sandal logo

larissa

Λογοτεχνική συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Χριστομάνο (26/02/2019, ώρα 18:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Βλατσιωτών Λάρισας, διοργανώνουν μια λογοτεχνική συνάντηση, με τον Δυτικομακεδόνα διδάκτορα της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, πεζογράφο, ποιητή, ιστορικό, βυζαντινολόγο, θεατρικό συγγραφέα, δάσκαλο στα Ελληνικά της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, Κωνσταντίνο Χριστομάνο, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου με ώρα προσέλευσης από τις 6 μέχρι τις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του 6ου ορόφου του ξενοδοχείου «Μετροπόλ».


Η ανάμνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μορφή συνάντησης. Εκατόν οκτώ χρόνια, μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Χριστομάνου, θα συναντηθούμε με τη ζωή του θεατρικού συγγραφέα μέσα από κείμενα και ντοκουμέντα.


Η εκδήλωση θα διατρέξει το έργο του, θα περιηγηθεί τη Μακεδονία, τη Βιέννη, την Κέρκυρα, την Αθήνα, θα αποκαλύψει τη λατρεία του για την αυτοκράτειρα.
Η λογοτέχνης Νέλλη Βασβατέκη και ο καταξιωμένος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός θα οδηγήσουν το κοινό σε μια αισθητική και νοητική περιπλάνηση στο έργο του.
Σε μια περιδιάβαση στη ζωή και στην εποχή του.


Μέσα από τα κείμενα των έργων του, θα προσπαθήσουν να μας μυήσουν στον κόσμο των ιδεών και των συναισθημάτων που κατέκλυζαν τον Χριστομάνο, ως απόρροια των συμβάντων που τάραξαν τη ζωή του. Κείμενα πλημυρισμένα μουσικότητα, παρορμήσεις, φιλοσοφικούς στοχασμούς.


Ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Χρήστος Κτιστάκης θα συνοδεύσει μουσικά την αφήγηση.


Συντονίζει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γίτσα Τζαφέτα, ενώ συμμετέχει το μέλος του συλλόγου Μιχάλης Παληός. Ο κ. Βαλτινός δε, επιφυλάσσει μία έκπληξη για τους παρισταμένους.

190226 poihsh

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1