Σχετικά με προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σχετικά με δημοσιεύματα για προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, από το Δήμο Λαρισαίων αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο του έργου «ανακατασκευή οδού Μανδηλαρά», συμβατικού ποσού 640.000 ευρώ, διαπιστώθηκε πως από τη συμβολή της Μανδηλαρά με την Παπαναστασίου μέχρι και την Τρίγωνη Πλατεία, υπάρχει ανενεργός παλιός οχετός αποχέτευσης από την δεκαετία του ’40.


Στη συμβολή της Μανδηλαρά με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, απαιτήθηκε η κατασκευή νέων φρεατίων ομβρίων και ως εκ τούτου η μερική καθαίρεση του παλιού αγωγού σε εκείνο το σημείο, ενώ από το ίδιο σημείο πέρασαν επιφανειακά και πάνω από τον αγωγό οπτικές ίνες εταιρειών τηλεπικοινωνιών.


Εξ αρχής, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, που παρακολουθούν καθημερινά το έργο, θεώρησαν ιδιαίτερα πιθανό στο συγκεκριμένο σημείο να παρουσιαστούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Οι πρώτες ενδείξεις του φαινομένου εμφανίστηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με επιφανειακές ρωγμές στην άσφαλτο και τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο παρουσίασε τη σημερινή μου μορφή και θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη.


Ως γνωστόν, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά και τη διακοπή λόγω της εορταστικής περιόδου αλλά και των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου στο τμήμα από την 28η Οκτωβρίου έως την Μιαούλη.


Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή με την Μπότσαρη, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μερική αποκατάσταση, ενώ το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά κατά τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.


Τέλος, όταν στην πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει υλοποιηθεί πρωτόγνωρο έργο ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι λογικό να εμφανίζονται και τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία αποκαθίστανται.