sandal logo

poli 12

Έρχονται νέα έργα αναπλάσεων σημαντικών δρόμων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνεχίζεται η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με έργα προυπ. 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Τρέχουν οι διαγωνισμοί για την οδό Ιουστινιανού, και Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη και Κοραή

Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ

Νέο πακέτο έργων και ειδικότερα αναπλάσεων σημαντικών δρόμων της πόλης προυπολογισμού 5 εκατ. ευρώ συνολικά και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας) έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων. Οι νέες εργολαβίες αναπλάσεων δρόμων, για τους οποίους έχουν δημοσιοποιηθεί οι προκηρύξεις περιλαμβάνονται στα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ειδικότερα, έχουν ήδη προκηρυχθεί τα έργα των αναπλάσεων της οδού Ιουστινιανού, των οδών Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη και Κοραή, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του έργο για την ανάπλαση των οδών Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ.

Τα συγκεκριμένα έργα έρχονται να προστεθούν στα έργα αναπλάσεων της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βενιζέλου – Φιλελλήνων, ενώ ως γνωστόν, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανάπλασης της οδού Ασκληπιού (από τέρμα Ρούσβελτ μέχρι και την οδό Μανδηλαρά), που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Σειρά πλέον παίρνουν τα έργα της ανακατασκευής της οδού Ιουστινιανού, με προυπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ. Ο δρόμος θα ανακατασκευαστεί στο σύνολό του, δηλαδή από την οδό Παναγούλη έως και την οδό Υψηλάντου, ώστε να ενταχθεί σ’ αυτόν ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Είναι σαφές ότι η ανακατασκευή του δρόμου, δημιουργεί ασφαλέστερες συνθήκες για την πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Επίσης έχει προκηρυχθεί το έργο της ανακατασκευής των δρόμων Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη και Κοραή, με προυπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή των οδών Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι την οδό 23ης Οκτωβρίου καθώς και τμήμα της οδού Κοραή ώστε να ενταχθεί σ’ αυτόν ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στα πλαίσια της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ. Επίσης κατασκευάζονται νέος φωτισμός και αρδευτικές -κηποτεχνικές εργασίες πρασίνου.

Αντίστοιχη θα είναι η παρέμβαση και στις οδού Ηλιοδώρου και Ρούσβελτ, με το ποσό του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο έργο να ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις απαραίτητες διαδικασίες η έναρξη των έργων αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη.

                            190927 anaplasi1  190927 anaplasi

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1