Στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών από Δήμο και αθλητικούς συλλόγους

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Απ. Καλογιάννης: Η συνεργασία και ο διάλογος φέρνουν πάντα αποτελέσματα
  • Θέσεις για δωρεάν συμμετοχή παιδιών προσφέρουν αθλητικοί σύλλογοι της πόλης σε συνεργασία με Δήμο Λαρισαίων και ΔΗΚΕΛ ( μπάσκετ, βόλλευ, κολύμβηση, χαντ- μπολ κλπ.
  • Συμφωνία και για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων

«H συνεργασία και ο διάλογος, διαδικασίες στις οποίες πιστεύουμε και επενδύουμε ως δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα» τόνισε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Δήμου και αθλητικών σωματείων για τους όρους χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων αλλά κυρίως για την δωρεάν ένταξη σε αθλητικούς συλλόγους, παιδιών ευάλωτων οικογενειών της πόλης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πάντα αρωγός και στηρίζει κατά προτεραιότητα το πνεύμα του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Συνεργασίας και του Αλληλοσεβασμού.
Οι Σχολικοί Χώροι του Δήμου και ειδικότερα τα Σχολικά Γυμναστήρια, τα αμφιθέατρα και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι χώροι που προάγουν τον ομαδικό – λαϊκό αθλητισμό όλων των ηλικιών, την υποστήριξη και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού όλων των βαθμίδων, την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού, τις ψυχαγωγικές και επιστημονικές εκδηλώσεις Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού Επιπέδων και φορέων Τοπικού χαρακτήρα. Στηρίζουν ειδικές κοινωνικές ομάδες με προγράμματα Κοινωνικού Αθλητισμού.
Ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και φορείς της πόλεις ανακοινώνει ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν ένταξη παιδιών στα προγράμματά τους σε κλειστά γυμναστήρια και στο δημοτικό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας. Τα προγράμματα συμπεριλαμβάνουν μαθήματα κολύμβησης, μπάσκετ, βόλλευ, χαντ- μπολ κλπ.

Μια πολύτιμη συνεισφορά των φορέων της πόλης για τη στήριξη οικογενειών των κοινωνικών δομών τους δήμου μας σε μια περίοδο πολύπλευρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης. Είναι μια πρωτοβουλία που παίρνει χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για πρώτη φορά μετά από τη συμφωνία Δήμου και φορέων της πόλης για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.
Έχει προηγηθεί η κατάρτιση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός νέου Κανονισμού Λειτουργίας Παραχώρησης και Χρήσης Σχολικών Χώρων, δημιουργείται ένα Πλαίσιο Διαχείρισης για την ομαλή και δίκαιη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων και υποδομών άθλησης των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων του Δήμου Λαρισαίων, με βασικά στοιχεία το αλληλοσεβασμό των συμμετεχόντων και τις αρχές της συλλογικής προσπάθειας των φορέων, των συλλόγων και των οργανισμών της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που εντάσσεται στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Πόλης που Μαθαίνει και έρχεται να ακολουθήσει και άλλες αντίστοιχες συνεργασίες, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη συνεργασία Δήμου και ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες άθλησης για όλους.

Ο κ. Ντίνος Μπαζάκης, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου ως εκπρόσωπος των αθλητικών σωματείων εξέφρασε τη χαρά του για την πρόταση και τη συνεργασία των σωματείων με τον Δήμο για το συγκεκριμένο αντικείμενο. «Είναι μια μίνιμουμ ανταπόδοση των σωματείων προς την πόλη της Λάρισας», τόνισε χαρακτηριστικά οκ. Μπαζάκης, συμπληρώνοντας πως τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι είναι ανοικτοί σε προτάσεις και για περαιτέρω συνεργασίες.

Από την πλευρά του ο κ. αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συνεργασία που υπήρξε με τους φορείς, τα σωματεία, τη ΔΗΚΕΛ και τις υπηρεσίες, διευκρινίζοντας ότι α που υπήρξε «η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, μέσω μιας αντικειμενικής διαδικασίας και αφορά και τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Βαγγέλης Μόρας, ενώ παρόντες στην συνέντευξη ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Βούλγαρης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Δαούλας

Πληροφορίες, κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα και δικαιολογητικά

Για την ένταξη και πληροφορίες στο πρόγραμμα τηλέφωνο επικοινωνία 2410 680223 στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων.
Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα:

  • Οικονομικά κριτήρια
  • Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ,  μετά από εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).
  2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2021.
  3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2021.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.).

221121 somateia