Τελευταίες παραστάσεις για τη “Φαίδρα” στη Λογοτεχνική Γωνία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει για δύο τελευταίες παραστάσεις το ποιητικό θεατρικό έργο “Φαίδρα” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νικόλα Ντάβα, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 21:15, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου).

Μια θεατρική παράσταση για τον έρωτα, σε πρωτότυπη γραφή και πρώτη παρουσίαση, βασισμένη στον μύθο και στον ποιητικό λόγο.

«...Μόλις γίνω νερό τα όνειρα δε θα με πλησιάζουν πια. Τα όνειρα από ύλη είναι φθαρτά. Και φοβούνται πάντα τη φθορά.. Αν αγαπήσεις κάτι φθαρτό ή τους ανθρώπους βεβαιώσου πως δεν έχεις τίποτα. Ούτε φαΐ, ούτε πιοτό, ούτε σπίτι... Όλα πέθαναν κι όλα είναι αναστημένα… στο βάθος… σαν το φως. Ένα πρόσωπο απίστευτα οικείο το φως, εκτυφλωτικά σκοτεινό σαν το χαμόγελό μου.»

Συμμετέχουν:

Φαίδρα: Ρούλα Καραφέρη
Ιππόλυτος: Νικόλας Ντάβας
Στοργή: Αναστασία Μιχαλούδη
Φωτισμοί: Γιάννης Βαλεράς
Τεχνικός υπεύθυνος: Γρηγόρης Καραφέρης
Φωτογραφίες: Φώτης Νατσιούλης

Είσοδος: 10 ευρώ.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 253097

230116 faidra

Ο Νικόλας Ντάβας γεννήθηκε στη Λάρισα. Με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) σπούδασε θέατρο (PhD) στο Drama Department του Manchester University. Έχει παίξει και διδάσκει στο θέατρο κυρίως στην Αγγλία, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ έχει κάνει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους.

Η Ρούλα Καραφέρη γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχει ζήσει και έκανε σπουδές Χορού και Θεάτρου στη Δανία, Γερμανία και Ολλανδία.
Έχει MASTER (MDaT) από την κρατική Ακαδημία χορού (CODARTS University of the Arts)του Ρότερνταμ, ενώ έχει ειδικευθεί σε τεχνικές της κλασικής και σύγχρονης Ιαπωνικής θεατρικής σκηνής.
Έχει δημιουργήσει μια μεγάλη σειρά από παραστάσεις Χορού, Εικαστικές εγκαταστάσεις και performances «site specific» και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, εικαστικούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

Η Αναστασία Μιχαλούδη είναι απόφοιτη της Ανώτερης σχολής Δραματικής τέχνης του Βασίλη Διαμαντόπουλου (Θεσσαλονίκη), κάτοχος πιστοποιητικού του ΥΠΠΟ. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελλήνων δημιουργών με τις παραστάσεις μονολόγους «Ουρανός κατακκόκινος» και «Με το Νόμο» σε σκηνοθεσία του Κώστα Σαντά (2012) στο Θεσσαλικό Θέατρο και περιοδεία, ενώ συνεργάζεται μεταξύ άλλων με το Θέατρο Τεχνών Λάρισας.
Ο Γιάννης Βαλεράς είναι διευθυντής φωτογραφίας τα τελευταία 40 χρόνια στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Νικος Κούνδουρος, Παντελής Βούλγαρης και άλλοι.

Ο Γιάννης Βαλεράς είναι διευθυντής φωτογραφίας τα τελευταία 40 χρόνια στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Νικος Κούνδουρος, Παντελής Βούλγαρης και άλλοι.