Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Αυτοψία Απ. Καλογιάννη σε συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου, οδό Ασκληπιού και παλιό Νεκροταφείο

 
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Λάρισα μια σειρά από έργα που υλοποιεί ο Δήμος. Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την περασμένη θητεία.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σούλτη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε αυτοψία σε έργα που εκτελεί ο Δήμος, στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην οδό Ασκληπιού αλλά και στο παλιό Κοιμητήριο.

Τα έργα στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις υλοποιούνται στην περιοχή της οδού Χρυσοχόου και στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό. Το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, σε όλους τους δρόμους που περικλείονται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, 23ης Οκτωβρίου και Νικηταρά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Ο δήμαρχος συζήτησε με τους εργολάβους και περιοίκους για την υλοποίηση του έργου, το οποίο εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς.

Ακολούθησε επίσκεψη στα έργα της ανάπλασης της οδού Ασκληπιού, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Πρόκειται στην ουσία για τον πρώτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που κατασκευάζεται στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Επί της ανακατασκευασμένης Ασκληπιού, επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με μικρή ταχύτητα.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ περίπου και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο δήμαρχος βρέθηκε και στο παλαιό νεκροταφείο της πόλης όπου ο Δήμος, με αυτεπιστασία προχωρά σε καθαρισμό σημείων του χώρου. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού και συμμόρφωσης θα υπάρξει μελέτη για την ανάπλαση του χώρου του παλιού νεκροταφείου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «τα έργα στο Δήμο συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο πρόγραμμα που έχουμε για την ανάπλαση της Λάρισας.

Επισκέφθηκα την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ξεκίνησαν τα έργα από την οδό Χρυσοχόου και τους δρόμους γύρω από την εκκλησία. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά που θα αναβαθμίσει μια πυκνοκατοικημένη συνοικία που ασφυκτιά και δεν έχει κοινόχρηστους χώρους. Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα δώσει πνοή και ανάσα σε όλη τη γειτονιά.

Στη συνέχεια είδα τα έργα της Ασκληπιού, όπου κατασκευάζουμε τον πρώτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο προχωράει πολύ καλά και ταυτόχρονα αποδίδει δημόσιο χώρο στον πολίτη, με παρτέρια πρασίνου, με ενιαία πεζοδρόμια και οδόστρωμα. Όταν το έργο ολοκληρωθεί η οδός Ασκληπιού θα μεταμορφωθεί σε έναν όμορφο δρόμο.

Τέλος, επισκέφθηκα και το παλιό νεκροταφείο, όπου συνεργεία του Δήμου κάνουν εργασίες καθαρισμού και αναμόρφωσης του χώρου. Είναι μια παλιά υπόσχεσή της δημοτικής αρχής που υλοποιείται. Τα συνεργεία καθαρίζουν τάφους και ανοίγουν χώρους, ενώ με μια μελέτη που θα ετοιμαστεί θα γίνει και η ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου.»

           190904 palio nekrotafeio   190904 agios konstantinos

           190904 asklipiou   190904 asklipiou 1