Χάρτης

 

 


Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης" συνίσταται ο Δήμος Λαρισαίων με έδρα τη Λάρισα αποτελούμενος από τους δήμους α. Λαρισαίων β. Κοιλάδας και γ. Γιάννουλης, οι οποίοι καταργούνται.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Καλοδίκη-Πάρνηθας, εσωτερική κοίτη Πηνειού, Γέφυρα Αλκαζάρ,οδοί Καλλιθέας-Φιλίππου-Σκίπη-Καραθάνου-Καραϊσκάκη-Τρικάλων-Ιωαννίνων-Αγ.Τριάδας-Μυρμιδόνων-Καρδίτσας-Περιφερειακή Αθηνών-Τρικάλων και εξωτερική κοίτη Πηνειού (δηλ. Παπασταύρου-Ιπποκράτη-Δυτικό μέρος Αγ.Αθανασίου-Φιλιππούπολη-Βόρειος Αγ.Θωμάς, Νεάπολη-Λιβαδάκι-νότιο μέρος Αγ. Θωμά).

Δεύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Γκίζη-Τσολάκη (εσωτερική κοίτη Πηνειού), Αεροδρομίου-Ηρ.Πολυτεχνείου-Γούναρη-Νικηταρά-23ης Οκτώβρη-Λ.Κατσώνη-Μανδηλαρά-Μιαούλη-Ηρ.Πολυτεχνείου-Τρικάλων-Καραϊσκάκη-Καραθάνου-Σκίππη-Φιλίππου και Καλλιθέας (δηλ. Αμπελόκηποι-ένα τμήμα του Κέντρου-Τμήμα των Σουφλαρίων, μέρος του Κέντρου και μέρος του Αγ.Αθανασίου, μέρος του Αγ.Αχιλλείου-Αγ.Νικολάου-Αγ. Κων/νου από Βενιζέλου-Ηπείρουκαι από Κατσώνη-Ανθ.Γαζή, κυρίως Αγ.Νικολάου).

Τρίτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Σ.Καράγιωργα-όρια Αεροδρομίου μέχρι τέρμα Βόλου-Κάρλας, σιδ.γραμμές, Υψηλάντου-Ηρ.Πολυτεχνείου-Μιαούλη-Μανδηλαρά-Λ.Κατσώνη-23ης Οκτώβρη-Νικηταρά-Γούναρη και Ηρ.Πολυτεχνείου (δηλ. Νέα Σμύρνη-Τμήμα των Σουφλαρίων-Λαχανόκηποι-Αγ.Γεώργιος, κυρίως Αγ.Κων/νου, Αμφιθέα και Κουλούρι).

Τέταρτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Καρδίτσης-Σαρίμβεη-Ηρ. Πολυτεχνείου-Υψηλάντου-Σιδηρ.Γραμμές-Κάρλας (δηλ. Νεράϊδα-Ηπειρώτικα-μέρος της περιοχής Σταθμού, Πυροβολικά-Νέα Πολιτεία-Αβέρωφ, Ανθούπολη-Χαραυγή-Τούμπα).

Ο καθορισμός των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Λαρισαίων έγινε με την Α.Δ.Σ. 520/05-07-2006 και η επικύρωσή της με το Π.Δ. 188/05-09-2006 (ΦΕΚ/193/Α'/12-09-23006).