Εκδηλώσεις

Δευτέρα 05/12/2016

14ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «ΤΥΡΝΑΒΟΣ –ΛΑΡΙΣΑ»

Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τη στήριξη της του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, προκηρύσσουν τον 14ο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «ΤΥΡΝΑΒΟΣ– ΛΑΡΙΣΑ» με τους παρακάτω όρους:

Ημερομηνία :           Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αφετηρία :                Κεντρική πλατεία Τυρνάβου

Τερματισμός :         Κεντρική πλατεία Λάρισας

Ώρα εκκίνησης :     11.00

Ώρα Απονομών  :  13.30

Διαδρομή :               21,1 χλμ.: Επί του οδικού άξονα που ενώνει τις δύο πόλεις (Τύρναβο – Λάρισα) με παράκαμψη στο 5ο χλμ προς Αγία Σοφία – Δένδρα και στη συνέχεια  ξανά είσοδος στον άξονα έως την Γέφυρα Αλκαζάρ - Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).

Συμμετοχή :             Ελεύθερη 

                                    Κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη.

                        Αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.                    (Θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής).

Κανονισμοί : Ισχύουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.

Κατηγορίες :                       Α/ ΑΝΔΡΩΝ                                       Β/ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

                         1. Έως 18 ετών        6 .45 –49 ετών                       1. Έως 29 ετών

                         2. 19 – 29 ετών         7. 50 – 54 ετών                      2. 30 – 44 ετών

                         3. 30 – 34 ετών         8. 55 – 59 ετών                      3. 45 ετών και άνω

                         4. 35 – 39 ετών         9. 60 – 67 ετών

                         5. 40 – 44 ετών     10. 68 ετών και άνω.   

Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 4 αθλητές. Σε αντίθετη περίπτωση η κατηγορία θα συγχωνεύεται στην αμέσως επόμενη, ή στην προηγούμενη αν πρόκειται για την τελευταία

Έπαθλα :    -  1η, 2η & 3η θέση  γενικής κατάταξης:          κύπελλο, μετάλλιο & δίπλωμα.

-   1η θέση κατηγορίας:                                    κύπελλο, μετάλλιο & δίπλωμα.

-   2η & 3η θέση κατηγορίας:                           μετάλλιο & δίπλωμα.

-   Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

Γενικά :

Ø      Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα.

Ø      Το σχετικό πακέτο (chip – αριθμός) θα δοθούν στην αφετηρία  μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (10.00).

Ø      Σε όλο το μήκος της διαδρομής και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί με νερά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Πέμπτη 8/12/2015 στο παρακάτω site. : https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=a9b1a0e70376254d9297c1dbd7fe5f4f

 

Ø      Για τη διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και  ώρα 9.00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας προς την αφετηρία. Το ίδιο δρομολόγιο θα επαναληφθεί και μετά το τέλος του αγώνα, για την εξυπηρέτηση των αθλητών που θα έχουν αφήσει αυτοκίνητα στην αφετηρία.

Ø      Σε όλους όσους συμμετάσχουν κανονικά στον αγώνα, θα δοθούν αναμνηστικά (Μετάλλιο – δίπλωμα συμμετοχής και Τεχνικό T-shirt).

Ø       Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τον ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ στο www.larissa-dimos.gr

Ø       ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

               (ΟΣΟΙ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)

 

 

 

Πέμπτη, 02/06/2016

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας ιππασίας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησαν  μαθητές από το  9ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, τα οποία μαζί με τα Colegio Encarnacion Luis Porras-Marinaleda, Sevilla, Ισπανία και Scuola Elementare Mamoiada, Σαρδηνία, μετέχουν στο πρόγραμμα e-twinning με θέμα «το σύμβολο της πόλης μου».

/

Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους ήρθαν σε επαφή με τα άλογα, επισκέφθηκαν τους στάβλους και τάϊσαν τα όμορφα τετράποδα. Ενημερώθηκαν για τη σωστή φροντίδα των ζώων και τη χρησιμότητά τους στον άνθρωπο. 

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάννη  και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς  του προγράμματος είναι οι Αρσενίου Γεωργία, Τσαπατόρη Ελένη και Περρή Καλλιόπη. 

Μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν η εκπαιδεύτρια ιππασίας κ. Μπελτέ Σμαράγδα, ο σταβλίτης κ. Παπαθανασίου Νικόλαος, ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος κ.  Κωσταρόπουλος Γεώργιος και ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος κ. Τσίρκας Στυλιανός. 

/

 

 

 

Τρίτη,   22/03/2016

 Την Κυριακή  20-3 διεξήχθη στο χωριό Ελευθεραί του Δήμου Λάρισαίων, o «1ος  Αγώνας Χρονομέτρησης Ζευγών » με συνδιοργανωτές τον ΔΗΜΟ Λαρισαίων  και τον Ποδηλατικό Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με απόλυτη οργανωτική επιτυχία κατά κοινή ομολογία συμμετεχόντων και διοργανωτών.
 Στον αγώνα συμμετείχαν 82 ποδηλάτες  από 15 σωματεία της χώρας στις κατηγορίες Παίδων- Γυναικών , Εφήβων- Ανδρών, Μάστερ και ΟΡΕΝ  σε  κυκλική διαδρομή 12.500 χιλ. παίρνοντας εκκίνηση ως ζεύγος.

 Την ποδηλατική  εκδήλωση στόλισε ηχητικά η μουσική του ραδιοφωνικού – ιντερνετικού σταθμού POWER FM 93.2  και σε  όλους  τους  συμμετέχοντες αθλητές μοιράστηκαν φρούτα, νερά, μικροδώρα και μπάρες.

/

Ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα στον συνδιοργανωτή Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής  Πολιτικής, στην Δ/ντρια της Δ/νσης Κα Μπαξεβάνου  Σ. καθώς και στον Προϊστάμενο του Τμήματος  Κο Τσίρκα Ν. που μας υποστήριξαν και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το αθλητικό γεγονός καθώς και για την κάλυψη των επάθλων των αθλητών και ιδιαίτερα στον  Δημοτικό Σύμβουλο και  υπεύθυνο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, Κο Κωσταρόπουλο Γιώργο  που παραβρέθηκε στον αγώνα και στις απονομές καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους αθλητές για τη συμμετοχή τους. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε προς στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας που κάλυψε άψογα την διαδρομή και στον Ιατρό του αγώνα Κο Καραδαγλή Γιώργο. Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί όλους τους αθλητές και μέλη του Συλλόγου για την προσφορά και βοήθεια που πρόσφεραν για την προετοιμασία και την κάλυψη του αγώνα ως βοηθοί και μοτο, τον Κο Λουντρούδη Πάρη για τη χορηγία των κιγκλιδωμάτων, την Κα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα  Δέσποινα η οποία προσέφερε τις χειροποίητες μπάρες στους αθλητές και την Κα Τσίπα Στέλλα για την προσφορά των δώρων στους Μάστερ και Οπεν αθλητές. Ευχαριστεί ακόμα τον Κο Σταυρίδη Σταύρο, Βολικάκη Πόπη, Ευαγγέλου Εύη και Τσεσμετζίδου Δέσποινα για την γραμματειακή υποστήριξη, τον Διευθυντή του αγώνα Δαλαβίκα Κώστα, καθώς και τον Βολικάκη Νίκο Αλυτάρχη του Αγώνα.
Τέλος το Δ/κό Συμβούλιο του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ευχαριστεί τους σταθερούς χορηγούς του για την αμέριστη συμπαράσταση στον σύλλογο : το κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας bikes», την εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit» Νταούτη, το καφέ «Las Ramblas» το ραδιοφωνικό- ιντερνετικό σταθμό «Power FM 93.2» που έχει αναλάβει την ηχητική κάλυψη όλων των διοργανώσεων για το 2016, τις μεταλλικές κατασκευές  του Κου Λουντρούδη Πάρη  και τέλος την «Active promotion» - διανομή διαφημιστικών της Κα Στέλλα Τσίπα.
Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που συμμετείχαν στον αγώνα και συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις επιδόσεις τους. Ο αγώνας που διεξήχθη θα καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή καθώς σκοπός της συνδιοργάνωσης είναι, η ανάδειξη της περιοχής και μέσω της ποδηλασίας δρόμου, η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας η ανάδειξη του ποδηλάτου σε όλες τις ηλικίες, και η προώθηση του αθλήματος.
Επόμενο ποδηλατικό ραντεβού του Συλλόγου δίνεται στις 8 Μαίου που είναι η διοργάνωση αγώνα ΜΤΒ στα Μετέωρα στις  κατηγορίες  Εφήβων-Ανδρών- Μάστερ και ΟΡΕΝ.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του αγώνα:

/