Δικτύωση της 10ης ΤΟΜΥ (Λάρισας) Γιάννουλης με το Κέντρο Κοινότητας Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκε πρόσφατα η 10η ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας, με στόχο τη συνεργασία των κοινωνικών δομών με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

191014 kentro koinotitas

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 10η ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας κρίθηκε απαραίτητη η δράση δικτύωσης με τις κοινωνικές δομές της πόλης, με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινότητα της Γιάννουλης αλλά και ο πληθυσμός της Λάρισας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη στελέχωση από τη διεπιστημονική ομάδα αλλά και ότι πραγματοποιούνται εγγραφές στη δομή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των δομών, από την Ψυχολόγο κα. Βάσια Νημά και τον Κοινωνικό Λειτουργό κο. Νίκο Καραλή, ενώ την 10η Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης εκπροσώπησαν η Κοινωνική Λειτουργός κα. Τερζενίδου Αθηνά και η Νοσηλεύτρια κα. Σέτσικα Μερόπη.

Οι Τ.ΟΜ.Υ είναι ομάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους εγγεγραμμένους πολίτες, ανεξάρτητα της ασφαλιστικής τους ικανότητας και της οικονομικής τους δυνατότητας, με στόχο την πρόληψη, ενημέρωση, συμβουλευτική υποστήριξη και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας. Παράλληλα, έχουν την ευθύνη για την διασφάλιση προσβασιμότητας, την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας.

Αντίστοιχα το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Εκεί ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες 10η ΤΟΜΥ Γιάννουλης τηλ.: 2410593147, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ωράριο 07:00-15:00 και Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 08:00-16:00, http://larissa.gov.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas