sandal logo

poli 12

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Ψηλά στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής το παιδί και η οικογένεια»

«Το παιδί και η οικογένεια ήταν και θα είναι πάντα ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής». Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, από τον 6ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καλογιάννης, μετά τον αγιασμό και απευθυνόμενος σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή χρονιά και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις οικογένειες για το γεγονός ότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου.

Και συνεχίζοντας επεσήμανε τα εξής: «Η χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς με την έννοια ότι και πάλι ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις που έφτασαν φέτος τις 1900. Κανένα, λοιπόν, παιδί έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς για μια ακόμη χρονιά και μάλιστα σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον που όπως γνωρίζετε η Προσχολική Αγωγή περνάει στη καθολικά στην δημόσια εκπαίδευση με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά από αυτά που έρχονταν στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς πλέον να οδεύουν στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Παρόλα αυτά η εμπιστοσύνη των Λαρισαίων προς τους Παιδικούς Σταθμούς συνεχίστηκε και μέσα σε αυτό το καθεστώς, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων και οι Παιδικοί να δουλέψουν και φέτος πλήρως με όλο τους το προσωπικό χωρίς καμία απόλυση και με δυνατότητες να πάνε παρά πολύ καλά μέσα από αυτά που σχεδιάζονται.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην προοπτική του ψηφιακού Δήμου, τονίζοντας ότι ειδικά στην υπόθεση των Παιδικών Σταθμών θα λειτουργήσει ένα ειδικό λογισμικό με τον οποίο θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων των γονέων, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα οι γονείς να παρακολουθούν ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του κάθε Παιδικού Σταθμού, το μενού της ημέρας κ.α.

Ο κ. Καλογιάννης, στην επίσκεψή του στον 6ο Παιδικό Σταθμό συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δεληγιάννη και τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

190904 paidikoi1

190904 paidikoi2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1