sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων
Εφαρμογή Novoville. Στείλε το αίτημά σου στο Δήμο Λαρισαίων από το κινητό σου
Πύλη Γεωγραφικών Δεδομένων
Ελεγχόμενη Στάθμευση για Μόνιμους Κατοίκους
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Απαλλοτρίωση Κοινόχρηστου Χώρου 867Γ για την ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου

Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

15-04-2024
1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ο Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “STEM Robotics Academy” διοργανώνου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας!

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δεξιότητές και ικανότητές τους.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρες 17:00-21:30, στο αμφιθέατρο του “Μύλου του Παππά,” στη Λάρισα. Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών των σχολείων της περιοχής Λάρισας. Η συμμετοχή των ομάδων είναι δωρεάν και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες:

1. Αγώνες Πάλης (SUMO) με ρομπότ Spike ή EV3 LEGO.

2. Αγώνες Ποδοσφαίρου με ρομπότ WeDo.

Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός Video Game Programming.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ: https://shorturl.at/fjCSW

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο https://forms.gle/ehpVrAEA5FtE7GQGA

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι η 26/4/2024.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Η.Ε.R.O.), ο οποίος θα παρουσιάσει τους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (Ε-sports) η οποία θα παρουσιάσει τους αγώνες ηλεκτρονικού αθλητισμού e-sports.

Πληροφορίες στο 6936849735 (Γιάννης Μπαράς) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12-04-2024
Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων - Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή

Με μια λαμπρή τελετή αναμένεται να γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, με κάθε επισημότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, την επόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, για τη μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο, από Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίους αθλητές, μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ με το πέρας της τελετής, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για την αναχώρηση της φλόγας από την πόλη.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Για το κοινό

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα/αίτηση, την οποία μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):

Φόρμα/αίτηση ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Φόρμα/αίτηση ΑΝΗΛΙΚΩΝ (9 ετών και άνω) Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο.

Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής (21.04.2024).

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.

 

08-04-2024
Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων - «Πολύτιμη ψηφίδα στο ψηφιδωτό των τοποσήμων της Λάρισας η απόδοση του μνημείου στην πόλη», τονίζει ο Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου της Λάρισας μετέβη ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Αναστήλωση-Επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι», συνολικού προϋπολογισμού 4,53 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020/Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορά στη συντήρηση, αναστήλωση του μνημείου και την επαναλειτουργία του. Η αποκατάσταση του κτίσματος έχει στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή του μέσω εμπορικών, πολιτιστικών χρήσεων, δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει πως είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε. Το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Μπεζεστενίου είναι ένα έργο που ανεβάζει την πόλη, δημιουργεί ακόμη ένα σκαλοπάτι για την πολιτιστική της ανάταξη. Η απόδοση του μνημείου στην πόλη μας είναι μια πολύτιμη ψηφίδα, στο σύνολο των τοπόσημων που συνθέτουν το πολιτιστικό ψηφιδωτό της Λάρισας και που όλοι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο του μνημείου.

Επί του παρόντος, εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση του φέροντος οργανισμού (μεταλλικός σκελετός), ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες επένδυσης για την οροφή, τα δάπεδα, τα κουφώματα, όπως επίσης και η τοποθέτηση των έξι γυάλινων (με μεταλλικές ενισχύσεις) θόλων, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) -το πλέγμα των εργασιών αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Οι εργασίες εκτελούνται από τον ανάδοχο του έργου, υπό την καθημερινή επί τόπου επίβλεψη αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η αποκάλυψη, τον Μάιο του 2022, σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, δηλαδή των θεμελίων (στερεοβάτη) ναού που θεωρείται ότι ταυτίζεται με τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος έφερε και τροποποίηση της αρχικής μελέτης, μετά από αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για το σημείο κατασκευής του υπόγειου βοηθητικού χώρου -τροποποίηση η οποία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το περασμένο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι τον κ.Μαμάκο, στην επίσκεψή του στον χώρο του μνημείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, κ.Χρήστος Τερζούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τ.Υ, Αθανάσιος Πατσιούρας, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ.Αστέριος Παπαϊωάννου.

05-04-2024
Έξι μέτρα για την οικονομική ανάταξη του Δήμου Λαρισαίων - Ενημέρωση, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα το τρίπτυχο της Δημοτικής Αρχής

«Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Σε έξι βασικές επιλογές για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων καταλήγει η Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε στα οικονομικά του Δήμου η μη εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2024, από την απελθούσα δημοτική αρχή, πραγματικών υποχρεώσεων και αναγκών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι υποχρεώσεις αφορούσαν στην ελλιπή εγγραφή:

-της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου (2.494.950 ευρώ)

-του Τέλους Ταφής για τα έτη 2022-2023: α΄ εξαμ. 2024 (2.818.029,1 ευρώ),

-αναθέσεων λόγω Daniel (2.356.421,34 ευρώ)

-συνεχιζόμενων έργων που …ξεχάστηκαν (2.549.087,41 ευρώ)

-νέων αιτημάτων Υπηρεσιών του Δήμου (8.756.707,29 ευρώ)

-μείωση εσόδων λόγω υπερεκτίμησής τους το 2023 (1.500.141,87 ευρώ)

Σχέση εμπιστοσύνης

«Όπως είχα δεσμευτεί, απαντάμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και απόλυτη διαφάνεια στα δεδομένα που κληρονομήσαμε και που οδήγησαν τον Δήμο σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τη συνέχιση των έργων, νέες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, την πληρωμή των προμηθευτών με γρήγορους ρυθμούς.

Κυρίως, όμως, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή που διεκδικούμε και κερδίζουμε χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος, διαχειριζόμαστε με απόλυτα διαφανή τρόπο κάθε πτυχή των οικονομικών μας, διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη. Η οικονομική ισχυροποίηση του Δήμου μας είναι προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Ανάταξη-Στόχοι

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τα εξής:

1.Δημιουργία ειδικού μηχανισμού αύξησης των εσόδων του Δήμου: Δημιουργείται ειδική ομάδα στελεχών του Δήμου, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η οποία θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Οικονομικών. Η νέα αυτή δομή θα έχει ως στόχο την αύξηση των βεβαιώσεων σε υποχρεώσεις προς τον Δήμο που δεν έχουν βεβαιωθεί, καθώς και την είσπραξη ενός σημαντικού ποσοστού των ανείσπρακτων οφειλών, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι, μέσα στη χρονιά, η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

2.Μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως η μείωση σπατάλης στην ενέργεια, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ κ.ο.κ. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ.

3.Μεταφορά μέρους των ενταγμένων έργων στο 2025: Μετά από αναλυτική μελέτη των Υπηρεσιών του Δήμου, ένα μέρος των ενταγμένων στον Π/Υ έργων, προμηθειών και υπηρεσιών  που χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους, θα μεταφερθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Η διαδικασία αυτή κατέστη πιο εφικτή μετά την ένταξη νέων έργων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΣ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ.

4.Αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης του Δήμου: Εξαιτίας της κατάστασης ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκε μετά τον εντοπισμό μη εγγεγραμμένων υποχρεώσεων στον Π/Υ του 2024, που ψήφισε η απελθούσα διοίκηση του Δήμου, η  νέα Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τροποποίησαν το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου, εντάσσοντας νέα έργα και υπηρεσίες και αποσύροντας ορισμένα που βρίσκονταν στον αρχικό Π/Υ του Δήμου (ή στα αρχικά αιτήματα των υπηρεσιών). Στόχος είναι η εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ.

5.Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργία νέων κατηγοριών εσόδων από δράσεις του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αλλά και την αύξηση των εσόδων μέσω πρωτοβουλιών εξωστρέφειας. Στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 2 εκατ. ευρώ.

6.Αναστολή καταβολής χρεολυσίων μετά τη σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.: Εξοικονόμηση 1,9 εκατ. ευρώ για τον Δήμο.

Στις παραπάνω αποφάσεις, που είναι άμεσα εφαρμόσιμες κατέληξε η Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που λειτούργησε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, κ. Αχιλλέα Κέλλα, μετά από την εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων.

Η στόχευση για αύξηση των εσόδων που έχουν εγγραφεί στον Π/Υ του 2024, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξισορροπεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αλλά, παράλληλα, δίνει και μια διαφορετική δυναμική στα οικονομικά του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πρώτη αναμόρφωση

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι με την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Π/Υ ήδη:

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό της μισθοδοσίας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου.

-Εντάχθηκε (όπως ζητήθηκε από το ΥΠΕΣ) το ποσό του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων του 2022 και τον Σεπτέμβριο (όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΣ), με νεότερη αναμόρφωση, θα ενταχθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στο 2023 και στο α΄ εξάμηνο του 2024.

-Οι δαπάνες λόγω Daniel θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες, σε ειδική πρόσκληση του ΥΠΕΣ, για την οποία η Δημοτική Αρχή έχει τη διαβεβαίωση της πολιτικής του ηγεσίας.

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό των συνεχιζόμενων έργων που είχαν …ξεχαστεί.

-Εντάχθηκαν αιτήματα των Υπηρεσιών ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ (δεν είχε ενταχθεί ούτε ένα ευρώ!)

-Προσαρμόστηκε η μείωση των εσόδων στα πραγματικά δεδομένα του κλεισίματος του 2023 (μείωση κατά 1,5 εκατ. ευρώ).

02-04-2024
Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών - Ανανέωση/Έκδοση δελτίων ΑμεΑ για τα μέσα μετακίνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι για την ανανέωση και την έκδοση νέων δελτίων ΑμεΑ για τα συγκοινωνιακά μέσα μετακίνησης ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 4η Απριλίου 2024 (ημέρα Πέμπτη) και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Δικαιούχοι είναι Άτομα με Αναπηρίες με ποσοστό 67% και άνω μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα ή οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή εξουσιοδοτημένου ατόμου
  2. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω)
  3. Ταυτότητα ή άλλο έγκυρο ταυτοποιητικό έγγραφο
  4. Φωτοαντίγραφο ή εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2023
  5. Σε περίπτωση έκδοσης νέας κάρτας 2 πρόσφατες φωτογραφίες

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και στα ΚΕΠ.

Αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και για δικαιολογητικά μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με αριθ. πρωτ. 24376/28-3-2024 (ΑΔΑ: 6ΛΒΩ46ΝΛ2Α-3ΓΘ)

26-03-2024
Δήμος Λαρισαίων: Συστάσεις για την τήρηση καθαριότητας οικοπέδων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (Υ. Α. 18851 οικ. Φ.700.20/2023 - ΦΕΚ 2549/Β/19-04-2023), με τις διατάξεις της οποίας εξειδικεύονται τα οριζόμενα στην υποπερ. 26 της περ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 266 του ν. 5037/2023 (Α’ 78):

οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές (α) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, (β) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, (γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. "(α)" και "(β)" του παρόντος άρθρου και (δ) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρηση αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της”.

Ο Δήμος Λαρισαίων προσβλέποντας στην καλή συνεργασία με τους δημότες, όσον αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα των ακαθάριστων οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, καλεί τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω ακινήτων, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους δαπάνη και ευθύνη.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους:

α. πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ,

β. δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών

O απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού της παρ. 1. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

15-01-2024
Τμήμα Εσόδων - Νέος τρόπος υποβολής του δημοτικού φόρου

Η υποβολή του δημοτικού φόρου (0,5% ή 5%) θα πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση με Αριθμό 1209/22-12-2023.

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνει ενεργή για υποβολή δηλώσεων που αφορούν τα έτη: 2019, 2020, 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων

Ελεγχόμενη Στάθμευση για Εργαζόμενους στις Ζώνες Α και Β
MyDimosLive. Κλείσε ψηφιακό ραντεβού
Θυρίδες Δήμου Λαρισαίων Πιστοποιητικά - Ληξιαρχικές Πράξεις - Μόνιμη Κατοικία - Άδεια Πολιτικού Γάμου

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

15-04-2024
”Η Γυναίκα Δέντρο”, η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

Η μητέρα της ήταν ρίζα.

Αλλάζει χρώμα όπως τα δέντρα.

Επιβιώνει στο έδαφος και το υπέδαφος

και σε περίοδο μακράς ξηρασίας.

Η ποιητική συλλογή της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλας Τσιλιμένη, με τίτλο «Η Γυναίκα δέντρο», παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το περιοδικό Θράκα και τις εκδόσεις ΑΩ.

Για την συλλογή θα μιλήσουν ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας και ο αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ποιητής Σπύρος Κιοσσές, ενώ η Κυριακή Σπανού, Ειδική Σύμβουλος της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα διαβάσει στίχους. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Θάνος Γώγος, εκδότης του περιοδικού Θράκα.

15-04-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 31/03/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

15-04-2024
1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ο Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “STEM Robotics Academy” διοργανώνου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας!

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δεξιότητές και ικανότητές τους.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρες 17:00-21:30, στο αμφιθέατρο του “Μύλου του Παππά,” στη Λάρισα. Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών των σχολείων της περιοχής Λάρισας. Η συμμετοχή των ομάδων είναι δωρεάν και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες:

1. Αγώνες Πάλης (SUMO) με ρομπότ Spike ή EV3 LEGO.

2. Αγώνες Ποδοσφαίρου με ρομπότ WeDo.

Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός Video Game Programming.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ: https://shorturl.at/fjCSW

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο https://forms.gle/ehpVrAEA5FtE7GQGA

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι η 26/4/2024.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Η.Ε.R.O.), ο οποίος θα παρουσιάσει τους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (Ε-sports) η οποία θα παρουσιάσει τους αγώνες ηλεκτρονικού αθλητισμού e-sports.

Πληροφορίες στο 6936849735 (Γιάννης Μπαράς) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

15-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Χατζηαποστόλου "Άλλοι δρόμοι…"

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν το πρώτο βιβλίο της Λαρισαίας Στέλλας Χατζηαποστόλου, με τίτλο  «Άλλοι δρόμοι…».

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00, στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Ιουστινιανού 42.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

η Ελπίδα Κουτσογιάννη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και η Εύη Παπανίκα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΦΜΕΑΛ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάρω Κυρατζούλη, πτυχιούχος Δ.Ε.Ο.Π.Σ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία θα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ΣΦΜΕΑΛ Κατερίνα Εμμανουήλ.

Η Στέλλα Χατζηαποστόλου είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Όταν αποφοίτησε, επέστρεψε στην Λάρισα και άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος επιχειρήσεων και κατόπιν στο δικό της φορολογικό γραφείο για πολλά χρόνια. Μόλις απεγκλωβίστηκε από τα απαιτητικά ωράρια της εργασίας της βρήκε επιτέλους τον χρόνο να κάνει πράγματα που πάντα επιθυμούσε. Αρχικά ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό προσφέροντας λίγο από τον χρόνο της στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Λάρισας, στην συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας με την ιδιότητα της εθελόντριας και αργότερα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Από χρόνια υπήρχε μέσα της μια μεγάλη επιθυμία να γράψει ένα βιβλίο, πράγμα το οποίο κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να υλοποιήσει.

Το βιβλίο της είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία γεννήθηκε κατά την διάρκεια του εμφυλίου  πολέμου και παρακολουθεί την ζωή της μέχρι σήμερα, μέσα από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της κάθε περιόδου της ζωής της. 

Το βιβλίο «Άλλοι δρόμοι….» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γραφή.

 

15-04-2024
Κύκλος εκδηλώσεων «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο» στη Λάρισα

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο” στις 19 και 20 Απριλίου και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 19-4-2024 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση γνωριμίας με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, κατά την οποία θα προβληθούν εθνογραφικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (Εthnofest). Θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

«Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στα ορεινά χωριά Βλάστη (Κοζάνης) & Συρράκο (Ιωαννίνων)» (Σκην: Σ. Μιχάλακας, 2020, 12'), «Παναγία Μεσοσπορίτισσα, η Παναγίτσα στ΄Αρχαία» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2023, 11΄), «Η τυροκομία στις Κυκλάδες» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2024, 11'), «Συριανό Λουκούμι. Το πιο ακριβό γλυκό» (Σκην. Κ. Αϊβαλιώτης, Σ. Μιχάλακας, 2022, 12').

Το Σάββατο 20-4-2024 θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Αγροδιατροφικές παραδόσεις: Δυνατότητες & Προοπτικές» στο Αμφιθέατρο του Μύλου Παππά, από τις 11:00 έως τις 20:00. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, διακεκριμένοι ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγοί, μέλη Συνεταιρισμών και ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν δράσεις που συνδέονται με την αγροδιατροφική κληρονομιά: ερευνητικά προγράμματα, τοπικές πρακτικές και επιχειρηματικές δράσεις. Παράλληλα θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, έκθεση με τοπικά αγροτικά προϊόντα συνεταιρισμών, μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη 23-4-2024, από τις 17:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακό Σεμινάριο από την κα. Έλενα Μπαζίνη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ., ΥΠ.ΠΟ, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Θεσσαλίας με θέμα: “Η αξιοποίηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικές δράσεις της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και οι διεθνείς πρακτικές”.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή συμμετοχής.

12-04-2024
Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων - Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή

Με μια λαμπρή τελετή αναμένεται να γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, με κάθε επισημότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, την επόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, για τη μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο, από Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίους αθλητές, μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ με το πέρας της τελετής, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για την αναχώρηση της φλόγας από την πόλη.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Για το κοινό

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα/αίτηση, την οποία μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):

Φόρμα/αίτηση ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Φόρμα/αίτηση ΑΝΗΛΙΚΩΝ (9 ετών και άνω) Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο.

Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής (21.04.2024).

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.

 

12-04-2024
Δράση Let's do it Larissa/Greece - Πάρκο Χατζηχαλάρ

Στο Πάρκο Χατζηχαλάρ μαθητές δημοτικού στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece» - «Με πράξεις ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Περισσότεροι από 100 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μικρές, αλλά και μεγαλύτερες, πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, που ξεκινούν από τον εθελοντικό καθαρισμό δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση και φτάνουν μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συμμετείχε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, στη δράση.

Οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, του 21ου και του 25ου Δημοτικών Σχολείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων. Με ειδικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησαν στη συλλογή μικρο-απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου.

«Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από την αίθουσα ή το δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση, χρησιμοποιώντας μόνον όσο νερό χρειάζεται, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε μια εθελοντική δράση φροντίδας για το περιβάλλον δίνουμε ένα παράδειγμα -ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα. Και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτές τις πράξεις σεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Και στη Γιάννουλη

Στη σημασία, αλλά και το εύρος της δράσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να εκδηλώσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς το περιβάλλον και τη φύση. Για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών, σε αυτή τη δράση-πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Γιάννουλης, ενώ πανελλαδικά, έχουν προγραμματιστεί δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος για την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024.

 

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 18/04/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 17/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Μαζί" - Ημέρα Δράσης 2024

Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας , τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις 16 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00- 12:00, στον Εξωτερικό χώρο του "Μύλου του Παππά", με τη συμμετοχή 4 σχολείων, 11 εκπαιδευτικών, 70 μαθητών & μαθητριών.

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά - εμψυχωτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλους τους νέους από τις καλλιτέχνιδες- εμψυχώτριες Σόνια Ντόβα και Ειρήνη Γκότση

Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:
4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Λάρισας
10ο Γυμνάσιο Λάρισας, 
3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου,
ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Λάρισα για όγδοη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Κοκκάρης Παναγιώτης, Ευθυμίου Αντιγόνη, Τασιοπούλου Σωτηρία, Χαρίτος Μπάμπης , Γεωργία Κατσουπέρη, Ζωή Γαλάνη, Ιουλία Κρίκου, Κασάνδρα Ταταροπούλου, Φλώρου Χριστίνα, Κουτούδη Ισμήνη, Παπαγιάννη Αλεξάνδρα 

Συντονισμός: Ειρήνη Γκότση
Γραμματεία: Τηλ 2106541600

12-04-2024
Κοινή σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών

Σε κοινή σύσκεψη καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 ο Δήμος Λαρισαίων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2024, στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, με μοναδικό θέμα τον καθορισμό του τρόπου κατανομής και χρήσης των χώρων που διατίθενται για την προβολή τους, κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι (εγγράφως) από τον Συνδυασμό τον οποίο εκπροσωπούν.

12-04-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσίας ελέγχου, συντήρησης και επισκευής ηλ. συσκευών Παιδικών Σταθμών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Πρόσκληση ΕΙΔΙΚΗΣ Συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής - Πέμπτη 25/04/2024, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Στο γραφείο καθηγητών

“ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”
από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Ένα καθηλωτικό σχολικό δράμα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου , η ταινία “Στο γραφείο καθηγητών”, προβάλλεται τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια νέα δασκάλα μαθηματικών ξεκινά καλά στη νέα της δουλειά πιστεύοντας ιδεαλιστικά πως μπορεί να δώσει κίνητρο στους έφηβους. Όμως μια σειρά από κλοπές στο σχολικό χώρο ρίχνουν γρήγορα της υποψίες σε έναν από τους μαθητές της. Η δασκάλα προσπαθεί αγανακτισμένη να φτάσει η ίδια στην αλήθεια όμως η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη από όσο είχε φανεί στην αρχή και προκαλεί σειρά επιπτώσεων. Σκηνοθεσία: Ίλκερ Τσαλτάκ, πρωταγωνιστούν: Μίκαελ Κλάμερ Λέοναρντ Στέτνις Λέονι Μπένες.

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 12/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Παρασκευή 12 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην οδό Τσαμαδού.

 

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. θα προχωρήσει εντός του τρέχοντος έτους στην αντικατάσταση περίπου τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων. Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών θα ξεκινήσει από τη συνοικία της Φιλιππούπολης την Δευτέρα 15 Απρίλιου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την 3η Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

10-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 11/04/2024, ώρα 09:00-14:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 11 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

  • Λογιωτάτου (από Ανθίμου Γαζή έως Τζαβέλα)
  • Νικοδήμου
  • Αξενίδου

Λάρισα, 10 Απριλίου 2024

09-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

  • Ορφέως (από Ανθίμου Γαζή έως Σούτσου)
  • Αγίου Νικολάου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
  • Σούτσου (από Φαρμάκη έως Ηπείρου)
  • Παπαναστασίου (από Φαρμάκη έως Αγίου Νικολάου)

Λάρισα, 9 Απριλίου 2024

09-04-2024
Εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα-Μητέρα-Οικογένεια"

Εκδήλωση με θέμα "ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", διοργανώνει ο σύλλογος Φίλων του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το ΙΨΑ, το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του β' ορόφου του κτιρίου του Μύλου του Παππά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία "Little miss sunshine" και θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση με ομιλητές την κ.Αθηνά Χατζούλη, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, προέδρο του ΙΨΑ και τον κ.Δημήτριο Καραμανάβη, ψυχίατρο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

09-04-2024
Workshop για την τεχνητή νοημοσύνη στον Μύλο του Παππά

Το 1ο AI Workshop στην Ελλάδα (#AIWorkshopGR24) διοργανώνει η εταιρεία Cogninn, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων και τον Ευρωπαϊκό κόμβο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 09.00 π.μ., στον Μύλο του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα. Σκοπός του AI Workshop είναι η ανάδειξη των προκλήσεων σε διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιας διοίκησης τομείς που μπορούν να λυθούν με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Το #AIWorkshopGR24 έχει οργανωθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως η βιομηχανία, η αγροκτηνοτροφία, η υγεία, η εκπαίδευση και ο γενικός ψηφιακός μετασχηματισμός στις οποίες θα διεξαχθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή της ΤΝ σε κάθε τομέα.

Σκοπός του AI Workshop είναι η συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών από διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιους φορείς από όλη την Ελλάδα για την συζήτηση και ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει η ΤΝ για βελτίωση των επιχειρήσεων αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

Κάθε ενότητα θα παραδοθεί με ολοκληρωμένο τρόπο, εστιάζοντας σε βασικές προτάσεις, σε πραγματικές εφαρμογές και δια δραστικά στοιχεία. Το AI Workshop θα ενσωματώσει περιπτωσιολογικές μελέτες, ομαδικές δραστηριότητες με δυνατότητα δια δραστικών συζητήσεων για να διευκολυνθεί η πρακτική μάθηση και να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές της ΤΝ είναι κατανοητές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε λύσεις βαθιάς μάθησης (deep learning) που μπορεί να προσφέρει λύσεις ακριβείας σε διαφόρων τύπων δεδομένων όπως είναι οι εικόνες, τα κείμενα και οι αριθμοί.

Η ΤΝ είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας με μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς. Το AI Workshop μπορεί να παρέχει πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες ΤΝ, βοηθώντας τους επαγγελματίες συμμετέχοντες να έχουν πρακτική ενημέρωση παράλληλα με τη θεωρητική γνώση για την εφαρμογή της ΤΝ στον τομέα τους.

https://ai-workshop.gr/

09-04-2024
Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιέρ Σιπριό: Συνομιλίες»

Το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου Πιέρ Σιπριό: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιερ Σιπριό: Συνομιλίες», σε μετάφραση της Μαρίας Φλετορίδου, παρουσιάζουν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 μ.μ., ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη – Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου πολιτισμού "Λογοτεχνική Γωνία" (Φαρμακίδου & Γαληνού), με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Φλετορίδου, επίτιμη σχολική σύμβουλος γαλλικής γλώσσας και οι φιλόλογοι, Βίκυ Τασιοπούλου και Βίλυ Χαδουλίτση, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η οικονομολόγος Ντόρα Βάγγια.

