sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

06-12-2019
Aνοίγει τις πύλες του το «Πάρκο των Ευχών» στην Λάρισα

• Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας

Η μαγεία των Χριστουγέννων επιστρέφει στην πόλη της Λάρισας! Στην καρδιά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, στην ολοζώντανη πόλη της Λάρισας.

Ο Αη Βασίλης, με την βοήθεια των ξετικών ήδη ετοιμάσει τις λίστες των δώρων και από σήμερα 6 Δεκεμβρίου αρχίζει το ταξίδι του από τη πόλη μας για να συναντήσει μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο των Ευχών.

Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πελώριο μαγικό παγοδρόμιο, τα θεματικά σπιτάκια και το εργαστήρι των ξωτικών είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κάνουν την επίσκεψή σας στο πάρκο αξέχαστη.

Οι όμορφες μελωδίες και μυρωδιές της χριστουγεννιάτικης αγοράς, αλλά και οι γιορτινές εκδηλώσεις, θα σας μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα σας ταξιδέψουν!

Το λουνα παρκ δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρκο και έρχεται για να ολοκληρώσει την διασκέδαση όλων των μικρών φίλων.

Οι Καρυοθραύστες περιμένουν να σας υποδεχτούν από τις 6 Δεκεμβρίου εως τις 6 Ιανουαρίου στο Πάρκο των Ευχών, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, εκεί που οι ευχές γίνονται... πραγματικότητα!!!

06-12-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά βιολογικών αυγών

Σημαντική ποσότητα βιολογικών αυγών προσέφερε η φάρμα της κας Γκουτζαμπασούλη Φανή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με απώτερο σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .

Τα τρόφιμα παρέδωσε ο εκπρόσωπος της φάρμας κος Καραντής Γιάννης ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις με απώτερο στόχο την αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο.
Από την πλευρά του δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι και ευχαρίστησαν για την προσφορά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

06-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια λευκών ειδών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων-ΚΧ δημοτικής ενότητας Γιάννουλης

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 06/12/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης (06-14/12/2019)

Με συναυλίες των Παναγιώτη Ανδρέογλου και Klangforum Wien

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης outHEAR New Music Week στην πόλη της Λάρισας.

Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό και ήρθαν στην πόλη μας για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διδαχτούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, όπως ο Klaus Lang, ο Ορέστης Τουφεκτσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το Φεστιβάλ μουσικά πλαισιώνεται από το Klangforum Wien, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα του κόσμου, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του ακορντεόν Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, συνθέτες από όλο τον κόσμο να βρεθούν σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν εργαστήρια σύνθεσης και να παρουσιάσουνγια τα έργα τους. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών.

Για μια βδομάδα στη Λάρισα θα χτυπά η καρδιά της σύγχρονης μουσικής πρωτοπορίας.

Πρόγραμμα

6-8 Δεκεμβρίου, Διεθνές Συμπόσιο, “Δημιουργικές πρακτικές - Έμφυτες προοπτικές.” Μύλος του Παππά. 6/12 18:00-20:30, 7/12 10:30-18:30, 8/12 10:30-18:30.
Είσοδος δωρεάν.

8 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Μουσικοί διάλογοι: Ο Domenico Scarlatti συναντιέται με τον 21ο αιώνα: Lang, Παπαγεωργίου, Τουφεκτσής.”
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Έργα: Samanli, Yu, Buss, Lludgar, Marcovic, Mizutani.
Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Διερευνήσεις.” Έργα: Aitken, Tundo, Nurhat, Saleri, Κεσμήρη. Παπακώστα, Χαλαμπαλάκη.
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου,, Klangforum & PPCM. Έργα: Berardinelli, Carretero, Paul, Λεγάκη, Ζu. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

*Ο Παναγιώτης Ανδρέογλου σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Πτυχίο ακορντεόν και Δίπλωμα πιάνου), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο μουσικολογίας), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πτυχίο ειδίκευσης στο ακορντεόν) και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Δανίας (Μεταπτυχιακό στην εκτέλεση ακορντεόν).
Ως ακορντεονίστας επικεντρώνεται στην ερμηνεία σύγχρονης μουσικής, έχοντας δώσει τις πρώτες εκτελέσεις έργων σόλο και μουσικής δωματίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας, της Λετονίας και της Ελλάδας. Το 2017, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, πραγματοποίησε έρευνα πάνω σε έργα για ακορντεόν και ηλεκτρονικά στο Bowling Green State University (Ohio).
Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης ακορντεόν στο University of Iowa, στο Bowling Green State University, στην Latvian Music Academy και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης “Reedblocks”. Διδάσκει ακορντεόν, θεωρητικά και διευθύνει το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών..

* Klangforum Wien Στην 25ετή πορεία του, το διεθνές και μεταβλητό ενόργανο σύνολο Klangforum Wien έχει γράψει ιστορία, με πάνω από 500 παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής, διεθνείς διακρίσεις, εκτενή δισκογραφία και τακτικές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και στα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής. Όλα αυτά το κατατάσσουν στα κορυφαία σύνολα του είδους.

06-12-2019
‘’Δέντρα’’ στο ΔΩΛ για καλό σκοπό

Ο Ανθρωπιστικός και Περιβαντολογικός Σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΤΗΣ’’ διοργανώνει κατά τη διάρκεια των εορτών έκθεση με θέμα ‘’Δέντρα’’ με έργα χαρισμένα από τον εικαστικό ιατρό Ιωάννη Κυπαρισσού, ιδρυτικό μέλλος του Συλλόγου.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών.

Λειτουργεί όλες τις ώρες που είναι ανοιχτό το Ωδείο.

Πρόκειται για 44 ψηφιακά έργα με χριστουγεννιάτικα δένδρα δημιουργίες του ιατρού.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δράση του συλλόγου.

Είσοδος ελεύθερη.

06-12-2019
«Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» στο Χατζηγιάννειο

Τη δραματική κομεντί «Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» του βραβευμένου με Όσκαρ Ντενί Αρκάν θα προβάλλει τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο.

Ο 36χρονος Πιερ-Πολ Ντάουστ μπορεί να έχει ντοκτορά στη φιλοσοφία, αναγκάζεται όμως, να εργάζεται ως διανομέας, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Μία ημέρα, καθώς παραδίδει ένα πακέτο, μπαίνει στη μέση μιας ληστείας που πάει τελείως στραβά. Δύο νεκροί άντρες και εκατομμύρια ευρώ που κείτονται στον δρόμο. Τώρα ο Πιερ-Πολ βρίσκεται σε τεράστιο δίλημμα: να εξαφανιστεί όπως είναι ή να αρπάξει τα χρήματα και να φύγει;

Όπως υπονοεί ο τίτλος της ταινίας, η ιστορία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς ο νεοπλουτισμός αλλάζει τους ανθρώπους, αλλά αναφέρεται και στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ.

Μια ευφυής ταινία με επίκεντρο την κυριαρχία των χρημάτων σε μία κοινωνία, όπου όλες οι άλλες αξίες παραγκωνίζονται.

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122'
Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Αρκάν με τους: Ρεμί Ζιράρ, Αλεξάντρ Λαντρί, Μαριπιέ Μορέν
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

05-12-2019
Ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜΗ.Μ.Ε.Δ. "Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή Λάρισας - Β' Μέρος"

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 11/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ηλεκτροδίων (pads απινίδωσης)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2019
Εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Χαράκτες 2018-2019» (Σάββατο 07/12/2019, ώρα 19:30)

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζει στον χώρο του αιθρίου του 1ου ορόφου την περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου. Η έκθεση διοργανώνεται από την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος κάθε τρία χρόνια και περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Το 1991 οργανώθηκε από την Εταιρεία η πρώτη έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών και με τίτλο «Νέοι Έλληνες Χαράκτες». Η αρωγή σε νέους καλλιτέχνες είναι ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας, όπως αυτό δηλώνεται στην ιδρυτική πράξη του 1986. Ο τρόπος για να γίνει πράξη ο σκοπός αυτός ήταν ιδέα της Λουκίας Μαγγιώρου, ζωγράφου και χαράκτριας, συζύγου του Α. Τάσσου (Αναστάσιου Αλεβίζου) και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας. Μια περιοδεύουσα έκθεση σε πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο αποτελούσε για τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τον μοναδικό τρόπο γνωριμίας του κοινού με το έργο καλλιτεχνών που τότε ξεκινούσαν την χαρακτική, μέσα από τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Κ. Γραμματόπουλου, Θ. Εξαρχόπουλου, Γ. Παπαδάκη), αλλά και σχολών του εξωτερικού. Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. Οι σπουδές πάνω στην χαρακτική και η συστηματική ενασχόληση με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης καθώς και η ηλικιακή ομάδα –από 25 έως 40 ετών– είναι οι μοναδικές δεσμεύσεις για τους καλλιτέχνες. Οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, ωστόσο, τα περισσότερα έργα που εκτίθενται είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές. Συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη. Καλλιτεχνική Επιτροπή Έκθεσης: Φιλάνθη Κουλάκου, Τάσα Χαροκόπου, Άρης Ραπίδης. Επιμέλεια καταλόγου: Γεωργία Μάζη. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, οι μαθητές του τμήματος χαρακτικής ενηλίκων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης, θα δημιουργήσουν μία ξυλογραφία με την εξής διαδικασία: αποτύπωση του σχεδίου στο ξύλο, σκάλισμα της επιφάνειας, μελάνωμα, τύπωμα και αρίθμηση του έργου. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την τεχνική της ξυλογραφίας που υπάγεται στο ευρύτερο πεδίο της χαρακτικής. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια έκθεσης: από 7/12/2019 έως 31/01/2020 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00–14:00, 18:00–21:00 Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας τηλ. 2410616266 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

04-12-2019
Σεμινάριο Αστροφυσικής για όλους από τον Δήμο Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνουν την πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα: “Αστροφυσική για όλους τους φίλους των άστρων και του σύμπαντος”.

Το σεμινάριο αστροφυσικής εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

Σκοπός του σεμιναρίου αστροφυσικής είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διεργασίες και τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο σύμπαν. Θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν από τον μικρόκοσμο των κουάρκς στα μακρινά κβάζαρ και να έρθουν σε επαφή με όλα αυτά που βλέπουμε ή δεν βλέπουμε στον ουρανό. Θα διασχίσουν τον ωκεανό του διαστήματος και θα περάσουν από τον κοντινό μας Ήλιο μέχρι τις μαύρες τρύπες που κρύβονται στο κέντρο των γαλαξιών.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν, δεν προαπαιτούνται ειδικές γνώσεις και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ενήλικες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα αλλά και βιωματικές δράσεις παρατήρησης του ουρανού με τηλεσκόπιο.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, κάθε Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 21:00 και θα πραγματοποιηθούν οι δυο πρώτες στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και η τρίτη στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας (Γιάννουλη).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων από 04.12.2019 έως και 10.12.2019 στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3οςόροφος.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250 και ώρες 08.00-14.00.

04-12-2019
Την Κυριακή ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα

• Και αγώνας 5 χλμ

Mε τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών και μη πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο ημιμαραθώνιος αγώνας Τύρναβος – Λάρισα καθώς και αγώνας 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.

Ενόψει του αγώνα οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πολλές συμμετοχές, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πλέον θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρ. Κατσαρός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής στους δυο αγώνες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του, έκανε λόγο για ένα κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με 700 ως στιγμής, ενώ αναφέρθηκε σε τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι φέτος θα κλείσουν δρόμοι όπως η Γεωργιάδου και ο περιφερειακός, διότι θα διευκολυνθεί έτσι πολύ η διεξαγωγή του αγώνα. «Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα είναι η ίδια η συμμετοχή. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να τρέξουν τουλάχιστον στα 5χλμ και να κάνουν έτσι ένα ξεκίνημα βάζοντας την άθληση στην ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφφές.
Ολοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή της Τροχαίας Λάρισας στην άρτια διοργάνωση και ασφάλεια του αγώνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον παρόντα στην συνέντευξη διοικητή του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή.
Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος είναι η εταιρεία EXALCO. Η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Εύη Καντώνια τόνισε ότι η EXALCO στέκεται, με χαρά, αρωγός στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής.
Τέλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη διοργάνωση.

Πληροφορίες για τους αγώνες

-Για τον Ημιμαραθώνιο η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν.Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.
-Για τα 5 χλμ. από το Αρχαίο θέατρο-Πεζόδρομος Βενιζέλου –Πεζογέφυρα Πηνειού – Κηποθέατρο –Αγ.Αικατερίνη– πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – - Γέφυρα ΔΕΥΑΛ - από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας –Πεζόδρομος Βενιζέλου-Αρχαίο θέατρο (Τερματισμός).

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

• ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ¨Αθλοτεχνίες¨
• Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας
• ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
• ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
• Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας
• ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
• Σύλλογος ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
• Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS
• ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
• ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
• Π.Ε.Π.Φ.Α. Ν. Λάρισας
• Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας
• Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός :Συστήματα Αλουμινίου «EXALCO» και χορηγός το καφέ Gossip.

04-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφόρων λιπαντικών για τις ανάγκες των οχημάτων του Δήμου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2019
Την Κυριακή ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα

  • Και αγώνας 5 χλμ

Mε τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών και μη πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο ημιμαραθώνιος αγώνας Τύρναβος – Λάρισα καθώς και αγώνας 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.

Ενόψει του αγώνα οι διοργανωτές έδωσαν  συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πολλές συμμετοχές, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πλέον θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.  

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρ. Κατσαρός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής στους δυο αγώνες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του, έκανε λόγο για ένα κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με 700 ως στιγμής, ενώ αναφέρθηκε σε τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι φέτος θα κλείσουν δρόμοι όπως η Γεωργιάδου και ο περιφερειακός, διότι θα διευκολυνθεί έτσι πολύ η διεξαγωγή του αγώνα. «Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα είναι η ίδια η συμμετοχή. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να τρέξουν τουλάχιστον στα 5χλμ και να κάνουν έτσι ένα ξεκίνημα βάζοντας την άθληση στην ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφφές.

Ολοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή της Τροχαίας Λάρισας στην άρτια διοργάνωση και ασφάλεια του αγώνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον παρόντα στην συνέντευξη διοικητή του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος είναι η εταιρεία EXALCO. Η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Εύη Καντώνια τόνισε ότι η EXALCO στέκεται, με χαρά,  αρωγός στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής.

Τέλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη διοργάνωση.

Πληροφορίες για τους αγώνες

-Για τον Ημιμαραθώνιο η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν.Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.

-Για τα  5 χλμ. από το  Αρχαίο θέατρο-Πεζόδρομος Βενιζέλου –Πεζογέφυρα Πηνειού – Κηποθέατρο –Αγ.Αικατερίνη– πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – - Γέφυρα ΔΕΥΑΛ - από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας –Πεζόδρομος Βενιζέλου-Αρχαίο θέατρο (Τερματισμός) .

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

·         ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ¨Αθλοτεχνίες¨

·         Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

·         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας

·         ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

·         ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

·         Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ

·         ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας

·         ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

·         Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

·         Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS

·         ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

·         ΣΕΓΑΣ  ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

·         Π.Ε.Π.Φ.Α.  Ν. Λάρισας

·         Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας

·         Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός :Συστήματα Αλουμινίου  «EXALCO» και χορηγός το καφέ Gossip.

03-12-2019
Έκθεση κοσμήματος στον Μύλο του Παππά

Η ομάδα Αργυροχρυσοχοΐας – Μεταλλοτεχνίας και Κατασκευών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιήσει έκθεση στον χώρο του Μύλου του Παππά την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή: 18:30 -22:30 &

Σάββατο: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00

03-12-2019
Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (13-15/12/2019)

03-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2019
Οι «Παράδοξες Μνήμες» της Μαρίας Αράπκουλε παρουσιάζονται στη Γιάννουλη

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Αράπκουλε «Παράδοξες Μνήμες» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Γιάννουλης (πλατεία Μικρασιατών).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Γκόλτσος και η συγγραφέας και πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Δήμητρα Μπαρδάνη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη και αποσπάσματα θα διαβάσουν η ηθοποιός-θεατρικός συγγραφέας Κατερίνα Χατζημαρκάκη, η φιλόλογος Λιάνα Τριανταφύλλου και η φοιτήτρια της Βιβλιοθηκονομίας και μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης Εύα Κοφίνη .

Συντονίζουν, η καθηγήτρια Αγγλικών Μιρέλλα Καραδόντου και ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βασίλειος Καραβίδας.

Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, τo Κοινοτικό Συμβούλιο Γιάννουλης, η Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. και το βιβλιοπωλείο «Αγναντής».

Τη βιβλιοπαρουσίαση ντύνουν μουσικά, η χορωδία της Ε΄ τάξης (του διδασκάλου Βασιλείου Καραβίδα) υπό τη διεύθυνση της μουσικού του Σχολείου Πηνελόπης Πανταζή και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Δήμητρας Τσερώνη.
Χορηγοί της εκδήλωσης: το «ΚΤΗΜΑ και CATERING» του Γεωργίου Δριστέλλα και το παντοπωλείο «Μπαράς» της Βασιλικής Πουτσιάκα.

Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο
Οι βιωματικές αφηγήσεις περνούν από σε άνθρωπο σε άνθρωπο και από γενεά σε γενεά. Βρήκα ηλικιωμένους ανθρώπους μέσα στο χωριό που μου εξιστόρησαν παλιά γεγονότα.
Με ξενάγησαν μέσα στις μνήμες τους, σε τοποθεσίες ιερές, που τους βάραιναν ακόμη με όλο τον όγκο τους… Πίστευαν ότι έχουν ενδιαφέρον να καταγραφούν, να κτιστούν.
Τις κατέγραψα λοιπόν τις αυθεντικές στιγμές τους, με σεβασμό! Δεν τις προέκτεινα, επειδή αν το έκανα θα γινόταν κάτι άλλο, μυθοπλασίες.
Δικές μας ιστορίες είναι, παράδοξες εξελίξεις… Γνήσιες σπουδές του παρελθόντος της Γιάννουλης, μας αγγίζουν, διότι πιστεύω στο μέλλον του μέλλοντος, μα πιο πολύ στο μέλλον του παρελθόντος!

02-12-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 03/12/2019, ώρα 12:30 (ΕΚΤΑΚΤΗ)

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

02-12-2019
Ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜΗ.Μ.Ε.Δ. "Ολοκλήρωση του Προσκήνιου Πολιτισμού"

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

02-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
02-12-2019
«Όμορφη ζωή» με τον Θοδωρή Βουτσικάκη στο ΔΩΛ (Τρίτη 10/12/2019, ώρα 20:30)

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του ξεχωριστού τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πρόκειται για μια συναυλία με αφορμή τη δισκογραφική συνεργασία του με τους κορυφαίους δημιουργούς Nicola Piovani και Λίνα Νικολακοπούλου.
Η αγαπημένη στιχουργός, με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, ανθολογεί για τον νεαρό ερμηνευτή ένα μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που ξεδιπλώνει τα πολύχρωμα αισθήματα τόσο του ελληνικού όσο και του ιταλικού μουσικού πολιτισμού.

Στη συναυλία παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα τραγούδια του νέου δίσκου των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη με τίτλο «Όμορφη ζωή».
Για τον τίτλο, που αναφέρεται στο πρώτο τραγούδι αυτής της συνεργασίας που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και αγαπήθηκε πολύ, αλλά και στην βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του συνθέτη για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία», η Λίνα Νικολακοπούλου λέει, μεταφέροντάς μας και το συναίσθημα αυτής της μουσικής παράστασης: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στους καιρούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ.

Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της Αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο».

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει στην έως τώρα πορεία του για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι των τριών καλλιτεχνών συναντήθηκαν με αφορμή την καλλιτεχνική «συγγένεια» αλλά και την έντονη επιθυμία να τραγουδηθούν στα ελληνικά –σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά– αγαπημένες μελωδίες και ορισμένα κρυμμένα διαμάντια του συνθέτη.
Η αμοιβαία συμπάθεια που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δύο δημιουργών, οι κοινές τους αναφορές και η αγάπη του ενός για τη γλώσσα και για το έργο του άλλου, έχτισαν τη γέφυρα για τη συνεργασία τους σε έναν δίσκο με εννιά τραγούδια ερμηνευμένα ιδανικά από τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μίλτου Λογιάδη στις 24 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αυτά τα τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με εμβληματικά τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου και άλλων γνωστών και αγαπημένων Ελλήνων και Ιταλών δημιουργών και «ταξιδεύουν» με πρώτο προορισμό τη Λάρισα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου υπό την συνοδεία τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Παίζουν οι μουσικοί:
Ηλίας Μαντικός – κανονάκι
Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης – κρουστά
Στάθης Άννινος – πιάνο, πλήκτρα

Ηχοληψία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
10.00-13.00 καθημερινές εκτός Σ/Κ
και Δευτέρα 9/12 & Τρίτη 10/12 10.00-13.00 & 18:00-20:00

29-11-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 05/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 04/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσίας διαμονής με πρωινο, ημιδιατροφή και πλήρη διατροφή των καλλιτεχνών για το Πάρκο των Ευχών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2019
Παρουσιάζεται το περιοδικό «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ (Παρασκευή 06/12/2019, ώρα 19:00)

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο, το 1ο τεύχος του νέου, ετήσιου περιοδικού, του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας: «ΛεξΩτεχνίες», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού κι Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το περιοδικό περιέχει ποιήματα, διηγήματα, άρθρα και εικαστικές δημιουργίες καλλιτεχνών, ενώ καταγράφονται και οι δράσεις του Συλλόγου.

Στις σελίδες του παρουσιάζονται Λαρισαίοι κυρίως συγγραφείς και ποιητές και αποτυπώνονται οι λογοτεχνικές αναζητήσεις των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στον ποιητή, Κωνσταντίνο Καβάφη και στη Γιώτα Φώτου, συγγραφέα, εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Την εκδήλωση παρουσίασης θα πλαισιώσει μουσικά, η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης, με μαέστρο τη Δήμητρα Τσερώνη,.

Υποστηρικτής ενημέρωσης είναι η επιστημονική ομάδα «Modern gr Writers», ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας Μιχάλης Τζιατζιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» Δημήτρης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας Νίκος Παναγιώτου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας Αναστάσιος Δαραράς και ο πρόεδρος του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Αργύρης Γιουρούκης.

Επιμέλεια - παρουσίαση : Χρύσα Μαστοροδήμου, εκπαιδευτικός, λογοτέχνιδα, αρχισυντάκτρια τεύχους.

29-11-2019
«Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ος αιώνας» στο Λαογραφικό Μουσείο (Εγκαίνια Σάββατο 14/12/2019, ώρα 19:00)

Ο Δήμος Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας, διοργανώνουν την έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ος αιώνας», η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Λαογραφικό Μουσείο (Γ.Γουργιώτη πάροδος οδού Φαρσάλων).
-Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες και αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης που χρονολογούνται από τον 18ο αι. έως τον 20ό αι. και προέρχονται από τους παλαιότερους ναούς της Λάρισας και κυρίως από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Επιπλέον, εκτίθενται αντικείμενα από τη συλλογή Γιώργου και Λένας Γουργιώτη που προέρχονται από ναούς της Θεσσαλίας και χρονολογούνται στο διάστημα αυτό.

