sandal logo

poli 12

Η οδός Ιουστινιανού μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
• Απ. Καλογιάννης: Συνθήκες γειτονιάς και ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών των σχολείων που λειτουργούν στην Ιουστινιανού – Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για ουσιαστική αλλαγή στο κέντρο

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης και αλλαγής του κέντρου της Λάρισας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), γίνεται με την ένταξη του έργου της αναμόρφωσης της οδού Ιουστινιανού στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.


Ειδικότερα, το έργο «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Οδός Ιουστινιανού)» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.


Το έργο έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης του κέντρου της πόλης, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους και πράσινο και τη βελτίωση της κίνησης πεζών και οχημάτων (ΣΒΑΚ). Το έργο προτάθηκε προτάθηκε, όπως και άλλα έργα αναμόρφωσης δρόμων των οποίων περιμένουμε την έγκριση, στο πρόγραμμα ΒΑΑ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.


Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ανάπλαση/διαμόρφωση της οδού Ιουστινιανού από την οδό Αλ. Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, με ένταξη ποδηλατόδρομου και νέων πεζοδρομίων (πεζόδρομοι) για να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας λωρίδας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη κατασκευάσει νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και οι εργασίες πρασίνου και Σήμανσης.


Ο δήμαρχος Λαρισαιων σε δηλώσεις του για το ζήτημα, τόνισε τα εξής: «Η υλοποίησή του σχεδίου μας για μια καλύτερη Λάρισα συνεχίζεται. Με σταθερά βήματα βελτιώνουμε το αστικό περιβάλλον της πόλης μας και δημιουργούμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου της Ιουστινιανού, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.


Η οδός Ιουστινιανού, ένας δρόμος παρακείμενος σε πολλές σχολικές μονάδες της πόλης, θα διαμορφωθεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Με ενιαίο οδόστρωμα, ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης και νησίδα πρασίνου. Η εικόνα γειτονιάς που θα διαμορφωθεί, με την ολοκλήρωση του έργου, θα βελτιώσει την αισθητική και τις συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων.


Το έργο μελετήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του Δήμου για το σχεδιασμό και την μελετητική ωρίμανση του έργου και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για την ένταξη του έργου.


Συνεχίζουμε σταθερά στην πορεία που έχουμε χαράξει για την Λάρισα που αγαπάμε και θέλουμε.»

190312 ioustinianou1

190312 ioustinianou2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1