sandal logo

larissa

"Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα δώσει την παρουσία του στο φεστιβάλ Πηνειού, όπου θα προσφέρει νέες βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσει ανοιχτό εργαστήρι με θέμα "Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού", στο οποίο άτομα όλων των ηλικιών, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το σταμπωτό της επιλογής τους.

Μια παραδοσιακή τεχνική, για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένη, θα αναβιώσει από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι με τη χρήση ξύλινων σφραγίδων θα διακοσμήσουν λευκά υφάσματα με σχέδια πανομοιότυπα με αυτά των σταμπωτών του Τυρνάβου.

Όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία, για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από τις 19 εως τις 22 Ιουνίου μετά τις 18:00 μ.μ., να μάθουν για την τυποβαφική και επιστρατεύοντας το ταλέντο τους ,να δημιουργήσουν ευφάνταστα σταμπωτά για διάφορες χρήσεις.

Θέματα γεωμετρικά και παραστατικά, λαϊκά μοτίβα, θα αποτυπώνονται από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του μουσείου σε λευκό ύφασμα, στο πρότυπο της τεχνικής που εφάρμοζαν παλιά στα τυποβαφεία του Τυρνάβου.

                   190618 laografiko  190618 laografiko1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1