Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Ημερίδα με τίτλο: "Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί" (Σάββατο 08/12/2018)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

To «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε.) ανακοινώνει την υλοποίηση ημερίδας με τίτλο: «Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί» στο πλαίσιο του Κύκλου Μάθησης με τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ενηλίκων.


Η ημερίδα αποτελεί παράλληλη δράση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και εισαγωγική στην έννοια της μετασχηματίζουσας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αλέξη Κόκκο καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ και συντονιστή του Κύκλου Μάθησης τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση».


Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν επιλεχθεί ως εκπαιδευόμενοι στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Δεκέμβρη (ο πρώτος κύκλος) αλλά και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την μετασχηματίζουσα μάθηση και τον τρόπο λειτουργίας της στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Ο Κύκλος Μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» χρησιμοποιεί τη μέθοδο «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη» και έχει στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας των εκπαιδευομένων μέσα από την επαφή τους με εικαστικά, κινηματογραφικά, λογοτεχνικά και άλλα έργα τέχνης με έμφαση στα εκθέματα της τοπικής ιστορίας και του θεσσαλικού πολιτισμού. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, οι εκπαιδευόμενοι (μαθητές ή ενήλικοι) παρατηρούν και επεξεργάζονται έργα τέχνης, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με ένα ή περισσότερα θέματα που μελετούν.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).


Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων. Ο Κύκλος Μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».


Χώρος Υλοποίησης της Ημερίδας: "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας - Ρούσβελτ 59.
Ημερομηνία και ώρες: 08.12.18, 11:00 – 13:00.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
- στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.
- στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/texni_ekpaideysi_2018/

181205 texnh pan