09-04-2024
Ο Τιριτόμπα γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας με την παραμυθένια «Τοσοδούλα»

Σαράντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας με μια επετειακή  παραμυθένια αφήγηση παραμυθιού με κούκλες από το παραμύθι" Η Τοσοδούλα" του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.00π.μ.., στο χώρο του Τιριτόμπα, στο Μύλο του Παππά.

Η πιο μικρή, σχεδόν, ηρωίδα των παραμυθιών, ζωντανεύει στο Μουσείο Κούκλας  στη Λάρισα μέσα από μια θεατρική αφήγηση με σκηνές γεμάτες ευαισθησία, φαντασία, χιούμορ και ευρηματικότητα, μεταμορφώνει το χώρο και το χρόνο, προσφέροντας ένα ονειρικό ταξίδι στο «μια φορά και έναν καιρό».

Η κούκλα, αρμονικά δεμένη με το παραμύθι, ξετυλίγει γοητευτικά την κόκκινη κλωστή του μύθου, ξεναγεί τους θεατές σε άλλες διαστάσεις, σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.

Οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου Κούκλας που αποτέλεσαν τους ήρωες του παραμυθιού και θα παίξουν μαζί τους βουτώντας στις σελίδες του παραμυθιού.

Μέσα από μια διασκεδαστική θεατρική αφήγηση, θα ακουστούν αποσπάσματα του πρωτότυπου σεναρίου της παράστασης " Η Τοσοδούλα" αλλά και συλλεκτικά τραγούδια της παράστασης των δημιουργών του Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας θα στηθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους μικρούλα  ..Τοσοδούλα!!!

Γιατί η Λάρισα...αγαπάει το κουκλοθέατρο!!

Πληροφορίες στο Μουσείο Κούκλας, τηλ. 2410 251657, Γεωργιάδου 53 Μύλος του Παππά, ώρες 17.30-20.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

09-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου

Το βιβλίο της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου με τίτλο «Οι Φίλοι από Απέναντι» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Άνω Τελεία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 19.00, στον Μύλο του Παππά.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

– Άννα Γκουτζουρέλα, ψυχολόγος

– Θωμαή Γ. Σίσκου, εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλα κυλούν ξέγνοιαστα στη ζωή της Άννυς, μέχρι την ημέρα που μαθαίνει από τους γονείς της πως θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη και έρχονται τα πάνω κάτω. Πώς θα αποχωριστεί τους φίλους και την αγαπημένη της γιαγιά; Τι θα συναντήσει στο καινούργιο σχολείο;

Στη νέα της γειτονιά, ο μυστηριώδης κύριος με τα αμέτρητα βιβλία και το άγνωστο ζευγάρι που συναντιέται με τον πατέρα της θα βάλουν το κορίτσι σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Παράλληλα η κυρία Γεωργία, η οποία μοιάζει με τη γιαγιά της, χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, αλλά και ο Αχμέτ ενθάρρυνση γιατί δεν διαβάζει πια.

Η μετακόμιση θα αποδειχτεί μόνο η αρχή μιας διαδρομής γεμάτης απρόσμενες εμπειρίες για τη μικρή κατσαρομάλλα και τους... φίλους από απέναντι!

Σχετικά με τη συγγραφέα:

Η Θωμαή Σίσκου γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι «Φίλοι από Απέναντι» εκδόθηκαν το 2023 και είναι το πρώτο της βιβλίο.

09-04-2024
Δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η επίσημη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου του 2024 αναδεικνύει τη σημασία της προστασίας του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία με το κεντρικό μήνυμα: Η υγεία μου, δικαίωμά μου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα στην υγεία.
Επικεντρώνοντας στην προστασία αυτού του δικαιώματος, ο ΠΟΥ θέτει ως θέμα της φετινής εορτής την προστασία της υγείας όλων, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών διαφορών.

 Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης Θεσσαλίας (ΔΑΥΠ), πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για το θεσμοθετημένο δικαίωμά τους στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία από τις υγειονομικές μονάδες του Νομού Λάρισας.

08-04-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με την κ.Άννα Βαγενά

Πόλος έλξης για το Θέατρο η Λάρισα - Στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο η πρώην βουλευτής Λάρισας και ηθοποιός, κ.Άννα Βαγενά

Η ανάδειξη της Λάρισας σε «Πόλη του Θεάτρου» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με την πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, κ.Άννα Βαγενά, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τέθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, με «όχημα» τόσο το Αρχαίο Θέατρο, όσο και το Θεσσαλικό Θέατρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης, διεθνούς εμβέλειας, που να προσελκύει σημαντικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

«Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού της, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα και κινούμαστε με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης του πιο εμβληματικού μας τοπόσημου. Ταυτόχρονα, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας. Με την αξιοποίηση όλων των φορέων Πολιτισμού, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο, τα Μουσεία μας, η Λάρισα θα αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση και ταυτότητα που της αρμόζει. Η πολύχρονη συνεισφορά και εμπειρία της κ.Βαγενά είναι πολύτιμες και την ευχαριστούμε για το έντονο ενδιαφέρον και τη διάθεσή της να προσφέρει στην υλοποίηση αυτού του στόχου», σημειώνει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

08-04-2024
Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων - «Πολύτιμη ψηφίδα στο ψηφιδωτό των τοποσήμων της Λάρισας η απόδοση του μνημείου στην πόλη», τονίζει ο Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου της Λάρισας μετέβη ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Αναστήλωση-Επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι», συνολικού προϋπολογισμού 4,53 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020/Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορά στη συντήρηση, αναστήλωση του μνημείου και την επαναλειτουργία του. Η αποκατάσταση του κτίσματος έχει στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή του μέσω εμπορικών, πολιτιστικών χρήσεων, δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει πως είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε. Το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Μπεζεστενίου είναι ένα έργο που ανεβάζει την πόλη, δημιουργεί ακόμη ένα σκαλοπάτι για την πολιτιστική της ανάταξη. Η απόδοση του μνημείου στην πόλη μας είναι μια πολύτιμη ψηφίδα, στο σύνολο των τοπόσημων που συνθέτουν το πολιτιστικό ψηφιδωτό της Λάρισας και που όλοι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο του μνημείου.

Επί του παρόντος, εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση του φέροντος οργανισμού (μεταλλικός σκελετός), ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες επένδυσης για την οροφή, τα δάπεδα, τα κουφώματα, όπως επίσης και η τοποθέτηση των έξι γυάλινων (με μεταλλικές ενισχύσεις) θόλων, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) -το πλέγμα των εργασιών αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Οι εργασίες εκτελούνται από τον ανάδοχο του έργου, υπό την καθημερινή επί τόπου επίβλεψη αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η αποκάλυψη, τον Μάιο του 2022, σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, δηλαδή των θεμελίων (στερεοβάτη) ναού που θεωρείται ότι ταυτίζεται με τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος έφερε και τροποποίηση της αρχικής μελέτης, μετά από αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για το σημείο κατασκευής του υπόγειου βοηθητικού χώρου -τροποποίηση η οποία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το περασμένο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι τον κ.Μαμάκο, στην επίσκεψή του στον χώρο του μνημείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, κ.Χρήστος Τερζούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τ.Υ, Αθανάσιος Πατσιούρας, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ.Αστέριος Παπαϊωάννου.

08-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας - Πρώτες δράσεις υπό την νέα σύστασή του

Συγκλήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό των πρώτων δράσεων του Συμβουλίου υπό την νέα σύσταση του. Την συνεδρίαση διηύθυνε το Προεδρείο του ΔΣΝ ενώ επίσης σχηματίστηκε απαρτία.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η διοργάνωση μιας ανοικτής συζήτησης (open talk) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Σε συνέχεια των δράσεων του Συμβουλίου αναφορικά με την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τις Ευρωκάλπες αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ Λάρισας σε κοινό με τα υπόλοιπα ΔΣΝ της χώρας video  με ερωτοαπαντήσεις αναφορικά με την λειτουργία της ΕΕ αλλά και την σημασία της ψήφου.

Επιπρόσθετα, υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ  στην καμπάνια του ΕΠΑΨΥ με τίτλο «ΜΙΛΑ! It’s ok». Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας θα διεξαχθεί μουσικό φεστιβάλ με γνωστούς καλλιτέχνες της hip hop σκηνής με απώτερο σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Ακόμη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση διοργάνωσης της πρώτης καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου, «Μια Λάρισα όλο χρώμα». Με σκοπό αφενός την αύξηση της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, αφετέρου την ακόμα ισχυρότερη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Στόχος της δράσης είναι η κατάληξη της σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και η δημιουργία ενός «πολύχρωμου» πλήθους όπου θα καταδεικνύει την ενότητα στην πολυμορφία.

Στις παραπάνω δράσεις έρχεται να προστεθεί και η δήλωση στήριξης και ενεργής συμμετοχής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM 2024» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στην πόλη μας. Τονίστηκε η σημαντικότητα της συμμετοχής σε μια τέτοιου συμβολισμού αθλητική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Τέλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούσαν καμπάνιες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και δη των νέων για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και η ψυχολογική στήριξη των νέων που καλούνται να περάσουν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, από τα μέλη του ΔΣΝ.

Εκ του προεδρείου,

Σοφία- Ριζέλα Ραμάι

Εκπρόσωπος Τύπου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

05-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 08/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Δευτέρα 8 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

  • Τζαβέλα (από Θέτιδος έως Ήρας)
  • Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Τρικάλων)
  • Σμολένσκυ (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Αργυροκάστρου)

Λάρισα, 5 Απριλίου 2024

05-04-2024
Έξι μέτρα για την οικονομική ανάταξη του Δήμου Λαρισαίων - Ενημέρωση, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα το τρίπτυχο της Δημοτικής Αρχής

«Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Σε έξι βασικές επιλογές για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων καταλήγει η Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε στα οικονομικά του Δήμου η μη εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2024, από την απελθούσα δημοτική αρχή, πραγματικών υποχρεώσεων και αναγκών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι υποχρεώσεις αφορούσαν στην ελλιπή εγγραφή:

-της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου (2.494.950 ευρώ)

-του Τέλους Ταφής για τα έτη 2022-2023: α΄ εξαμ. 2024 (2.818.029,1 ευρώ),

-αναθέσεων λόγω Daniel (2.356.421,34 ευρώ)

-συνεχιζόμενων έργων που …ξεχάστηκαν (2.549.087,41 ευρώ)

-νέων αιτημάτων Υπηρεσιών του Δήμου (8.756.707,29 ευρώ)

-μείωση εσόδων λόγω υπερεκτίμησής τους το 2023 (1.500.141,87 ευρώ)

Σχέση εμπιστοσύνης

«Όπως είχα δεσμευτεί, απαντάμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και απόλυτη διαφάνεια στα δεδομένα που κληρονομήσαμε και που οδήγησαν τον Δήμο σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τη συνέχιση των έργων, νέες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, την πληρωμή των προμηθευτών με γρήγορους ρυθμούς.

Κυρίως, όμως, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή που διεκδικούμε και κερδίζουμε χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος, διαχειριζόμαστε με απόλυτα διαφανή τρόπο κάθε πτυχή των οικονομικών μας, διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη. Η οικονομική ισχυροποίηση του Δήμου μας είναι προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Ανάταξη-Στόχοι

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τα εξής:

1.Δημιουργία ειδικού μηχανισμού αύξησης των εσόδων του Δήμου: Δημιουργείται ειδική ομάδα στελεχών του Δήμου, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η οποία θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Οικονομικών. Η νέα αυτή δομή θα έχει ως στόχο την αύξηση των βεβαιώσεων σε υποχρεώσεις προς τον Δήμο που δεν έχουν βεβαιωθεί, καθώς και την είσπραξη ενός σημαντικού ποσοστού των ανείσπρακτων οφειλών, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι, μέσα στη χρονιά, η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

2.Μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως η μείωση σπατάλης στην ενέργεια, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ κ.ο.κ. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ.

3.Μεταφορά μέρους των ενταγμένων έργων στο 2025: Μετά από αναλυτική μελέτη των Υπηρεσιών του Δήμου, ένα μέρος των ενταγμένων στον Π/Υ έργων, προμηθειών και υπηρεσιών  που χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους, θα μεταφερθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Η διαδικασία αυτή κατέστη πιο εφικτή μετά την ένταξη νέων έργων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΣ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ.

4.Αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης του Δήμου: Εξαιτίας της κατάστασης ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκε μετά τον εντοπισμό μη εγγεγραμμένων υποχρεώσεων στον Π/Υ του 2024, που ψήφισε η απελθούσα διοίκηση του Δήμου, η  νέα Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τροποποίησαν το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου, εντάσσοντας νέα έργα και υπηρεσίες και αποσύροντας ορισμένα που βρίσκονταν στον αρχικό Π/Υ του Δήμου (ή στα αρχικά αιτήματα των υπηρεσιών). Στόχος είναι η εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ.

5.Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργία νέων κατηγοριών εσόδων από δράσεις του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αλλά και την αύξηση των εσόδων μέσω πρωτοβουλιών εξωστρέφειας. Στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 2 εκατ. ευρώ.

6.Αναστολή καταβολής χρεολυσίων μετά τη σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.: Εξοικονόμηση 1,9 εκατ. ευρώ για τον Δήμο.

Στις παραπάνω αποφάσεις, που είναι άμεσα εφαρμόσιμες κατέληξε η Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που λειτούργησε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, κ. Αχιλλέα Κέλλα, μετά από την εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων.

Η στόχευση για αύξηση των εσόδων που έχουν εγγραφεί στον Π/Υ του 2024, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξισορροπεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αλλά, παράλληλα, δίνει και μια διαφορετική δυναμική στα οικονομικά του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πρώτη αναμόρφωση

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι με την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Π/Υ ήδη:

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό της μισθοδοσίας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου.

-Εντάχθηκε (όπως ζητήθηκε από το ΥΠΕΣ) το ποσό του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων του 2022 και τον Σεπτέμβριο (όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΣ), με νεότερη αναμόρφωση, θα ενταχθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στο 2023 και στο α΄ εξάμηνο του 2024.

-Οι δαπάνες λόγω Daniel θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες, σε ειδική πρόσκληση του ΥΠΕΣ, για την οποία η Δημοτική Αρχή έχει τη διαβεβαίωση της πολιτικής του ηγεσίας.

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό των συνεχιζόμενων έργων που είχαν …ξεχαστεί.

-Εντάχθηκαν αιτήματα των Υπηρεσιών ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ (δεν είχε ενταχθεί ούτε ένα ευρώ!)

-Προσαρμόστηκε η μείωση των εσόδων στα πραγματικά δεδομένα του κλεισίματος του 2023 (μείωση κατά 1,5 εκατ. ευρώ).

04-04-2024
Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του Μάριου Μάζαρη

Το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη παρουσιάζουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 57, Λάρισα).

Ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ, γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας. Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1