sandal logo

poli 12

Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Μαθήματα αγγλικής γλώσσας για έφηβους πρόσφυγες

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής στη Λάρισα – ESTIA, υλοποίησε με επιτυχία Κύκλο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας σε 25 έφηβους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο ηλικίας 14 έως 17 ετών, προκειμένου να μπορούν να συνεννοηθούν σε αυτή, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό βασικές ανάγκες τους ανάγκες για επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή.

Με γνώμονα πάντα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια της ύπαρξης, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» προβαίνει σε δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις (2ωρα εργαστήρια διάρκειας 20ωρών) πραγματοποιήθηκαν σε έξι Σαββατοκύριακα στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ, έχοντας κυρίως βιωματικό και εργαστηριακό χαρακτήρα.

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την παραγωγή γραπτού λόγου, να ενθαρρυνθούν στην παραγωγή προφορικού λόγου, να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν σωστά στα ταξίδια σε άλλες χώρες, αλλά κυρίως να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να γίνουν κοινωνοί της συμμετοχικής μάθησης και δράσης.

Την επιστημονική ευθύνη και το σχεδιασμό του προγράμματος είχαν οι κ.κ. Γεροντή Ανδριάνα και Καραουλάνη Ιφιγένεια-εκπαιδεύτρια ενηλίκων και κάτοχοι DELTA CAMBRIDGE, IFL TEACHERS, British Council Agents ενώ το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε και από την κα. Βάσω Παπαδοπούλου – Κοινωνική Λειτουργό από το δυναμικό της ΔΗΚΕΛ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος – Λάρισα «Η Πόλη που Μαθαίνει» παρέχοντας ίσες ευκαιρίες μάθησης και απόκτησης δεξιοτήτων σε όλους ανεξαιρέτως, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού με προτεραιότητα στους νέους.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1