sandal logo

poli 12

«Χρονοκάψουλα θα φτιάξω και στον χρόνο θα πετάξω!»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων υποδέχτηκε πολλά αγόρια και κορίτσια της πόλης που συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χρονοκάψουλα θα φτιάξω και στον χρόνο θα πετάξω”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10/12, 17/12 και 18/12/2022.
Παράλληλα, πολλές σχολικές ομάδες παιδιών και εφήβων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο σχολικών επισκέψεων στο Μουσείο.

Τα παιδιά περνώντας μέσα από τη μαγική κόκκινη πόρτα του χρόνου, περιπλανήθηκαν σε χρονοκάψουλες -Μουσεία άλλων εποχών. Άκουσαν για το παλιό και το εφήμερο, το ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, τη θέση του καθένα μέσα σ΄ όλα αυτά και …αποχαιρέτησαν τον παλιό χρόνο με τις αναμνήσεις, τις προτιμήσεις και διάφορες αστείες και τρομακτικές ιστορίες!

221227 xronokapsoula 1

Τι μπορεί κανείς να βάλει μέσα σ’ ένα κουτί για να θυμάται μια ολόκληρη χρονιά, μια εποχή της ζωής του; Πώς φτιάχνεται ένα «Μουσείο του εαυτού» μας; Στο ειδικά σχεδιασμένο έντυπο κατέγραψαν ό,τι θα ήθελαν να ξαναδούν μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι τις 09/01 η ανοιχτή χριστουγεννιάτικη δράση για μικρούς και μεγάλους “Χρονοκάψουλα για τη Λάρισα- Ιστορίες του σήμερα για το αύριο!”.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους πολίτες να πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας χρονοκάψουλας που θα περιλαμβάνει “τεκμήρια” της καθημερινής και δημόσιας ζωής στη Λάρισα του 2022.

Στην είσοδο του Μουσείου, στις ώρες και ημέρες λειτουργίας, φέρνουμε ένα μικρό αντικείμενο του σήμερα που θα αποθηκευτεί μέσα στην χρονοκάψουλα. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό;
Ένα απόκομμα εφημερίδας, ένα κέρμα, μία κονκάρδα, ένα μολύβι, ένα φυλλάδιο, ένα μικρό παιχνίδι, ο,τιδήποτε θα μπορούσε να ρίξει φως στη ζωή του σήμερα, όπως όλοι εμείς την βιώνουμε μέσα και έξω από το σπίτι.

Επίσης, συμπληρώνουμε ένα εικονογραφημένο έντυπο με τις δικές μας ιστορίες και πληροφορίες για την πόλη. Έντυπα και αντικείμενα θα αποθηκευτούν στην χρονοκάψουλα, η οποία θα σφραγιστεί από εκπρόσωπο του Δήμου, θα αποθηκευτεί στα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052.

221227 xronokapsoula 2

Αποχαιρετούμε το 2022, συνθέτοντας την δική μας πολυπρόσωπη ιστορία για το μέλλον και φτιάχνοντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό Μουσείο της πόλης μας.

Μύλος Παππά, Μουσείο Αλεύρων και Σιτηρών, Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10.00-14.00 και Τετάρτη-Παρασκευή 18.00-21.00.
Τηλ. 2410530083

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1