Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Playful Paradigm

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού-Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων καλεί όποιους ενδιαφερόμενους φορείς/ιδιώτες επιθυμούν να συμμετάσχουν την συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Playful Paradigm που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urbact III, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Το έργο Playful Paradigm είναι ένα δίκτυο μεταφοράς (Transfer Network) που αφορά την Καλή Πρακτική της πόλης του Udine, που χρησιμοποιεί τα «παιχνίδια» ως έναν ευέλικτο και καινοτόμο τρόπο για τη δημιουργία μιας υγειούς και βιώσιμης πόλης. Με τις αστικές περιοχές να αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η αστικοποίηση, η γήρανση του πληθυσμού, η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, χρειάζονται ένα καινοτόμο και σχεδιασμένο από κοινού εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της ευημερίας. Η πόλη του Udine είναι πρωτοπόρα στο Κίνημα Παιχνιδιάρικων Πόλεων της Ιταλίας και χρησιμοποιεί τα «παιχνίδια» ως έναν καινοτόμο τρόπο ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών διαφορετικών ηλικιών, για την προώθηση της υγιούς ζωής, της βιωσιμότητας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, καθώς και για την αντιμετώπιση εθιστικών συμπεριφορών.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για την έως τώρα πορεία του έργου καθώς και η συγκέντρωση σχετικών δράσεων από φορείς της πόλης και την ενσωμάτωση του σε ένα «ενιαίο καλεντάρι παιχνιδιών και συναφών δραστηριοτήτων».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Playful Paradigm: http://www.larissa-dimos.gr/el/urbact-iii-playful-paradigm

Επικοινωνία: Λία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαϊδου. Τηλ.: 2413 500237, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.