Πολιτισμός, Αθλητισμός & Επιστήμες


Τηλέφωνο Δημοτικής Βιβλιοθήκης: 2410-671173
Tηλέφωνο Δημοτικού Κουκλοθιάσου: 2410-251657

Τις Κυριακές το κτίριο του «Χατζηγιάννειου» παραμένει κλειστό.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟΥ"

Ισόγειο «Χατζηγιάννειου»

 • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

             (για διαλέξεις, ομιλίες, προβολές κ.λ.π.).
             Έχει χωρητικότητα 240 ατόμων, με πλήρη εξοπλισμό.

 • 1ος όροφος - Δημοτική Βιβλιοθήκη
 • 2ος όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων «ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ»


Επίσης στο   χώρο  του ισογείου πραγματοποιούνται εκθέσεις.

ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 • Το 1983 ήταν η χρονιά που λειτούργησαν οι πρώτες Λέσχες Πολιτισμού στις συνοικίες Ιπποκράτη,Aλκαζάρ, Νέας Σμύρνης , Αγίου Γεωργίου. Οι κάτοικοι των συνοικιών αγκάλιασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν στις Λέσχες Πολιτισμού και αυτό οδήγησε στη δημιουργία νέων Λεσχών στις συνοικίες Φιλιππούπολη, Αγ. Σαράντα, Αγ. Κων/νος, Πυροβολικά.
 • Τα τελευταία χρόνια, βλέποντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για καλλιτεχνικές δραστηριότητες στις συνοικίες, ιδρύθηκαν και άλλες Λέσχες Πολιτισμού στο Λιβαδάκι, στους Αμπελόκηπους, στη Χαραυγή, στον Άγιο Νικόλαο, στη Νεάπολη, στη Νεράιδα, Ηπειρώτικα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Τερψιθέα, στον Άγιο Αθανάσιο, στον ΄Αγιο Θωμά, στη Νέα Πολιτεία, στη Γιάννουλη, στο Κέντρο της πόλης, στη Φαλάνη και στη Κοιλάδα καλύπτοντας όλο τον Καλλικρατικό Δήμο.
 • Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού παρακολουθεί ένας σημαντικός αριθμός παιδιών (προσχολικής και σχολικής ηλικίας) , εφήβων και ενηλίκων.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

H Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ιδρύθηκε το 1989 και το 1997 μετά τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα η Ανώτερη Σχολή Χορού, η οποία προσφέρει επαγγελματικές σπουδές χορού και το Θεσσαλικό Μπαλέτο, στην ομάδα  χορού του οποίου συγκεντρώνονται απόφοιτοι και σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Μπαλέτου, αλλά και συνεργαζόμενοι χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
΄Εχει στο ενεργητικό της η Σχολή εξήντα πρωτιές σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού και 150 περίπου διακρίσεις σε αντίστοιχους εγχώριους.
Η σχολή άλλαξε το θεσσαλικό πολιτιστικό τοπίο και διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί και να ανανεωθεί η τέχνη του κλασικού χορού. Από τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου βγήκε μια νέα δυναμική γενιά χορευτών, που διαπρέπει σε όλες τις σκηνές της Ευρώπης και σε ομάδες χορού στην Ελλάδα.
Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, η Ανώτερη Σχολή Χορού και το Θεσσαλικό Μπαλέτο ανήκουν στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας.

Πληροφορίες: Δημοτική Σχολή Μπαλέτου
τηλ.: 2410-256464 - ballets@otenet.gr

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ - "ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ"

 • Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «τιριτόμπα», δίνει παραστάσεις όλο το χρόνο στη μόνιμη στέγη του στο Μύλο του Παππά.
 • Όλα τα σχολεία της πόλης μας παρακολουθούν οργανωμένα τις παραστάσεις .
 • Το καλοκαίρι ο δημοτικός κουκλοθίασος, δίνει παραστάσεις σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας, για τους μικρούς μας φίλους.
 • Έχει πάρει μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κουκλοθεάτρου σε πολλά μέρη του κόσμου.
 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο του κουκλόσπιτου: 2410-251657-.Γεωργιάδου 53(41447).
 • Ο Δημοτικός κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ-αποτελεί σήμερα ένα μέρος της παιδικής ψυχαγωγίας, ένα κίνητρο για την καλλιτεχνική και δημιουργική έκφραση, ένα άλλο θέαμα, μια άλλη διάσταση.
 • Το κουκλοθέατρο, σαν άριστο παιδαγωγικό  και ψυχαγωγικό μέσο, προσπαθεί να αρθρώσει την δική του ξεχωριστή πολιτιστική φωνή, ανατρέποντας, διαστέλλοντας και επεκτείνοντας «κλασικούς τρόπους» καλλιτεχνικής δημιουργίας, τεντώνει τα όρια της φαντασίας και αποκαλύπτει το μαγικό βεληνεκές της τέχνης του κουκλοθέατρου.

 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάσθηκε τον Φεβρουάριο του 2005,από το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κων/νο Τζανακούλη, με Πρόεδρο του Οργανισμού τον κ. Μιχάλη Τσακίρη.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ μεράκι και ευαισθησία, δημιουργήθηκε η βιβλιοθήκη, στον 1ο όροφο του «Χατζηγιάννειου», με βιβλία  από δωρητές της πόλης μας, όπως των: Μ.Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Κατσίγρα, Δ. Χατζηγιάννη και άλλων Λαρισαίων .

Η βιβλιοθήκη  είναι ένας ευχάριστος, ζεστός και φιλικός χώρος, όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να διαβάσουν στο αναγνωστήριο, να πάρουν πληροφορίες και να δανειστούν βιβλία. Έχει βιβλία από όλους τους τομείς της γνώσης(Λογοτεχνία, Ιστορία, Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλοσοφία κ.λ.π.)

Υπάρχει και παιδικό τμήμα με σύγχρονα βιβλία των καλύτερων εκδόσεων για παιδιά ηλικίας από ενός έτους και πάνω.
Επίσης με την οικονομική ενίσχυση από τη ΔΕΥΑΛ, το 2005 , ο Οργανισμός αγόρασε ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων.
Η Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων των αναγνωστών. Λειτουργεί και τμήμα δανεισμού κινηματογραφικών ταινιών σε DVD.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον 1ο όροφο του «Χατζηγιάννειου»-Ρούσβελτ 59- καθημερινά από τις 9 π.μ. έως 1 το μεσημέρι, εκτός από τα Σαββατοκύριακα. (Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2410 671173).

ΣΕΙΡΕΣ:
•    Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς (εκδ. Ζαχαρόπουλος)
•    Άπαντα Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (Πάπυρος)
•    Εκλεκτά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Εστία)
•    Παγκόσμιο Θέατρο (Δωδώνη)
•    Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από την «Εκδοτική Αθηνών»15 τόμοι
•    Ιστορία του Ελληνικού ΄Εθνους του Παπαρρηγόπουλου
•    Ιστορία της Ελλάδας του Κορδάτου
•    Μέγα Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Δημητράκου
•    Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια.

Επίσης  υπάρχουν σπάνια βιβλία εκδόσεων του 1920-30-40-50.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ο δανεισμός γίνεται με κάρτα όπου συμπληρώνονται τα στοιχεία του δανειζόμενου και τα βιβλία που δανείζεται. Είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να έχει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα.
Ο αναγνώστης μπορεί να δανειστεί μέχρι 2 βιβλία για 15 ημέρες.

 • Kάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις (επισκέψεις συγγραφέων , Κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού κ.ά.) με τη συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περιοδικό Γραφή
Τετράδια λογοτεχνίας Κυκλοφορεί κάθε εξάμηνο Τεύχος 69, Χειμώνας  2010.
•    Ιδιοκτήτης Εκδότης: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
•    Γραφεία :Ρούσβελτ 59, 41222 Λάρισα Tηλ.: 625121 fax:2410-627174 και 2410-621202.
•    email: politistikos@ath.forthnet.gr
•    Συντακτική Επιτροπή: Γιώργοs  Ζημιανίτηs, ΄Ελενα Σωτηράκη, Θανάσηs  Μάργαρηs, Δημήτρηs Κρανιώτηs,KώσταsΣπανόs.
•    Διευθυντής: Νίκος Κύρκος Υπεύθυνος  έκδοσης:-Μιχάλης Τσακίρης –Δημοτικός  Σύμβουλος- Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.

Εκδόσεις του Οργανισμού
•    1. Πρακτικά όλων των Συνεδρίων Λαρισαϊκών Σπουδών  ( 4 Συνέδρια) –     Σελίδες από     την Ιστορία της Λάρισας .
•    2. « Η Πολιτεία της Σιωπής» του Β. Κολώνα.
•    3. Η  Χρυσή Βίβλος του Δήμου Λάρισας (από την Μακραίωνη Ιστορία της Θεσσαλικής  Πρωτεύουσας του Βάσου Καλογιάννη.
•    4. Πρακτικά  του Α΄ Ιστορικού-Αρχαιολογικού Συμποσίου Λάρισα : Παρελθόν και Μέλλον
•    5. Η Λάρισα κατά την Τουρκοκρατία (1423-1881) του Θ. Παλιούγκα.
•    6. Έχουν εκδοθεί 65 τεύχη της Γραφής (το περιοδικό διανέμεται δωρεάν).
•    7. Λάρισα- Εικόνες του χθες
•    8. Αλέξανδρος Ελλάδιος ο Λαρισαίος-έκδοση του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, με τη χορηγία του Δήμου   Λαρισαίων.
•    9.Το Ημερολόγιο του Επιθεωρητή (1914) του Δημ. Χρ. Στάμου-Φιλολόγου-Λυκειάρχη(εκδόσεις Δήμου Λαρισαίων 2004, με την ΤΕΔΚ Ν.Λάρισας).

 

 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η Ερασιτεχνική Σκηνή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών, με μεγάλη επιτυχία, το μήνα Μάϊο  ανέβασε το έργο: «Η απαγωγή της Σμαράγδως» του Μιχάλη Κουνελάκη.
Οι παραστάσεις δόθηκαν στο 6ο Λύκειο Λάρισας.
Η νέα χειμερινή περίοδος ξεκίνησε με συναντήσεις παλιών και νέων μελών κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο».

Μπορείτε να βρείτε πληθώρα πολιτιστικού ψηφιακού υλικού, φωτογραφίες και κείμενα τεκμηρίωσης που αποδίδουν την συνολική φυσιογνωμία της περιοχής στην Ψηφιακή Πολιτιστική Πύλη του Δήμου Λαρισαίων

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Α. ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ – ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


1.  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Συμμετέχουν αγόρια  7 – 13 ετών (Α΄ τάξη Δ. Σχ. – Α΄ τάξη Γυμνασίου). Τα τμήματα λειτουργούν στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα  «Γ. Μητσιμπόνας»,  Νεάπολης  «Δ. Κουκουλίτσιος – Δ. Μουσιάρης» και Θεσσαλικό. Όλα τα Α.Κ. στα οποία γίνονται προπονήσεις έχουν φυσικό χλοοτάπητα έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και προβολείς για τη διεξαγωγή βραδινών προπονήσεων.
Αγωνιστική δραστηριότητα: Συμμετέχουν σε τουρνουά ποδοσφαίρου με ομάδες του νομού μας, καθώς και σε τουρνουά με άλλες μεγάλες Ελληνικές και ξένες ομάδες αποκτώντας αγωνιστικές εμπειρίες. Συμμετέχουν σε αγώνες που  γίνονται σε άλλες πόλεις συνδυάζοντας άθληση και ψυχαγωγία.


2.   ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Συμμετέχουν αγόρια  7 – 14 ετών (Α΄ τάξη Δ. Σχ. – Β΄ τάξη Γυμνασίου). Οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (Ηρ. Πολυτεχνείου 191) το οποίο διαθέτει ξύλινο δάπεδο (παρκέ) και θέρμανση.
Αγωνιστική δραστηριότητα: Διοργανώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων τουρνουά μπάσκετ με ομάδες της πόλης μας για την απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών.


3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΛΕΪ
Συμμετέχουν κορίτσια  8 – 12 ετών(Α΄ τάξη Δ. Σχ. – Β΄ τάξη Γυμνασίου). Οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (Ηρ. Πολυτεχνείου 191), το οποίο διαθέτει ξύλινο δάπεδο (παρκέ) και θέρμανση.


4. ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΕΝΙΣ
Συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια  7 ετών (Α΄ τάξη Δ. Σχ.) και άνω.
Λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.
Τα τμήματα λειτουργούν στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα  Νεάπολης, «Δ. Κουκουλίτσιος – Δ. Μουσιάρης» και Ανθούπολης. Όλα τα Α.Κ. στα οποία γίνονται προπονήσεις έχουν ελαστικό τάπητα και  προβολείς για τη διεξαγωγή βραδινών προπονήσεων.
Αγωνιστική δραστηριότητα: Κατά τη διάρκεια του χρόνου συμμετέχουν σε τουρνουά με άλλους συλλόγους και σε αγώνες τένις ανάμεσα στα παιδιά της Σχολής αποκτώντας αγωνιστικές εμπειρίες.


5. ΣΧΟΛΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
Συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια  8 ετών (Β΄ τάξη Δ. Σχ.) και άνω.
Λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.
Η εκπαίδευση γίνεται στις εγκαταστάσεις ιππασίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Γ. Μητσιμπόνας».
Τα παιδιά και οι ενήλικες στη Σχολή έρχονται σε επαφή με τη φύση, εξοικειώνονται με τα άλογα και μαθαίνουν να τα φροντίζουν.


6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ


7. ΣΧΟΛΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ)
Δύο νέες σχολές που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου θα λειτουργήσουν από φέτος στα πρότυπα όλων των υπολοίπων.                            
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση των τμημάτων.
Για όλες τις Ακαδημίες και Σχολές Εκμάθησης Αθλημάτων οι εγγραφές αρχίζουν στις 25 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου.


Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ της ΓΓΑ


•    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ
•    ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
•    ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
•    ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
•    ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
•    ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
•    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
•    Τα προγράμματα ξεκινούν μετά από έγκριση της ΓΓΑ.
•    Πληροφορίες στα τηλ. 2410-235260 & 2410-282292, καθώς και στο: http://www.dopael.gr/

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Αστρονομικά προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται στο Αστεροσκοπείο Λάρισας και τα διεθνή αστρονομικά κέντρα με τα οποία συνεργάζεται και είναι αποδέκτες των εργασιών του.


Ήλιος
Φωτόσφαιρα
Οι πραγματοποιούμενες παρατηρήσεις αποσκοπούν στην αποτύπωση των φαινομένων της ηλιακής φωτόσφαιρας, όπως οι ηλιακές κηλίδες. Οι παρατηρήσεις αποστέλλονται στο ηλιακό τμήμα της American Association of Variable Star Observers (AAVSO) των ΗΠΑ, στο Observatoire Royal de Belgique του Βελγίου, στην British Astronomical Association της Αγγλίας  και στο Volkssternwarte Paderborn της Γερμανίας.
Χρωμόσφαιρα
Πρόγραμμα για την επιτήρηση και φωτογράφηση ενεργών περιοχών της ηλιακής χρωμόσφαιρας στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί το εκρηκτικό φαινόμενο της έκλαμψης. Πληροφορίες για την περιοχή, τις ώρες και το πλήθος των φωτογραφιών που λαμβάνονται καθημερινά, αποστέλλονται στο κέντρο συντονισμού του προγράμματος High Energy Solar Spectroscopic Imager (HESSI) των ΗΠΑ.
Sudden Ionospheric Disturbance (SID)
Διεθνές πρόγραμμα έμμεσης καταγραφής των ηλιακών εκλάμψεων με ηλεκτρονικό σύστημα (κεραία, δέκτης και καταγραφικό). Οι παρατηρήσεις αποστέλλονται στην American Association of Variable Star Observers (AAVSO) των ΗΠΑ, στο Observatoire Royal de Belgique του Βελγίου και στην British Astronomical Association της Αγγλίας.


Σελήνη
Επιπροσθήσεις Σελήνης
Πρόγραμμα που αποσκοπεί στον ακριβή χρονικό προσδιορισμό της απόκρυψης ή επανεμφάνισης απλανών αστέρων από τον δίσκο της Σελήνης. Οι παρατηρήσεις αποστέλλονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της International Occultation Timing Association (IOTA), που έχει τη διεθνή εποπτεία του προγράμματος.


Αστρική φωτοηλεκτρική φωτομετρία
Πρόγραμμα μέτρησης της λαμπρότητας μεταβλητών αστέρων με τη μέθοδο της φωτοηλεκτρικής φωτομετρίας (PEP). Οι παρατηρήσεις αποστέλλονται στην American Association of Variable Star Observers (AAVSO) των ΗΠΑ.


Γεωφυσικό πρόγραμμα
Στον αύλειο χώρο του Αστεροσκοπείου Λάρισας και εντός οικίσκου είναι εγκατεστημένος φορητός σεισμογράφος συνεχούς λειτουργίας για την καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, μερίμνη του Αστεροσκοπείου Λάρισας, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Λάρισας εγκαταστάθηκε δίκτυο από εννέα επιταχυνσιογράφους με σκοπό τον προσδιορισμό, κατά τομείς, της μέγιστης τιμής της εδαφικής επιτάχυνσης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Το Αστεροσκοπείο Λάρισας επισκέπτονται μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Επίσης κάθε Πέμπτη βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για κάθε συμπολίτη να επισκέπτεται το Αστεροσκοπείο Λάρισας ελεύθερα. Στους επισκέπτες γίνεται ξενάγηση και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβολής, πραγματοποιούνται εκλαϊκευμένες αστρονομικές ή σεισμολογικές ομιλίες, ως επίσης και προβολές βίντεο συναφούς περιεχομένου.

 

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«ΑΡΙΣΤΕΥΣ»

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
41500 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ. 2410 591000 – FAX  2410 593600
e-mail: larobs@otenet.gr
www.larobs.gr