Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας (ΜΕΑΛ) τιμά την Εθνική Αντίσταση

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας (ΜΕΑΛ) τιμά τον ετήσιο πανελλαδικό εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25 Νοεμβρίου 1942), του κορυφαίου επεισοδίου, που μνημονεύεται ως μια από τις πιο σημαντικές πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Μουσείο μ’ αφορμή την κορυφαία επέτειο και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο θεματικών εκπαιδευτικών επισκέψεων για τα σχολεία, τους φορείς και πολίτες, με θέμα «80 χρόνια από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου: Η προετοιμασία, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα».

Οι ομαδικές ξεναγήσεις στο Μουσείο, για τα σχολεία και τους φορείς, θα γίνονται απαραίτητα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2410 280220.

Τα πρωινά, από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 20.00 τα απογεύματα. Το Σάββατο, το Μουσείο θα υποδέχεται τους πολίτες από τις 10:00 έως 14:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου).