To Κέντρο Κοινότητας … πάει Κατασκήνωση στη ¨Πόλη¨

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180719 kentrokoin kat

Τι είναι υγιεινό και τι όχι, τι ενισχύει και τι βλάπτει τον οργανισμό μας, τι είναι αυτό που μας κάνει να θυμώνουμε και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θυμό μας, αναρωτήθηκαν οι μικροί Κατασκηνωτές του 11ου, του 33ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου που λειτουργούν και για φέτος το καλοκαίρι στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του Δήμου «Κατασκήνωση στην Πόλη».
Απάντηση στις απορίες τους, προσπάθησαν να δώσουν μέσα από μία σειρά βιωματικών και αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, οργανώνοντας μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων.
Θέμα των δράσεων ήταν «Νοιάζομαι για τον εαυτό μου – Υγιεινές συνήθειες της καθημερινότητας μου», «Τι είναι αυτό που με κάνει να θυμώνω, πως μπορώ να το αντιμετωπίσω».
Τα Τρεχαντήρια, οι Καλοκαιρινές Αστραπές και η Καλοκαιρινή Παρέα συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες με όρεξη, φαντασία, κέφι και δημιουργικότητα. Στο τέλος συνεργάστηκαν, δημιούργησαν, γέλασαν και έμαθαν τι ενισχύει και τι βλάπτει τον οργανισμό μας, δεσμευόμενοι να βελτιώσουν τυχόν «ανθυγιεινές» καθημερινές τους συνήθειες, υπογράφοντας ένα ατομικό «συμβόλαιο» από τη μια και από την άλλη, διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που κάνουν όλους μας να θυμώνουμε και έμαθαν πως υπάρχουν πολλές εύκολες τεχνικές που μας βοηθούν να προλαμβάνουμε τον ¨κύριο Θυμό¨. Την προσπάθεια των δράσεων στήριξαν ενεργά και οι παιδαγωγοί των 3 σχολείων με την ζωντάνια και τη συνεργατικότητα που τους χαρακτήριζε.
Βασική προτεραιότητα του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αποτελούν οι δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα αγωγής υγείας, διατροφής, διαχείρισης δύσκολων καθημερινών καταστάσεων και συγκρούσεων, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας και συμπεριφοράς.
Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο: 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.
Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.