sandal logo

poli 12

Δημοτική Πινακοθήκη - Βράβευση μαθήτριας για το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση ήρθε να προστεθεί στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής, για παιδιά Δημοτικού, που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι». Ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές το έργο της μαθήτριας Δέσποινας Μπαμπουκλή του Θωμά απέσπασε το Α Βραβείο στην κατηγορία των παιδιών Δ΄ Δημοτικού. Αρωγό της στην προσπάθεια αυτή είχε τον καθηγητή της κ. Θάνο Μουτουσίδη (εικαστικός, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητής του Ελεύθερου Εργαστηρίου).

Η επιτυχία αυτή, εκτός από τα σαφή ατομικά χαρακτηριστικά της, φέρει και τη σφραγίδα μιας συστηματικής δουλειάς που με συνέπεια πραγματοποιείται από ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού στο Εργαστήρι.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι, από το 1986 μέχρι σήμερα, συνεχίζει να πραγματώνει τους ιδρυτικούς του σκοπούς. με κύριο αυτό της παροχής αισθητικής αγωγής στο ευρύ κοινό. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε εποχές που τα περισσότερα Μουσεία περιορίζονταν στη διατήρηση και προβολή των εκθεμάτων τους, η Πινακοθήκη Λάρισας, πρωτοπόρος στον τομέα της, δημιούργησε τη δομή του Ελεύθερου Εργαστηρίου, που θα της επέτρεπε να αλληλεπιδρά με τον επισκέπτη-μαθητή παρέχοντάς του τη δυνατότητα να βιώνει την Τέχνη μέσα από τη δημιουργική εμπειρία και όχι απλά να την παρακολουθεί.

Η βιωματική αυτή πρόσληψη της τέχνης, ειδικότερα από τα παιδιά, βοηθά στην ελεύθερη έκφραση της δημιουργικότητα τους, τονώνει τη φαντασία τους, αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, ευαισθητοποιεί στη διαφορετικότητα και συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους. Αυτά τα παιδιά αργότερα θα γίνουν εκείνοι οι ενήλικες που με ανεπτυγμένη πολιτισμική συνείδηση θα επανέρχονται σε χώρους πολιτισμού σε όλη τους τη ζωή.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων το Εργαστήρι, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται τόσο με Μουσεία όσο και με φορείς που ενδιαφέρονται για την παιδική τέχνη συμμετέχοντας είτε σε διαγωνισμούς είτε σε άλλες ποικίλες δράσεις.

Η βράβευση της Δέσποινας Μπαμπουκλή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με έργα του διαγωνισμού, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: έως 3 Ιουνίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266, 2410 670496
F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

190510 pinakothiki

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1