Κέντρο Κοινότητας - Δράσεις Δικτύωσης των Κέντρων Κοινότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Τετάρτη στις 5 και την Παρασκευή στις 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις δικτύωσης με τους κοινωνικούς επιστήμονες των δομών του Κέντρου Κοινότητας Τυρνάβου με παράρτημα Ρομά και του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων με παράρτημα Ρομά, με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά καθώς και των Κοινωνικών Δομών Παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) του Δήμου Λαρισαίων.

180910 kentro koin


Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και κυρίως οι δράσεις που υλοποιούνται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, η προετοιμασία έναρξης του 2ου κύκλου των Σχολών Γονέων και οι παρεμβάσεις συμβουλευτικής υποστήριξης στα ΚΑΠΗ και στα σχολεία της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.


Επιπρόσθετα το Σχολείο Β΄ Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στη συνοικία της Νέας Σμύρνης όπου διαμένουν Ρόμα, όπου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην πόλη μας, καθώς και οι Κύκλοι Μάθησης του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» που θα ξεκινήσουν από τον φετινό Οκτώβριο συζητήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση, επιδιώκει την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες.


Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ. 2410680242, 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 έως 16:00. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλ. 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά: 8:00 έως 16:00.
To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.