Δράση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης από την Α21 σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Α21 σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και των κοινωνικών δομών του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και το Κέντρο Κοινότητας, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για την εμπορία ανθρώπων με τίτλο “Συμβαίνει και εδώ”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγοι, στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και το ευρύτερο κοινό της πόλης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ελπιδοφόρα ήταν και η διάθεση των παρευρισκομένων να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν, ώστε να συμβάλλουν στην εξάλειψη του εγκλήματος και στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι: κ. Δεληγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γατσαποστόλης Νικόλαος, Περιφερειακός Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας και κ. Γάτσιος Βάιος, Αστυνόμος Ά. Η ψυχολόγος κα. Πατσίκα Έφη έκανε μια σύντομη παρουσίαση της Δομής Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων (Human Trafficking), αλλά και της πληροφόρησης σχετικά με τις ενέργειες που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει προκειμένου να αναγνωρίσει και να αναφέρει ένα περιστατικό trafficking. Από το 2012 με πρωτοβουλία της Α21,λειτουργεί η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που, σε συνεργασία με τις αρχές, οδηγούν συχνά στον εντοπισμό θυμάτων trafficking. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία όπου εκεί ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, τις υπηρεσίας και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα και προστασία, ευκαιρίες μάθησης, απασχόλησης και πολιτισμού.

kentro 190328

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για περαιτέρω πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas