sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και IED σε πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ρομά για την ένταξη στην αγορά εργασίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

kentro koin roma

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “A New Entrance”, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Δήμο μας, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση και την υποστήριξη των Ρομά στην προσπάθειά τους για την ίδρυση μικρομεσαίας επιχείρησης και την ανάπτυξη της αυτοαπασχόλησης.

Το συγκεκριμένο καινοτόμο πρόγραμμα αποτελεί ένα ειδικό εκπαιδευτικό εργαλείο σπουδών βασισμένο στις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού των Ρομά καθώς, κύρια πηγή τροφοδότησης αποτελούν οι υψηλοί δείκτες ανεργίας που παρατηρούνται στον συγκεκριμένο πληθυσμό. Στο πλαίσιο του έργου συμμετέχουν εταίροι από την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα υψηλής ποιότητας οδηγό σπουδών που θα προσφέρει την δυνατότητα υλοποίησης επιχειρηματικών μαθημάτων.

Στην ενημερωτική συνάντηση ο πληθυσμός Ρομά της Νέας Σμύρνης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον στόχο του προγράμματος καθώς και για το περιεχόμενο, το είδος, την διάρκεια και την έναρξη των θεωρητικών μαθημάτων. Τα μαθήματα χρησιμοποιούν ως μέσο την απλοποιημένη και κατανοητή μάθηση με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, με διάρκεια υλοποίησης εννέα απογευματινά τρίωρα (27 ώρες), από τις 29 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, όπου στο τέλος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Στόχος του όλου εγχειρήματος αποτελεί ο πληθυσμός Ρομά να κατανοήσει ότι η αυτό-απασχόληση αποτελεί μία πραγματικά εναλλακτική λύση στην ανεργία και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ. Παϊτέρης Νίκος – Διαμεσολαβητής του Κέντρου Κοινότητας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ρομά Θεσσαλίας, αναφερόμενος στις σχέσεις και στις δράσεις μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της κοινότητας Ρομά, καθώς και οι κ. Μπουκόρου Εύη - Κοινωνιολόγος υπεύθυνη του παραρτήματος Ρομά, η κ. Ζαχαρία Φωτεινή - Νοσηλεύτρια και η κ. Κατσικά Γεωργία- Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Από την πλευρά του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ο κ. Κουτούδης Παναγιώτης υπεύθυνος του έργου και η κ. Παπαγιάννη Ιωάννα - project manager που παρουσίασε τις βασικές θεματικές του προγράμματος. Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας όπου προηγήθηκαν διακρατικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, και ημερίδες για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας των Ρομά ώστε να αποκτηθούν δεξιότητες ζωής που θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών, με στόχο την εκπαίδευση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο 2410231122, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

kentro koin roma2

kentro koin roma3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1