sandal logo

poli 12

Στο ΜΕΑΛ η Φοίβη Αγγελοπούλου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκε η κα Φοίβη Αγγελοπούλου, η σύζυγος του αείμνηστου πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, προσκεκλημένη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του 6ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Η κα Αγγελοπούλου ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου, όπου αυτό το διάστημα η θεματική εστιάζει στη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Π.Ο.Ν (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων).

Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ιστορία, τη δομή και τα στοιχεία του ιστορικού-διατηρητέου κτιρίου του Μουσείου, ενός λιθόκτιστου κτίσματος του 18ου αιώνα, στο οποίο οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης που έγιναν, φρόντισαν να διατηρήσουν τη μορφή του για να θυμόμαστε και να τιμάμε τα γενναία κατορθώματα των αντιστασιακών, που κατάφεραν να βγουν νικητές της ζωής, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στα χρόνια.

Επίσης, στο Μουσείο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, κος Θάνος Μουκούλης. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο Λειτουργίας του χώρου ιστορικής μνήμης, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

230321 meal aggelopoyloy

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1