Βραδιά ποίησης στα Αμπελάκια

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Βραδιά ποίησης με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος κυκλικών διαμονών "Το καταφύγιο του Οδυσσέα" (συνδιοργάνωση λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30 στα Αμπελάκια.

Οι φιλοξενούμενες ποιήτριες Katja Gorecan και Jasmina Mujkic, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Παναγία η Αμπελακιώτισσα» θα απαγγείλουν ποίησή τους στον χώρο του συλλόγου.

Μαζί τους θα διαβάσουν ποιήματα οι: Cristian Nirca, Μαρία Θουκυδίδου, Νικόλαος Μπαρούτας, Σοφία Μπεκιώτη.
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
Δωρητής:Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πολύτιμος Υποστηρικτής: ΟΣΔΕΛ (Οργανισμος Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου).

 

Κάτια Γκορετσάν

Γεννήθηκε το 1989 στο Τσέλιε της Σλοβενίας. Απόφοιτος του Τμήματος Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας και μεταπτυχιακών σπουδών Δραματουργίας και Παραστασιολογίας της Ακαδημίας Θεάτρου, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λιουμπλιάνας.
Το 2012 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Τα πάθη της νεαρής Χάνας» (Κέντρο της Σλοβενικής Λογοτεχνίας), η οποία το 2018 εκδόθηκε σε μετάφραση από τις εκδόσεις Korporacja Ha!art στην Κρακοβία. Το 2017 δημοσίευσε το βιβλίο «Κάποια νύχτα κάποια κορίτσια κάπου πεθαίνουν». Τα ποιήματά της μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε πολλές γλώσσες και εντάχθηκαν σε γερμανική, τσέχικη και ελληνική ανθολογία.

 Γιασμίνα Μούγικιτς

Γεννήθηκε στην πόλη Βιροβίτιτσα στην επαρχία της Σλαβονίας το 1982. Τα 2009 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης ποίησης σε οργάνωση της ομάδας Brutal και ποιήματά της συμπεριλήφθηκαν στο συλλογικό τόμο «Ζεστό σκοτάδι ανάμεσα στα δάχτυλα» που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ.
Έχει δημοσιεύσει σε πολλά περιοδικά, συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανάγνωσης και στο εργαστήρι δημιουργικής ποιητικής γραφής με επικεφαλής την ποιήτρια Dorta Jagi το 2014, το οποίο εργαστήρι αργότερα μετετράπηκε σε ποιητική λέσχη.
Διδάσκει yoga, ασχολείται με τον σύγχρονο χορό, είναι μέλος χορωδίας και εκπονεί διπλωματική εργασία στο Ρότερνταμ με θέμα τη θεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού.