sandal logo

poli 12

Προγράμματα σε εξέλιξη του Πανεπιστημίου των Πολιτών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”, συνεχίζει  για 5η χρονιά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας αλλά και στο γενικό πληθυσμό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την κοινωνική ενσωμάτωση, τη συμβουλευτική, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

Πιο συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα:

  • “Εκμάθηση Η/Υ στα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας (6 τμήματα,)”
  • “Εκμάθηση Η/Υ στο γενικό πληθυσμό”
  • “Κυκλοφοριακή Αγωγή για παιδιά και οικογένειες (παιδιά Δ΄ τάξης, Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ)”
  • “Σχολές Γονέων (5 ομάδες)”
  • “Μουσειακή Εκπαίδευση- Κριτική και δημιουργική σκέψη στο μουσειακό περιβάλλον”,
  • “Κοπτική Ραπτική-Μεταποιήσεις (2 τμήματα)” και
  • “Ασφάλεια & Υγιεινή στο Χώρο Εργασίας για υπαλλήλους του Δήμου Λαρισαίων (1 τμήμα για υπαλλήλους γραφείου & 1 τμήμα για υπαλλήλους των υπηρεσιών Πολεοδομίας, Καθαριότητας, Αμαξοστασίου, Πρασίνου και Τεχνικής Υπηρεσίας) ”

Έως το τέλος του έτους 2023 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα προγράμματα “Εκπαίδευση Σχολικών Τροχονόμων”, “Εκπαίδευση αιρετών του Δ. Σ. Λαρισαίων σε ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία, όπως προσβασιμότητα, εκπαίδευση κ.λ.π”, καθώς και τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες/μετανάστες και ενισχυτικής διδασκαλίας σε προσφυγόπουλα, που θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Λάρισα κάνοντας πράξη την “Πόλη που Μαθαίνει”, δημιουργεί δίκτυα και συνεργασίες και διαμορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους. Το  Πανεπιστήμιο των Πολιτών έχει ήδη δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις - έχει βραβευτεί με το Βραβείο Grundtvig 2020 και το 2021 είχε επιλεχθεί ως μία από τις δέκα καλύτερες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες από το Ινστιτούτο Innovation in Politics.

Την ευθύνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

20231120 panepistimiopoliton 220231120 panepistimiopoliton 2

 

 

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο " Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".
Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1