Καλώς ήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Λαρισαίων

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ  

Συμπολίτες και συμπολίτισσες  

Το 2014 που αφήσαμε πίσω μας ήταν μια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά κατά την οποία η οικονομική κρίση και η ύφεση επέτειναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.  

Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναπιάσουμε το νήμα, να βγάλουμε στην επιφάνεια αξίες που υποχώρησαν όπως η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η συναντίληψη, η αλληλεγγύη, οι αγώνες, το ήθος. Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις συνθήκες για άλλη καλύτερη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.  

Λαρισαίες και Λαρισαίοι,   

είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Ας κρατήσουμε άσβεστη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ας κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε  ό,τι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.  

Εύχομαι από καρδιάς, ευτυχισμένο και ειρηνικό 2015. Υγεία και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζω το Νέο Έτος να φέρει θετικές ανατροπές στις ζωές μας.

 Χρόνια Πολλά! 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Απόστολος Καλογιάννης

 

 

ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Η Τεχνική Υπηρεσία του  Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 100%), έχει αναθέσει την εκπόνηση της μελέτη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3316/05, (ημερομηνία υπογραφής σύμβασης 1/12/2014). 

  • Βασικό αντικείμενο της μελέτης είναι η  κατάστρωση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με βασικό κριτήριο την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις εν γένει στο σύνολο του Καλλικρατικού μας Δήμου.
  • Ζητούμενο είναι να δοθούν λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα λειτουργίας, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής για κατοίκους, εργαζομένους και επισκέπτες, όπως αυτά διαμορφώνονται από τις κυκλοφοριακές συνιστώσες ( ΙΧ, βάδισμα, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς, στάθμευση οχημάτων και γενικότερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης).
  • Η μελέτη θα περιέχει το στρατηγικό και  τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων αναφορικά με τις μεταφορές με χρονικό ορίζοντα 15 ετών. 

Κατά την εκπόνηση της μελέτης θα γίνουν εργασίες απογραφής, θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια, θα υποβληθούν αιτήματα και επισημάνεις από τους ΠΟΛΙΤΕΣ, τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και όλους τους ΦΟΡΕΙΣ του Καλλικρατικού μας Δήμου και θα συγκληθεί δημόσια διαβούλευση κατά την υποβολή των προκαταρκτικών προτάσεων από την ανάδοχο μελετητική ομάδα με όλους τους παραπάνω. 

Υποβάλουμε ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε έναν από τους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας χωριστά, όλες τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και όλους τους ΦΟΡΕΙΣ του Καλλικρατικού μας Δήμου να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πραγματοποιούμενες δράσεις όπως η διευκόλυνση των εργασιών απογραφής και συγκέντρωσης στοιχείων από τον ανάδοχο, η συμπλήρωση ερωτηματολογίων, η υποβολή αιτημάτων και η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση.

 

Ζητούμε τον ενεργό ρόλο των πολιτών κατά την διάρκεια εκπόνησης της μελέτης ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην βελτίωση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων στο σύνολο του Καλλικρατικού μας Δήμου. 

 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Απόστολος Καλογιάννης

 

* Όπως αναφέρθηκε, στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης καλούνται οι κάτοικοι της πόλης της Λάρισας να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με στόχο να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις και οι τάσεις των συμπολιτών μας σχετικά με τις μετακινήσεις.

*Για το ερωτηματολόγιο, πατήστε ΕΔΩ (docx) ή ΕΔΩ (doc) (ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

 

*Παρακαλούμε να αποστείλετε το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο στο   astikikin@larissa-dimos.gr.

*Επίσης στο astikikin@larissa-dimos.gr  οι πολίτες του Καλλικρατικού μας Δήμου μπορούν επιπρόσθετα να παραθέσουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους στην πόλη.