Μέσα από τον τρόπο παρουσίασής τους διαφαίνεται η εξέλιξη στην εκκλησιαστική τέχνη που στα χρόνια αυτά χαρακτηρίζεται έντονα από το λαϊκό στοιχείο.
Πιο συγκεκριμένα, στις μεταβυζαντινές εκκλησίες, αν και συνεχίζεται ακόμα η βυζαντινή παράδοση, ωστόσο το λαϊκό στοιχείο σε συνδυασμό, σε κάποιες περιπτώσεις, με επιρροές από την ανατολική και κυρίως τη δυτική τέχνη, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο.

Η έκθεση κλείνει με ενότητα αφιερωμένη στη λαϊκή λατρεία, σε ήθη και έθιμα που αφορούν στον κύκλο της ζωής και το χριστιανικό εορτολόγιο.

Μέσα από αντικείμενα με φυλακτικά και θρησκευτικά σύμβολα, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζονται με τρόπο σύγχρονο και πρωτότυπο, η σημασία και ο κεντρικός ρόλος που είχε η Εκκλησία στη ζωή της παραδοσιακής κοινότητας.

 

29-11-2019
Συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού με τους καθηγητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα με τους νέους και παλαιότερους καθηγητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού.

Συγκεκριμένα, o αντιδήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Δημήτρη Κυανίδη, καλλιτεχνικό συντονιστή, και στους άλλους καθηγητές, καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό τους έργο, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δυναμική της Σχολής και την ικανοποίησή του από την ποιότητα του παραγόμενου έργου.

Yποσχέθηκε δε, ότι θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστεί για την αναγκαία επίδειξη περισσότερης εξωστρέφειας, με στόχο την αύξηση της εμβέλειας της Σχολής και την προβολή του επιτελούμενου έργου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κύριος Γκες Μίχωφ, καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής έως το 2017, ο οποίος ευχήθηκε στον κύριο Κυανίδη και στους άλλους συνεχιστές του, καλή επιτυχία στο έργο τους, να εμπνέονται από το παρελθόν, αλλά κυρίως να προσβλέπουν στο μέλλον.

Επίσης παραβρέθηκαν: η Προϊσταμένη του Τμήματος Χορού Βίκυ Μπασιάκου, καθηγήτρια θεωρητικών μαθημάτων στην Ανώτερη Σχολή Χορού, οι καθηγήτριες κλασικού χορού και συναφών μαθημάτων στην Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Ελευθερία Ζαχαρία, Κατερίνα Μπούτου, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Βασιλική Σουλτούκη, οι καθηγήτριες σύγχρονου χορού και συναφών μαθημάτων στην Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Αθηνά Μανώλη και Δανάη Χριστακάκου, η καθηγήτρια Ελληνικών Χορών και Ανατομίας στην Ανώτερη Σχολή Χορού Δέσποινα Τσιρούλη, και ο μουσικός συνοδός και καθηγητής Μουσικής στην Ανώτερη Σχολή Χορού Αποστόλης Γιάγκος.

29-11-2019
«Το Σουτιέν» στο Χατζηγιάννειο από την Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία «Το Σουτιέν» προβάλει τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Η ταινία, παρά τον γαργαλιστικό τίτλο της, δεν είναι ερωτική κωμωδία, δεν έχει γυμνό, ούτε πικάντικές σκηνές. Αντιθέτως είναι ένα παραμύθι, μια αντίστροφη ανάγνωση της Σταχτοπούτας, στην οποία το γυναικείο εσώρουχο αντικαθιστά το γοβάκι.

Ένα εμπορικό τρένο διασχίζει μια ατελείωτη, εύφορη κοιλάδα στους πρόποδες του Καυκάσου. Στην καμπίνα του οδηγού ο Νουρλάν, ο μηχανοδηγός.
Μέρα με τη μέρα οδηγεί το τρένο διασχίζοντας ένα προάστιο του Μπακού, όπου τα κτήρια είναι τόσο κοντά στις γραμμές που αναγκάζεται να περνά ξυστά από τις αυλές και τα κτίσματα.

Κάθε φορά που το τρένο πλησιάζει, οι άνδρες που πίνουν τσάι και οι γυναίκες που απλώνουν τα ρούχα τρέχουν να το αποφύγουν.
Ο Αζίζ, ένα μικρό ορφανό παιδί, όταν ακούει το σφύριγμα του τρένου, τρέχει με την σφυρίχτρα του κατά μήκος των γραμμών και ειδοποιεί τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μπουν στα σπίτια τους. Ό,τι δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν ο Νουρλάν τα συγκεντρώνει στο τέλος της διαδρομής: φτερά κοτόπουλων, παιδικές μπάλες, ακόμα και σεντόνια.

Την τελευταία μέρα πριν την συνταξιοδότησή του, ο μηχανοδηγός Νουρλάν βρίσκει σκαλωμένο στο τρένο ένα κάπως ιδιαίτερο σουβενίρ: ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν!

