sandal logo

larissa

«Όμορφη ζωή» με τον Θοδωρή Βουτσικάκη στο ΔΩΛ (Τρίτη 10/12/2019, ώρα 20:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του ξεχωριστού τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πρόκειται για μια συναυλία με αφορμή τη δισκογραφική συνεργασία του με τους κορυφαίους δημιουργούς Nicola Piovani και Λίνα Νικολακοπούλου.
Η αγαπημένη στιχουργός, με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, ανθολογεί για τον νεαρό ερμηνευτή ένα μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που ξεδιπλώνει τα πολύχρωμα αισθήματα τόσο του ελληνικού όσο και του ιταλικού μουσικού πολιτισμού.

Στη συναυλία παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα τραγούδια του νέου δίσκου των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη με τίτλο «Όμορφη ζωή».
Για τον τίτλο, που αναφέρεται στο πρώτο τραγούδι αυτής της συνεργασίας που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και αγαπήθηκε πολύ, αλλά και στην βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του συνθέτη για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία», η Λίνα Νικολακοπούλου λέει, μεταφέροντάς μας και το συναίσθημα αυτής της μουσικής παράστασης: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στους καιρούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ.

Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της Αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο».

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει στην έως τώρα πορεία του για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι των τριών καλλιτεχνών συναντήθηκαν με αφορμή την καλλιτεχνική «συγγένεια» αλλά και την έντονη επιθυμία να τραγουδηθούν στα ελληνικά –σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά– αγαπημένες μελωδίες και ορισμένα κρυμμένα διαμάντια του συνθέτη.
Η αμοιβαία συμπάθεια που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δύο δημιουργών, οι κοινές τους αναφορές και η αγάπη του ενός για τη γλώσσα και για το έργο του άλλου, έχτισαν τη γέφυρα για τη συνεργασία τους σε έναν δίσκο με εννιά τραγούδια ερμηνευμένα ιδανικά από τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μίλτου Λογιάδη στις 24 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αυτά τα τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με εμβληματικά τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου και άλλων γνωστών και αγαπημένων Ελλήνων και Ιταλών δημιουργών και «ταξιδεύουν» με πρώτο προορισμό τη Λάρισα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου υπό την συνοδεία τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Παίζουν οι μουσικοί:
Ηλίας Μαντικός – κανονάκι
Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης – κρουστά
Στάθης Άννινος – πιάνο, πλήκτρα

Ηχοληψία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
10.00-13.00 καθημερινές εκτός Σ/Κ
και Δευτέρα 9/12 & Τρίτη 10/12 10.00-13.00 & 18:00-20:00

191202 voutsikakis

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1