Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοτική ενότητα Λαρισαίων

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όρια Δ. Λαρισαίων

Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης" συνίσταται ο Δήμος Λαρισαίων με έδρα τη Λάρισα αποτελούμενος από τους δήμους α. Λαρισαίων β. Κοιλάδας και γ. Γιάννουλης, οι οποίοι καταργούνται.

pdfΠρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Καλοδίκη-Πάρνηθας, εσωτερική κοίτη Πηνειού, Γέφυρα Αλκαζάρ,οδοί Καλλιθέας-Φιλίππου-Σκίπη-Καραθάνου-Καραϊσκάκη-Τρικάλων-Ιωαννίνων-Αγ.Τριάδας-Μυρμιδόνων-Καρδίτσας-Περιφερειακή Αθηνών-Τρικάλων και εξωτερική κοίτη Πηνειού (δηλ. Παπασταύρου-Ιπποκράτη-Δυτικό μέρος Αγ.Αθανασίου-Φιλιππούπολη-Βόρειος Αγ.Θωμάς, Νεάπολη-Λιβαδάκι-νότιο μέρος Αγ. Θωμά).

pdfΔεύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Γκίζη-Τσολάκη (εσωτερική κοίτη Πηνειού), Αεροδρομίου-Ηρ.Πολυτεχνείου-Γούναρη-Νικηταρά-23ης Οκτώβρη-Λ.Κατσώνη-Μανδηλαρά-Μιαούλη-Ηρ.Πολυτεχνείου-Τρικάλων-Καραϊσκάκη-Καραθάνου-Σκίππη-Φιλίππου και Καλλιθέας (δηλ. Αμπελόκηποι-ένα τμήμα του Κέντρου-Τμήμα των Σουφλαρίων, μέρος του Κέντρου και μέρος του Αγ.Αθανασίου, μέρος του Αγ.Αχιλλείου-Αγ.Νικολάου-Αγ. Κων/νου από Βενιζέλου-Ηπείρουκαι από Κατσώνη-Ανθ.Γαζή, κυρίως Αγ.Νικολάου).

pdfΤρίτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Σ.Καράγιωργα-όρια Αεροδρομίου μέχρι τέρμα Βόλου-Κάρλας, σιδ.γραμμές, Υψηλάντου-Ηρ.Πολυτεχνείου-Μιαούλη-Μανδηλαρά-Λ.Κατσώνη-23ης Οκτώβρη-Νικηταρά-Γούναρη και Ηρ.Πολυτεχνείου (δηλ. Νέα Σμύρνη-Τμήμα των Σουφλαρίων-Λαχανόκηποι-Αγ.Γεώργιος, κυρίως Αγ.Κων/νου, Αμφιθέα και Κουλούρι).

pdfΤέταρτο Δημοτικό Διαμέρισμα που περικλείεται από τις οδούς Καρδίτσης-Σαρίμβεη-Ηρ. Πολυτεχνείου-Υψηλάντου-Σιδηρ.Γραμμές-Κάρλας (δηλ. Νεράϊδα-Ηπειρώτικα-μέρος της περιοχής Σταθμού, Πυροβολικά-Νέα Πολιτεία-Αβέρωφ, Ανθούπολη-Χαραυγή-Τούμπα).

Ο καθορισμός των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Λαρισαίων έγινε με την Α.Δ.Σ. 520/05-07-2006 και η επικύρωσή της με το Π.Δ. 188/05-09-2006 (ΦΕΚ/193/Α'/12-09-23006).