Η σκέψη του σουτιέν αναστατώνει τον Νουρλάν που πια δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Η απέραντη μοναξιά του τον οδηγεί να επιστρέψει στη γειτονιά και να αναζητήσει την ιδιοκτήτρια του σουτιέν.

Μετά το «Absurdistan» (2008) και το «Baikonur» (2011) ο σκηνοθέτης Βάιτ Χέλμερ, μας μεταφέρει στα ορεινά τοπία του Αζερμπαϊτζάν. Το ξεχωριστό κινηματογραφικό λεξιλόγιό του και η ευρηματική, ποιητική κινηματογραφική του προσέγγιση τον έχουν κάνει γνωστό για την διήγηση μοντέρνων παραμυθιών.
«Το Σουτιέν» είναι μια ποιητική ταινία χωρίς διαλόγους, για την αναζήτηση του έρωτα και της ανθρώπινης ζεστασιάς.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βάιτ Χέλμερ με τους: Μίκι Μανόλοβιτς, Ντενίς Λαβάν, Παθ Βέγκα
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

29-11-2019
Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής outHEAR New Music Week 2019 Λάρισα, 6-14 Δεκεμβρίου

Η σύγχρονη μουσική δημιουργία, ένας τομέας που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην επικαιρότητα των μεγάλων πολιτιστικών κέντρων του κόσμου, θα έχει την τιμητική της για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Λάρισας μέσω της διοργάνωσης outHEAR New Music Week που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 6 ως 14 Δεκεμβρίου.

Χώροι, όπως ο Μύλος του Παππά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη»Κ. Κούμας» και το Δημοτικό Ωδείο γίνονται κοιτίδες της παγκόσμιας μουσικής πρωτοπορίας στην πόλη μας.
Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση που περιλαμβάνει ένα συμπόσιο, ανοιχτές πρόβες και συναυλίες με τους καταξιωμένους μουσικούς του συνόλου Κlangforum Wien και τον Έλληνα ακορντεονίστα Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Το φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης outHEAR New Music Week αποτελεί πρωτοβουλία και όραμα του Λαρισαίου πιανίστα Χρήστου Λενούτσου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.

Συμμετέχοντες
Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από έναν διεθνή διαγωνισμό για να ταξιδέψουν στη Λάρισα, να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διδαχτούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, όπως ο Klaus Lang, ο Ορέστης Τουφεκτσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου .
Μουσικά πλαισιώνεται από το Klangforum Wien, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα του κόσμου, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του ακορντεόν Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Αποστολή
Σ τ ό χ ο ς μ α ς ε ί ν α ι ν α συγκεντρώσουμε συνθέτες από όλο τον κόσμο σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, να τους προσφέρουμε εργαστήρια σύνθεσης καθώς και ευκαιρίες για την εκτέλεση των έργων τους.
Προσπαθούμε να αναπτύξουμε μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών.

Πρόγραμμα
6-8 Δεκεμβρίου, Διεθνές Συμπόσιο, “Δημιουργικές πρακτικές - Έμφυτες προοπτικές.” Μύλος του Παππά. 6/12 18:00-20:30, 7/12 10:30-18:30, 8/12 10:30-18:30.
Είσοδος δωρεάν.

8 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Μουσικοί διάλογοι: Ο Domenico Scarlatti συναντιέται με τον 21ο αιώνα: Lang, Παπαγεωργίου, Τουφεκτσής.” Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κούμα (Είσοδος Πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Έργα: Samanli, Yu, Buss, Lludgar, Marcovic, Mizutani. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές, και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Διερευνήσεις.” Έργα: Aitken, Tundo, Nurhat, Saleri, Κεσμήρη. Παπακώστα, Χαλαμπαλάκη. Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κούμα (Είσοδος Πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου,, Klangforum & PPCM. Έργα: Berardinelli, Carretero, Paul, Λεγάκη, Ζu Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές, και μαθητές δωρεάν.

29-11-2019
Παραμύθια για το περιβάλλον με άρωμα Χριστουγέννων (Πέμπτη 05/12/2019, ώρα 17:30)

Στη Δημοτική βιβλιοθήκη με τον Βαγγέλη Κολώνα

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στη Δημοτική βιβλιοθήκη στον 3ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αφήγηση με περιβαλλοντικά παραμύθια, μόνο που λόγω των εορτών θα έχουν άρωμα Χριστουγέννων…

Παραμύθια που έγραψε ειδικά ο Βαγγέλης Κολώνας και ξεκινούν από τη σπηλιά της Βηθλεέμ , συνεχίζουν με γράμματα στον Αη Βασίλη , ζαβολιάρικα καλικαντζαράκια, μια ανυπόμονη νιφάδα και καταλήγουν στην εορταστικά στολισμένη Λάρισα…

Επενδυμένα μουσικά από τη συνθέτρια Ράνια Τσοχατζή, θα χαρίσουν στα παιδιά μια όμορφη γεύση των γιορτών…

Είσοδος ελεύθερη.
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410671673.

