sandal logo

poli 12

Σε κλίμα ενότητας η ορκωμοσία Δημάρχου και αιρετών του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον της Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των συμβουλίων των κοινοτήτων.

Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στην ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας τετραετίας σε συνδυασμό με το έργο που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για άλλη μια φορά τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας προκειμένου η Λάρισα να προχωρήσει στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε και εξής:

«Οι Λαρισαίοι στις δημοτικές εκλογές έδωσαν εντολή συνέχειας. Ζήτησαν από εμάς να συνεχίσουμε το έργο και την υλοποίηση του προγράμματισμού μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης.

Η υλοποίηση του σχεδίου μας θα επιτρέψει στη Λάρισα να ολοκληρώσει τις βασικές της υποδομές που θα τη μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο κέντρο και τις συνοικίες, για την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, για την ενίσχυση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, για την ολοκλήρωση του αρχαίου θεάτρου και του Προσκηνίου Πολιτισμού – Θεάτρου ΟΥΗΛ.

Έχουμε μπροστά μας, επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσουμε θεσμούς που παράγουν εξωστρέφεια και αναζωογονούν την τοπική οικονομία. Η Λάρισα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός με τη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου. Και στο επίπεδο του συνεδριακού τουρισμού, η δυναμική που αναπτύσσει τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και οι μεγάλες Λαρισαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Μαζί με την αξιοποιηση των δυνατοτήτων που μας δίνει πια η ψηφιακή τεχνολογία, την οποία ήδη εντάσσουμε στις δημοτικές υπηρεσίες, στοχεύοντας στη νέα περίοδο να γίνει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μας στο δρόμο της ανάπτυξης. Η νέα δημοτική περίοδος, που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες. Οι αλλαγές που επήλθαν στην Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη» όπως συμπληρώθηκε από τη νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης διαμορφώνει νέο τοπίο στην Αυτοδιοίκηση, με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση συναινέσεων και συγκλίσεων.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές είμαστε ανοικτοί και σε προτάσεις και σε ιδέες.
Ως άνθρωποι του διαλόγου, της συνεννόησης και της σύνθεσης θεωρούμε την συνεργασία στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκαιότητα και όρο απαραίτητο για την πρόοδο του τόπου μας.

Είμαι πεπεισμένος πως ανάλογη θα είναι η διάθεση και από τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο», ενώ καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει ως Δήμαρχος όλων των Λαρισαίων.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικότερα η κ. Ρ. Καραλαριώτου (Λάρισα Μπροστά), Π. Κρίκης (Λαϊκή Συσπείρωση), Παν. Γούλας (Πράξη Αξιών), Νίκος Γαμβρούλας (Ορμή Ανανέωσης) και Κ. Βαϊούλης (Λαρισαίων Κοινόν)

           190902 orkom    190902 orkom1   

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1