Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας”

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Απριλίου το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” που διοργανώθηκε για 14 χρονιά από την Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Με το σύνθημα “Μεγαλώνω διαβάζοντας” πάνω από 850 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 20 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς και εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Ειδικότερα: 714 μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 12ο, 19ο, 20ο, 22ο, 24ο, 26ο, 29ο και 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας επισκέφτηκαν το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τις βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου, τη βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” στη Χαραυγή και τη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας Αγγελική Δαρλάση, Παναγιώτα Πλησή, Γλυκερία Γκρέκου, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Εύη Γίτσα, Λίνα Μουσιώνη, η εικονογράφος Διατσέντα Παρίση και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου ειδική εκπαιδευτική δράση στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή 150 παιδιών από τα ΚΔΑΠ και ακολούθησε διάδραση στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των περαστικών και την διάχυση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου η οποία δραματοποίησε το νέο βιβλίο της "Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική ". Στην εκδήλωση συμμετείχαν μια πλειάδα ξεχωριστών συντελεστών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης: το ΠΟΚΕΛ, την Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας, τους συγγραφείς και δημιουργούς , τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους γονείς και παιδιά που υποστήριξαν τις δράσεις μας.

190415 vivlio