Δικτύωση ανάμεσα στο Παράρτημα Ρομά Δ. Λαρισαίων και το Κέντρο Κοινότητας Δ. Αγιάς

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ανάμεσα στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Λαρισαίων με παρόντες την Κοινωνιολόγο κα. Μπουκόρου Εύη και τον Ειδικό Παιδαγωγό κ. Χριστοδούλου Ιορδάνη, παρευρέθηκε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Αγιάς κα. Γκανάτσιου Αικατερίνη-Γεωργία και η Ειδική Παιδαγωγός κα. Ντελή Γεωργία όπου τονίστηκε η σπουδαιότητα λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας και των Παραρτημάτων Ρομά στις τοπικές κοινωνίες ,ως σημείο αναφοράς των πολιτών με τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής προστασίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι στόχοι που έχουν θέσει οι δύο δομές και οι δράσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των πληθυσμών τους οποίους εξυπηρετούν.

Στο τέλος της συνάντησης , το επιστημονικό προσωπικό των δομών συμφώνησαν πως στόχος όλων θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού εστιάζοντας εκτός από την παροχή επιδομάτων και σε βασικούς τομείς την καθημερινότητάς τους όπως η υγεία,η εκπαίδευση και η εργασία.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2410-231.122, 2416006922 email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς , Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11 Αγιά, τηλ: 2494350225, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.