«Ένα σπίτι αφηγείται» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου και του ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου Ελασσόνας ξεκινούν και φέτος τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιούν από κοινού εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε νέο πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με θέμα «Ένα σπίτι αφηγείται» που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έως το τέλος του 2019.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά θα  μαθαίνουν για  τους τύπους της κατοικίας στη Θεσσαλία πριν και μετά την προσάρτησή της στο νεοελληνικό κράτος (1881), τα πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά πρότυπα, την εσωτερική διαμόρφωση και στολισμό του σπιτιού (έπιπλα, αντικείμενα, οικιακά σκέυη κ.ά.)  καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της παραδοσιακής κατοικίας έως την επικράτηση του νεοκλασικισμού.

Τα παιδιά βιωματικά θα προσεγγίζουν τα εκθέματα αλληλεπιδρώντας με τα αντικείμενα των συλλογών του μουσείου αλλά και μεταξύ τους.

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα  συμμετέχουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι, κατά το οποίο με φυσικά υλικά θα δημιουργούν κατασκευές με θέμα την θεσσαλική παραδοσιακή κατοικία.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 - 14.00 - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Τηλέφωνο επικοινωνίας / Fax: 2410 239446

Κόστος συμμετοχής: 1,50 €

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

191010laogr

 

Διεύθυνση: Γ.Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων), Χαραυγή

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.