«Σε πόλεμο» στο Χατζηγιάννειο (25-26/11/2019, ώρες 19:00 και 21:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την κοινωνική ταινία «Σε πόλεμο» του Στεφάν Μπριζέ προβάλει την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.

Δεύτερη συνεργασία του Μπριζέ με τον ηθοποιό Βενσάν Λιντόν. Η πρώτη, «Ο νόμος της αγοράς», έδωσε στον τελευταίο το βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών.
Στην ταινία «Σε πόλεμο» ο Λιντόν ενσαρκώνει την εκ διαμέτρου αντίθετη μορφή του εργάτη: ο Λορέν είναι ο δυναμικός ηγέτης του συνδικάτου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Περέν, μιας θυγατρικής γερμανικού ομίλου.
Έχοντας συναινέσει στο να υπογραφεί μια συμφωνία για περικοπές μισθών με αντάλλαγμα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, θα βρεθεί αυτός και οι 1100 εργαζόμενοι της μονάδας προ εκπλήξεως, όταν η εταιρεία ανακοινώνει το κλείσιμο του εργοστασίου.
Θα ξεκινήσουν όλοι μαζί έναν αγώνα μέχρις εσχάτων: θα καταλάβουν το εργοστάσιο και θα ζητήσουν με κάθε δυνατό μέσο συνάντηση με τον επικεφαλής της εταιρείας στη Γερμανία.
Αποστασιοποιημένη και ντοκιμαντερίστικη γραφή, καταγγελτικός Μπριζέ που κατηγορεί τον καπιταλισμό και τις πολυεθνικές και καταγράφει τα οικονομικοπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Ο Στεφάν Μπριζέ αποδεικνύει ότι μια απεργία εργατών μπορεί να έχει και κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Κοινωνική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ με τους: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέ, Ζακ Μπορντερί
Γενική είσοδος 4 ευρώ