sandal logo

larissa

Μουσικοχορευτική παράσταση - «Από το Ρεμπέτικο στο ΛαΪκό»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«…το ρεμπέτικο έχει επιβάλλει τη δύναμή του σε όλους μας. Αυτά τα τραγούδια είναι τόσο κοντινά σ’ εμάς και σε τέτοιο σημείο δικά μας που δεν έχουμε νομίζω σήμερα τίποτα άλλο να ισχυριστούμε το ίδιο. Το ρεμπέτικο κατορθώνει με μια θαυμαστή ενότητα να συνδυάσει το λόγο, τη μουσική και την κίνηση. Από τη σύνθεση μέχρι την εκτέλεση με ένστικτο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την τριπλή αυτή εκφραστική συνύπαρξη που ορισμένες φορές φτάνει τα όρια της τελειότητας, θυμίζει μορφολογικά την αρχαία τραγωδία …»

Μ. Χατζιδάκις

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Δ.Ω.Λ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, το Δίκτυο Περραιβία και ο Χορευτικός Όμιλος Λάρισας, διοργανώνουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από το Ρεμπέτικο στο Λαικό», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού θα αναλύσει η εκπαιδευτικός διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Ορχήστρα-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Τσιαβές
Μπουζούκι: Κολτσίδας Γιώργος
Κιθάρα: Καβαλιεράτος Σπύρος
Βιολί-Μπαγλαμάς: Μακρόπουλος Ρήγας
Ακορντεόν: Ντάλλας Μανώλης
Μπουζούκι: Σακκάς Αποστόλης
Τραγούδι: Πάσχου Γιάννης, Γιαννούκα Δήμητρα
Οριεντάλ: Παπαδήμου Μαριάννα

Συμμετέχουν: H Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών χορών του Γιώργου Κόκκινου και η Θεατρική Ομάδα της Μαίρης Κουτόβα.

Είσοδος: 5 ευρώ

Σύντομο βιογραφικό της Ευαγγελίας Ράπτου – Στεργιούλα
Η Ευαγγελία Ράπτου- Στεργιούλα, πτυχιούχος του φιλολογικού τμήματος, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο διατριβής: «Ανασυνθέτοντας το γυναικείο παρελθόν: αφηγήσεις γυναικών ως σύνδεσμοι μεταξύ μνήμης, προφορικής ιστορίας, μάθησης και κοινωνικής δομής και η εκπαιδευτική – διδακτική αξιοποίησή τους».

Eίναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο της μεταδιδακτορικής έρευνας: «Επικοινωνιακός Εγγραμματισμός στην Εκπαίδευση» / «Communication Literacy in Education».

Το συγγραφικό της έργο αφορά συγγραφή βιβλίου και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους και δημοσιεύματα σε πρακτικά συνεδρίων και σεμιναρίων. Άρθρα, κείμενα και κριτικές της δημοσιεύτηκαν στον πανελλήνιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Εργάζεται σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1