29-11-2019
Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

«Έθιμα και στολίδια από ύφασμα στο Μουσείο!»


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε ο καιρός να στολίσουμε το σπίτι μας! Τι συμβολίζουν τα έθιμα των Χριστουγέννων και πόσο παλιά είναι; Ιστορίες για έθιμα και χειροποίητα στολίδια από τα παλιά και τα νεότερα χρόνια!

Με τη βοήθεια της κ. Εύης Στρατή, δημιουργό παιδικών ρούχων και υφασμάτινων αξεσουάρ, τα παιδιά φτιάχνουν στολίδια από υφάσματα, τα διακοσμούν με κορδέλες, κουμπιά, αλλά… και πολλές ευχές για τη νέα χρονιά!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07/12 και την Κυριακή 08/12/2019, ώρες 11:00-13:00.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Τηλ. 2410 530083
e mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή:18:00-21:00.

 

28-11-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Παρασκευή 29/11/2019, ώρα 08:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Τσιμισκή (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου).

28-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-11-2019
Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου " Συντήρηση σήμανσης-ασφάλειας οδικού δικτύου"

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για τη διακήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό του έργου, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή-προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τη γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων (σήμανση και ασφάλεια), πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων (κατακόρυφη σήμανση), πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων (οριζόντια σήμανση), πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων (συστήματα αναχαίτησης οχημάτων), πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το περιγραφικό τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 

28-11-2019
Αποτελέσματα της με αριθμ. πρωτ. 49653/11-11-2019 ανακοίνωσης για το θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων

Για να δείτε τα αποτελέσματα, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2019
ΔΕΥΑΛ - Ενημέρωση των κατοίκων της ΤΚ Φαλάνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28//11/2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Φαλάνης θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων της Τ.Κ. Φαλάνης από κλιμάκιο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για την σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

27-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2019
Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου τεσσάρων (4) ατόμων στα πλαίσια του συνοδευτικού μέτρου «Κοινωνικά Φροντιστήρια»

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2019
Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων. Μοναδικό θέμα η συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό Δ. Λαρισαίων, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και το Ολοκλήρωμενο Πλαίσιο δράσης Δήμου και Νομικών Προσώπων για το 2020.
Σύμφωνα με την απόφαση 598 του Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμο Λαρισαίων έχει συσταθεί Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία αποτελείται από 42 φορείς και 14 Δημότες .
Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
ε) Μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος.
στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

Για να ενημερωθείτε για τη συνεδρίαση, πατήστε ΕΔΩ

 

26-11-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με θέμα: "Προμήθεια επίπλων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων"

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2019
Ομιλία με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας – συνδιοργανώνουν την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο των γραφείων του Συλλόγου, Δήμητρας 14, 2ος όροφος και ώρα 7.00-9.00μ.μ., ομιλία με θέμα: «Τα πολλαπλά πρόσωπα της Βίας- Ενδοοικογενειακή & Πολλαπλές Διακρίσεις».

Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των δύο δομών, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, θα παρουσιάσουν τις δομές και υπηρεσίες στήριξης των γυναικών, θα αναφερθούν στις πολλαπλές διακρίσεις ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία με τις πολλαπλές της μορφές και τις επιπτώσεις της στα παιδιά. Επίσης, θα προβληθεί σχετικό βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών, η βία ορίζεται ως κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική βλάβη ή δυστυχία για τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και των απειλών για βίαιες πράξεις, εξαναγκασμό ή αυθαίρετη στέρηση ελευθερίας ανεξαρτήτως εάν η βία συμβαίνει στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή.
Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο που υπερβαίνει τις κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις, εκδηλώνεται με πολλαπλές μορφές και συνιστά μία κυρίαρχη μορφή βίας, γεγονός που αναπαράγει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις περί ανισότητας των φύλων.
Γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις λόγω π.χ. ανεργίας, καταγωγής, χρόνιας ασθένειας, αναπηρίας, μετανάστευσης βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση και είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις διάφορες μορφές έμφυλης βίας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

26-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική Ι)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια πυροσβεστήρων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βιβλίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2019
Σημαντική ποσότητα τροφίμων διέθεσε η Ακαδημία Κολύμβησης «ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα τροφίμων διέθεσε η Ακαδημία Κολύμβησης «ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ενισχύοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .

Τα τρόφιμα παρέδωσε ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας κος Γκόγκος Θανάσης ενώ από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν ο δημοτικός σύμβουλος κος Μιχάλης Αναστασίου και τα στελέχη της Δομής οι οποίοι και ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

 


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