sandal logo

poli 12

Εκπαιδευτική Επιμόρφωση Νηπιαγωγών για το Κουκλοθέατρο: Η Κούκλα ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Δίκτυο Νηπιαγωγών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κουκλοθέατρο και το Μουσείο Κούκλας του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσαν εκπαιδευτική επιμόρφωση για νηπιαγωγούς, με επίκεντρο την αξιοποίηση της κούκλας ως εκπαιδευτικού εργαλείου στο νηπιαγωγείο.

Η δράση, που φιλοξενήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Δημοτικού Κουκλοθέατρου και του Μουσείου Κούκλας, είχε ως στόχο να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η κούκλα στη διαδικασία της μάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

250122 kouklotheatro epimorfosi

250122 kouklotheatro epimorfosi

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Γνωριμία με τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής κούκλας: Εισαγωγή στις βασικές μεθόδους δημιουργίας κούκλας και στις δυνατότητές τους.

Εμψύχωση της κούκλας: Πρακτικές ασκήσεις για την απόδοση κίνησης, φωνής και συναισθημάτων, που θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση της συμμετοχής των παιδιών.

Ασκήσεις στη σκηνή: Εφαρμογή των τεχνικών με τις κούκλες της παράστασης του Δημοτικού Κουκλοθέατρου, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την αφήγηση.

Η κούκλα ως εργαλείο μάθησης: Διερεύνηση τρόπων με τους οποίους η κούκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της γλώσσας, της επικοινωνίας, της συναισθηματικής έκφρασης και της συνεργασίας.

Μια πρωτοβουλία του Δικτύου Νηπιαγωγών για να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους πρακτική με δημιουργικά μέσα και να ενισχύσουν τη σύνδεση με τους μαθητές τους μέσω του κουκλοθέατρου.

250122 kouklotheatro epimorfosi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1