sandal logo

poli 12

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Mediterranean Mobility Forum, τελικού συνεδρίου του Urban Transports Community - Interreg MED

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στο Meditettanean Mobility Forum, τελικό συνέδριο του προγράμματος Interreg MED “Urban Transports Community”, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25-26 Οκτωβρίου 2022. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το CIVINET Greece-Cyprus, εταίρος στο πρόγραμμα Urban Transports στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy.

221115 mmf logo

221115 mmf 1
Ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάστηκε στη δράση mentoring του προγράμματος και προσκλήθηκε στο τελικό συνέδριο να παρουσιάσει στη συνεδρία “Meet the Community”, μαζί με άλλες πόλεις που συμμετείχαν σε δράσεις mentoring στο πλαίσιο του προγράμματος. Την παρουσίαση έκανε η κ. Μαρία Νικολαϊδου από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στο θεματικό πεδίο των Big Data o Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε σχέση με το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης του δικτύου των πεζοδρόμων. Οι δράσεις mentoring του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Misano Adriatico και του οργανισμού Rimini Strategic Plan Agency της Ιταλίας, ως πρωτοπόροι, και υποστηρίχθηκαν από την εμπειρογνώμονα κ. Ζωή Χριστοφόρου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και το διεθνές δίκτυο για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα CODATU.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν περιλάμβαναν:

  • Προσδιορισμός αναγκών και προκλήσεων σε τοπικό επίπεδο
  • Συναντήσεις με τις πόλεις μέντορες, τους εμπειρογνώμονες και τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς (διαδικτυακές)
  • Χαρτογράφηση τοπικής κατάστασης (σύστημα, πόροι, υποδομές, συνθήκες λειτουργίας)
  • Επίσκεψη της εμπειρογνώμονα
  • Έκθεση παρουσίασης – αξιολόγησης

Από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων επισημάνθηκε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που έχουν τα Big Data να βελτιώσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και συνεπώς τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, καθώς και να συμβάλλουν στην ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών φορέων. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πόλεις στην απόκτηση και διαχείριση αυτών των δεδομένων, καθώς απαιτούν ειδική τεχνογνωσία και ιδιαίτερο χειρισμό, ιδίως όσον αφορά ευαίσθητες πληροφορίες.

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET Greece-Cyprus, κ. Γεώργιος Σούλτης υπέγραψε τη διακήρυξη του Urban Transports, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δέσμευση της Λάρισας στην προώθηση της αστικής κινητικότητας ως βασικό στοιχείο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

221115 mmf 2

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1