sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Κέντρο Κοινότητας - Έναρξη εργασιών για το πρόγραμμα των νέων για τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία

Κέντρο Κοινότητας - Έναρξη εργασιών για το πρόγραμμα των νέων για τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

larissa dhkel kentro smouth

 

«Generation Europe»


Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στον πολυχώρο του Μύλου του Παπά πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίωρη συνάντηση με 18 νέους της πόλης, με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Generation Europe» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπικές δράσεις, εκπαίδευση και ταξίδια στο εξωτερικό με θεματικό άξονα τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία. Πρώτος σταθμός θα είναι η Φλωρεντία, όπου από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου, η ομάδα θα συναντηθεί με άλλους 12 νέους από τη Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού καλλιτεχνικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης. Δεύτερος σταθμός θα είναι η Λάρισα το καλοκαίρι του 2019 από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου και τρίτος σταθμός η πόλη της Κολωνίας το καλοκαίρι του 2020.


Το εργαστήρι ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις γνωριμίας και αποδοχής, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του προγράμματος, καταγράφηκαν οι προσδοκίες και δόθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Συντονιστές του προγράμματος από τη ΔΗΚΕΛ έχει οριστεί η Θεατρολόγος κα. Αγλαΐα Νάκα και από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η ψυχολόγος κα. Βάσια Νημά, ενώ το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) εκπροσωπεί ο κ. Ανδρέας Αλμπάνης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης δηλώνοντας την υποστήριξη του σε δράσεις που αφορούν τους νέους καθώς δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια από το δήμο Λάρισας να δημιουργηθεί ενιαία βάση δεδομένων με τους φορείς που υλοποιούν προγράμματα ευρωπαϊκής κινητικότητας για νέους, προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

181101 4969920242630262784 n


Η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη Δευτέρα στις 15:30 στον ίδιο χώρο και καλεί και νέα μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Το πρόγραμμα Generation Europe χρηματοδοτείται από τον οργανισμό IBB Dortmund της Γερμανίας, το Υπουργείο Νεολαίας του Ομοσπονδιακού κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και το πρόγραμμα Erasmus+. Για τις συγκεκριμένες δράσεις συνεργάζονται το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), το ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και το Centro di Creazione e Cultura (CCC.). Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, ως τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ή/και τηλεφωνικά στο 2410680250, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ υπόψη κα. Νημά Βάσια.

learning erasmus europe

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1