Φεστιβάλ Πηνειού - (Τρίτη 21/06/2022- Παρασκευή 24/06/2022)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Φέτος, επιτέλους, ξαναμπαίνουμε στον ρυθμό του ποταμού!

Μετά από δύο χρόνια, ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε στο ποτάμι, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτιάξουμε ένα τετραήμερο που θα μείνει αξέχαστο.

Το φεστιβάλ Πηνειού το θεωρούμε την κορωνίδα των εκδηλώσεών μας. Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο το ποτάμι, με πολλή  μουσική και πολλές βιωματικές δράσεις στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι.

Το ποτάμι βέβαια, θα είναι στο επίκεντρο από πολύ νωρίτερα φέτος, από τις 10 του μήνα οπότε θα εγκαινιάσουμε το πρότζεκτ inside the myth – στα χνάρια του μύθου που θα μετατρέψει το δρόμο προς το ποτάμι σε μια μεγάλη γκαλερί από Έλληνες και Ιταλούς εικαστικούς με έργα που θα μείνουν να μας το θυμίζουν.

Γιατί φέτος, με καθυστέρηση δύο χρόνων, το φεστιβάλ γίνεται 20 χρονών!

Θα ξεκινάει με έκθεση σύγχρονης τέχνης εδώ στον Μύλο του Παππά και μια τεράστια τοιχογραφία, θα συνεχίζεται με μια open gallery στην οδό βενιζέλου και θα καταλήγει με μια εγκατάσταση στη γέφυρα Αλκαζάρ και μια τοιχογραφία στο ποτάμι.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Ιουνίου με την κλασική ποδηλατοβόλτα από την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων και πολλή... φασαρία από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου.

Έχουμε ετοιμάσει ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 20 συναυλίες σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα, πραγματικά για όλα τα γούστα, από τον Αλκίνοο Ιωανίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα. αλλά και τον ράπερ Bloody Hawk, το μυστηριώδες Παιδί Τραύμα, τους Numa Crew από την Ιταλία και τον διεθνούς φήμης dj Guy J από το Ισραήλ, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, την Εβίτα Θεοδωροπούλου, τον Στάθη Σταμελόπουλο...

Και εκατοντάδες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες από 50 και πλέον φορείς, συλλόγους, τις δομές του δήμου μας, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, να παίξει, να μάθει , να δημιουργήσει, γιατί όλες οι δράσεις είναι διαδραστικές.

Ενδεικτικά μπορείς να κάνεις αναρρίχηση, να δοκιμάσεις πινγκ πονγκ ή γιόγκα, να χορέψεις, να φτιάξεις το δικό σου φαναράκι, διακοσμητικό πιάτο, να πας ταξίδι σε αρχαίους πολιτισμούς, να υποδυθείς ρόλους, να παρατηρήσεις τα αστέρια, να πάρεις μέρος σε τουρνουά τίτσου και σκάκι, να ασχοληθείς με την κηπουρική....

Δεν ξέρω ποιον να πρωτοευχαριστήσω: τους συνεργάτες μου, τις υπηρεσίες του δήμου, τους φορείς, τους χορηγούς.

Ραντεβού στο ποτάμι να ξαναβρούμε τον ρυθμό. Το ρυθμό της χαράς, της δημιουργίας, της ζωής!

Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πατήστε ΕΔΩ

220609 festival