Παράρτημα ΡΟΜΑ Κέντρου Κοινότητας - Αντισύλληψη σε γυναίκες Ρομά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ενημέρωση για την αντισύλληψη σε γυναίκες Ρομά πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «REACH» όπου συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων μέσω του Παραρτήματος Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά, από το Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών Ρομά σε θέματα αντισύλληψης, οικογενειακού προγραμματισμού καθώς και για τον μητρικό θηλασμό. Συγκεκριμένα η προϊσταμένη του τμήματος και μαία κα. Γεωργία Ντέλλα, παρουσίασε στις γυναίκες που συμμετείχαν το τι σημαίνει οικογενειακός προγραμματισμός και ποια τα οφέλη του, ποιες είναι οι αντισυλληπτικές μέθοδοι και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην προστασία των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε για τα ευεργετικά οφέλη του μητρικού θηλασμού και τις θαυμαστές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, την υποστήριξη των γυναικών μέσα από την παροχή συμβουλών στις νέες μητέρες για τη σωστή διατροφή των μωρών τους και την ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν έστω και αν προκύψουν διάφορες δυσκολίες. Η κα Ντέλλα ενημέρωσε τις γυναίκες Ρομά πως μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί της για οτιδήποτε χρειαστούν οι ίδιες ή οποιαδήποτε γυναίκα της περιοχής, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης αν κριθεί αναγκαίο. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τις γυναίκες Ρομά όσο και την κα. Ντέλλα, για τη συμμετοχή τους, τόνισε πως κύριο μέλημα της Αντιδημαρχίας είναι η συνεισφορά με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην προστασία και την προώθηση της υγείας αλλά και την υποστήριξη των γυναικών Ρομά με στόχο την μείωση των ανισοτήτων στην υγεία. Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες Ρομά ευχαρίστησαν την κα. Ντέλλα για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί τους, αλλά και τον Αντιδήμαρχο κο. Βούλγαρη που πάντα μεριμνά και βρίσκεται στο πλευρό του πληθυσμού αυτού.

Οι δύο φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες ενημερωτικές δράσεις με θέματα χρήσιμα για τον ευπαθή αυτό πληθυσμό. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

220630 roma2