«Το Αριστούργημά μου» στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μια έξυπνη κομεντί χαρακτήρων που σχολιάζει γλυκόπικρα τη σχέση ζωής και τέχνης, ανθρώπινη, αστεία, τραγική, αληθινή, μια σαρκαστική ματιά για τις αυταπάτες του πολιτισμού και της ενηλικίωσης, «Το Αριστούργημά μου» του Γκαστόν Ντιπράτ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο.

Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και μάλλον αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μια πόλη που τον συναρπάζει.

Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι.

Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει μια παλιά φιλία, δεν συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Οι απόψεις και οι ιδέες τους είναι τόσο αντίθετες, που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ τους μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι. Και αυτή η ταινία είναι γι’ αυτή τη φιλία και τις συνέπειές της.

«Το Αριστούργημά μου» (Mi obra maestra / My Masterpiece) προβλήθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του περασμένου φεστιβάλ Βενετίας (εκτός συναγωνισμού) ενώ κέρδισε το βραβείο κοινού συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του περασμένου φεστιβάλ Βαγιαδολίδ.

Δραματική κομεντί 2018| Έγχρ. | Διάρκεια: 100'
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκαστόν Ντιπράτ με τους: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ραούλ Αρεβάλο, Λουίς Μπραντόνι
Γενική είσοδος 4 ευρώ

191114 tainia