Η Λάρισα στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Η συμμετοχή της πόλης επικυρώθηκε επίσημα στην συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο θεσμός του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας αναβιώνει φέτος μετά από 10 και πλέον χρόνια. Οι 140 αστέρες της Παγκόσμιας Ποδηλασίας από 20 επαγγελματικές και Εθνικές ομάδες από όλον τον κόσμο, θα διεκδικήσουν τη διάκριση ξεκινώντας από την Κρήτη, την Ηπειρωτική Ελλάδα και θα καταλήξουν στα Ιωάννινα, αγωνιζόμενοι σε ξεχωριστές διαδρομές που αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, τη μοναδική ομορφιά και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022 .

Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που ταυτόχρονα προβάλλει διεθνώς την πόλη μας και αναδεικνύει το έργο που υλοποιείται με την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και την επέκτασή του.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ Απόστολος Καλογιάννης, στην συνάντησή του με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας άναψε το πράσινο φως για τη φιλοξενία της διοργάνωσης στη Λάρισα, με τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας, που σε στενή συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας θα προετοιμάσουν ένα σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων στη Λάρισα, την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, με κορύφωση την άφιξη των αστέρων της Παγκόσμιας Ποδηλασίας στην πόλη μας, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 .

Επισημαίνεται ότι αυτό ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που προηγήθηκαν από πολλές πλευρές και με επιστολές του δημάρχου Λαρισαίων προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΟΕ της Cycling Greece  κ Λεβεντάκη. Στην πρόσφατη επίσκεψη του κ Αυγενάκη στην πόλη μας επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

220105 podhlatikos

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Λαρισαίων δήλωσε τα εξής:

«Η Λάρισα υποδέχεται σήμερα μια πολύ σημαντική διοργάνωση με διεθνή ακτινοβολία, τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας που αναβιώνει φέτος μετά από πολλά χρόνια. Είναι βούλησή μας να αναδείξουμε αυτόν το θεσμό προσδοκώντας και αντίστοιχη ανταπόδοση για την οικονομία της πόλης μας, αλλά κυρίως γιατί συμβάλλει σ αυτό που ήδη υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, την υποστήριξη της γενικευμένης χρήσης του ποδηλάτου, με την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, υποδομών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας είναι να γίνει γνωστή και διεθνώς η Λάρισα ως Πόλη Φιλική για το Ποδήλατο και να προσελκύσει σχετικά αθλητικά γεγονότα.

Αναγνωρίζουμε την μεγάλη σημασία της αναβίωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου τον Απρίλιο του 2022. Κατανοούμε επίσης πως μέσα από τον Γύρο Ελλάδας αναδεικνύεται η  σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και η ξεχωριστή ομορφιά της χώρας μας.

Ο Δήμος Λαρισαίων προτίθεται να είναι αρωγός σ αυτή την προσπάθεια, να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους μετέχοντες, να οργανώσει παράλληλες δράσεις με τρόπο ώστε να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες όλων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, οι εθελοντές, οι δραστήριοι αθλητικοί και ποδηλατικοί σύλλογοι, οι φορείς της πόλης θα συνδράμουν σ αυτή την προσπάθεια, σε στενή συνεργασία βεβαίως και με την καθοδήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις συνέργειες που ανέπτυξαν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού στόχου, η Λάρισα να υποδεχτεί τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας. »

Στην συνάντηση του δημάρχου με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής της Cycling Greece,   του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας κ Γιώργος Λεβεντάκης, οι κ. Θάνος Γεωργίου και Σάββας Τσοπούρογλου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο κ. Γιάννης Κουρδής πρόεδρος του ΕΑΚΛ , οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Αθλητισμού κ. κ. Θάνος Αδαμόπουλος και  Μιχάλης Αναστασίου αντίστοιχα και ο κ. Περικλής Καμάρης από το γραφείο δημάρχου.

Περισσότερες πληροφορίες και διαρκής ενημέρωση από τον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης  https://www.hellas-tour.gr/portal/el/.