sandal logo

poli 12

Σχολές Γονέων - Συνάντηση φορέων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το επιτυχημένο εγχείρημα των «Σχολών Γονέων» στον Δήμο Λαρισαίων, προχωρά στην υλοποίηση νέου κύκλου. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ.κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, η κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας, και εκπρόσωποι/υπεύθυνοι των φορέων/υπηρεσιών που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος: Κώστας Γκαϊφύλλιας- Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, Ειρήνη Κουφάκη - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», Χριστίνα Βακάλη - Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Θάλεια Μανωλοπούλου - Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνα Χατζημίχου - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Θοδωρής Κυρόπουλος - Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου, Τσιούγκου Κλεονίκη - Τμήμα Διά Βίου Μάθησης. Στη δράση συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών – παράρτημα Λάρισας και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συνεργαζόμενοι φορείς ανανέωσαν την δέσμευσή τους για τη συμμετοχή τους στη δράση και συζήτησαν για τους στόχους και τις κύριες θεματικές του νέου κύκλου. Όπως επεσήμανε ο κ. Δεληγιάννης “οι Σχολές Γονέων αποτελούν μια επιτυχημένη δράση συνέργειας μεταξύ Δήμου και φορέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης και συνιστούν μία αναγκαιότητα σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαντώντας στην ανάγκη υποστήριξης των γονέων στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους”.

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχουν σκοπό την υποστήριξη, ενδυνάμωση και ενίσχυση των γονέων με τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους με αυθεντικότητα, ενσυναίσθηση και αποδοχή. Οι συναντήσεις έχουν έχουν βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών. Αναπτύσσονται θέματα όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια στα παιδιά, η ενίσχυση αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης, ο ρόλος των συναισθημάτων αλλά και ο εθισμός στο διαδίκτυο και άλλα θέματα σύμφωνα με τις ανάγκες των γονέων.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις, διάρκειας δύο ωρών.. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες ή ανά δεκαπενθήμερο και ο συντονισμός κάθε ομάδας γονέων, γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες των συνεργαζόμενων φορέων.

Οι «Σχολές Γονέων» υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
Τμήμα Δια Βίου Μάθησης: 2410680249, 2410680250
Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

221128 sxoles goneon

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1