sandal logo

poli 12

Στον Δήμο Λαρισαίων το ακίνητο της Παιδικής Στέγης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Υπεγράφησαν τα συμβόλαια από τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και την πρόεδρο του Δ.Σ. της Παιδικής Στέγης της Ελληνικής Μέριμνας κ. Πάτρα Τσαβδαρίδου Καποδίστρια

Στον Δήμο Λαρισαίων περιέρχεται το ακίνητο της «Ελληνικής Μέριμνας», επί της οδού 31η Αυγούστου 36, μετά την υπογραφή των συμβολαίων από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την πρόεδρο του Δ.Σ. της Παιδικής Στέγης Λάρισας της Ελληνικής Μέριμνας κ. Πάτρα Τσαβδαρίδου-Καποδίστρια.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά από μια σχετικά μακρά διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ Δήμου και Ελληνικής Μέριμνας. Με την επίτευξη της συμφωνίας και την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμος Λαρισαίων αποκτά ένα σημαντικό ακίνητο στον κεντρικό τομέα της πόλης, ενώ η Ελληνική Μέριμνα βρίσκει τον τρόπο να αντιμετωπίσει  προβλήματα οικονομικής φύσεως.

     211231 stegh1

Ιστορικό “Ελληνικής Μέριμνας”

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ” είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, ΝΠΙΔ και ιδρύθηκε το 1946.          Η Παιδική Στέγη Λάρισας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ιδρύθηκε το 1948 και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Από τα 50 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα είναι το μόνο που λειτουργεί. Εξ αυτού και το 2008 η έδρα της Ελληνικής Μέριμνας  μεταφέρθηκε στη Λάρισα.  

Έχει αναπτύξει διαχρονικά σημαντική κοινωνική δράση με έμφαση στο παιδί και στην υγεία του, τη μόρφωσή του και τον ψυχικό του κόσμο. Και λειτουργούσε μέχρι και φέτος Παιδικό Σταθμό- Νηπιαγωγείο.

Διοικείται από 15μελές ΔΣ με Πρόεδρο και νόμιμη εκπρόσωπο την κα Πάτρα Τσαβδαρίδου-Καποδίστρια.

Το οικόπεδο είναι εμβαδού 1550 τ.μ  περίπου βρίσκεται στη Λάρισα επί της οδού 31ης Αυγούστου 36, ενώ εντός του οικοπέδου υφίστανται κτίσματα συνολικού εμβαδού 545,40 μ2.

Με εντολή του Δημάρχου  Απ. Καλογιάννη που είχε προσωπικό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε διαχρονικά η Παιδική Στέγη Λάρισας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Περιουσία Κωνσταντίνος Διαμάντος προχώρησε σε πλήρη διερεύνηση και επίλυση των ζητημάτων σε συνεργασία με τον δικηγόρο Γιώργο Ζαρζώνη από το Τμήμα Νομικής Υποστήριξης του Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Πολεοδομίας, με κατάληξη την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την υπογραφή της Συμβολαιογραφικής Πράξης.

Με την παράδοση πλέον του ακινήτου ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου.

211231 stegh3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1