Προγράμματα κατάρτισης για τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Ε.Π "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση"-ΕΣΠΑ 2014-2020 - https://empedu.gov.gr/ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Ιούνιος 2019 υλοποίησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις τέσσερις (4) πρώτες δράσεις κατάρτισης για το προσωπικό που απασχολείται στο Δήμο Λαρισαίων.

190702 program katartisis

Τα θεματικά αντικείμενα που υλοποιήθηκαν για τους εργαζόμενους του Δήμου είναι τα ακόλουθα:

1. Βασικές δεξιότητες Η/Υ (με πιστοποίηση).
2. Οριζόντιες ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας – Αγγλικά.
3. Διαχείριση εργασιακού Άγχους.
4. Διαχείριση Συγκρούσεων στο χώρο εργασίας

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ προωθούν την ενδυνάμωση, τη δικτύωση, το συλλογικό πνεύμα, το πέρασμα από τη γνώση στην πράξη και την κοινωνική δράση σε τοπικό επίπεδο (σωματείο, σύλλογος, γειτονιά, κ.λ.π). Είναι διάρκειας 50 ωρών (30 ώρες διά ζώσης και 20 εξ αποστάσεως) που παρέχονται μέσω μεικτής  μεθοδολογίας, με εξαίρεση τα προγράμματα με τίτλο «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ». Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση και η πιστοποίηση (όπου προβλέπεται) είναι δωρεάν. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής στα προγράμματα, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης/ παρακολούθησης.
190702 program katartisis1
Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών δράσεων διά βίου μάθησης αποτελεί συνέχεια της 4ετούς συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Ήδη, σε συνεργασία των δομών των δύο φορέων, προγραμματίζεται νέος κύκλος κατάρτισης από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τέλος του 2020 για το προσωπικό που απασχολείται στο Δήμο Λαρισαίων. Οι κοινές δράσεις εντάσσονται στην φιλοσοφία του προγράμματος: Λάρισα – «Η Πόλη που Μαθαίνει» ενισχύοντας την κουλτούρα της διά βίου μάθησης και ίσης πρόσβασης στη γνώση.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων γίνεται στο ακόλουθο link http://www.inegsee.gr/aitisi/

Για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται: ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. Θεσσαλίας, (Τζαβέλα 4, 41222 Λάρισα), τηλ. 2410537489-90 ώρες: 9:00-15:00 καθώς και στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 & 2410680250 ώρες: 09:00-15:00.

190702 program katartisis2