερτολούτσι «Πριν την Επανάσταση».

«Μνήμες Υπανάπτυξης»
υπόθεση
Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας καλλιεργημένος αστός που αρνήθηκε να ακολουθήσει τη γυναίκα του, τους γονείς του και τους φίλους του στην Αμερική κι έμεινε μόνος του στην Κούβα, παρατηρητής και σχολιαστής των μεταλλαγών που γίνεται στη χώρα του.
Προτιμά να παραμείνει στην Αβάνα και μολονότι υποστηρίζει την επανάσταση, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει πλήρως τους στόχους της, δεν αποφασίζει να πάρει μέρος στο χτίσιμο της νέας κοινωνίας. Ζει χωρίς να δουλεύει. Ήρωας εξαιρετικά αντιφατικός, που μένει απελπιστικά αδρανής όταν ξεσπά η κρίση στον Κόλπο των Χοίρων κι όλη η χώρα κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει την αμερικανική εισβολή.
Δραματική 1968 | Α/Μ | Διάρκεια: 104'
Κουβανική ταινία, σκηνοθεσία: Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα με τους: Σέρτζιο Κοριέρι, Ντέζι Γκρανάντος, Ομάρ Βαλντέζ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

191213 memorias

«Πριν την Επανάσταση»
υπόθεση
Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Μια ταινία ουσιαστικά πολιτική και βαθιά ανθρώπινη για το τι σημαίνει να είσαι νέος, χωρίς να ξέρεις ποιον δρόμο να πάρεις, αναποφάσιστος με «ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις», ερωτήματα διαχρονικά και τόσο επίκαιρα που καθιστούν την ταινία μια πραγματεία του σήμερα με υλικά από το χθες που ισχύουν και στο αύριο.

Δραματική 1964 | Α/Μ | Διάρκεια: 115'
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τους: Αντριάνα Άστι, Φραντσέσκο Μπαρίλι, Αλέν Μιντζέτε
Γενική είσοδος 4 ευρώ

191213 prima tainia

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1